keckes matblogg

Alla inlägg den 1 augusti 2013

Av Chatarina Berglund - 1 augusti 2013 22:13

2013-07-30

Tisdag

Oxå en mulen dag.Jaha vilket håll åker vi åt idag då. Jaa, det blev Piteå. Vi strosade runt och gick i affärer. Jag köpte en klänning på Indiska bl a. Vi satt på gågatan en stund och tittade på folk och det var en hel del liv och rörelse. Det var ju en lämplig dag för att gå i affärer och shoppa.  Lite mulet när vi kom fram men sen sprack det upp och solen visade sig kanske inte fullt ut men det var skönt i alla fall. Naturligtvis måste man ju gå på Cafe Piteå och äta en paninimacka det hör till. Vi handlade lite grann på Willys och sen styrde vi kosan hemåt.

Väl hemma så var det ju dax för lite käk och vi enades om att göra pizza på grillen och använda vår pizzasten, och det funkade perfekt. Den blev jättegod. Tittade lite på TV innan vi intog sängläge och bokläsning.


 


   


Onsdag

Lite tråkigt väder från morgonen. Då bestämde jag att det ¨får bli lite bakning idag.Vi hade årsmöte i vår Byaförening, och jag hade lovat att fixa fikabröd. Jag bakade en Windsorkaka och chokladmuffins. Tommy åkte iväg och skulle plocka blåbär, men han kom hem med en hel del fina hallon i stället.

Till middag blev det inlagd sill med vår egen färskpotatis och kokta Alträskägg

18.00 ca åkte jag till skolan för att ställa i ordning och brygga kaffe mm. Oj, så mycket folk det var knökfullt, folk trängdes verkligen. Nää, skämt åsido hela 13 personer hade slutit upp av alla medlemmar vi har i föreningen.

Men det surrades en hel del i alla fall. Och jag var hemma ca 21.30


  




Torsdag

Även idag var det mulet och då pratade jag med Anna och hon var så sugen på att åka och fiska så bestämde vi att vi åker till Lillbrännträsk som tillhör Sjulsmark. Vi var in och kollade på hemsidan och det såg jättefint ut. För 2 år sedan var vi till Nävertjärn där är det oxå väldigt fint. Där i Lillbrännräsk är det väldigt fint och välordnat. Fina bivacker runt sjön och eldstäder på flera ställen. Även en fin stuga som är öppen och får användas av alla. Fiskekort kostade 100 kr/person. Man tog ett kuvert och skrev sitt namn och lade i pengarna och sen hade dom en låda man lämnade kuvertet i. Mycket fiffigt. I bivacken fanns det muurikka, ett halster och även en specialpanna med långt skaft. Den använde Wilma och Ludde och kokade ett slags hälsote med mossa, blåbär och lite granskott. Men hälsote nää, det såg mer ut som en häxbrygd, det var grönt. Vi hade ingen lust att smaka för man vet aldrig om man åker på någon rännski...Och det vill man ju inte alls. Vi fiskade,eldade grillade , fikade och grillade och och fikade igen och igen och hade såå mysigt. Jag hade laxmackor och lite andra mackor, parisare med bröd, vanlig falukorv, kryddiga korvar mm Fisk fanns det säkert även om vi inte lyckades dra upp några öringar. Abborrar i olika storlekar från 7 cm- 15 cm ungefär, men vi var ju ute efter de ädla fiskarna. Vi hade i alla fall en mycket trevlig dag med mycket skratt. Vi var där hela dagen. Kom inte hem förrän ca 20.30 Vi ska absolut göra om det fler gånger. Vi hann se sista halvtimmen md Ernst när vi kom hem. Nu börjar det bli riktig skumt på kvällarna, men det är ju oxå mysigt.



 

Pannan med det långa skaftet och häxbrygden...

 


Vaddå våtdräkt och vadarstövlar, nää det behövs inte man tar av stövlarna och drar upp byxorna ovanför knäna och går i plurret så gör dom riktiga storfiskarna som typ, Tommy...


       

     


 

Den här bilden tog jag för det var en sådan vacker fjäril som satt där någonstans, men ser ni någon? Inte då jag i alla fall men vacker växtlighet..  Wilma hade sin systemkamera med så hon fick en fin bild på fjärilen.

Presentation


En blogg som handlar om mig min familj och mest matlagning

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards