keckes matblogg

Alla inlägg den 19 augusti 2013

Av Chatarina Berglund - 19 augusti 2013 22:08

2013-08-18

Söndag

En fin dag idag solen kom fram och det var riktigt varmt på em . Vi laddade för kräftfisket som vi hade bestämt skulle gå av stapeln ikväll. Jag bakade några hamburgerbröd som jag skulle ha med i packningen till kvällens aktivitet.

Vi packade picknickkorgen med korv både på längden och tvären. Laxmackor, ägg och ansjovismackor, kaffe, saft, vatten, ketchup, senap, bostongurka mm. För det blir ju middagen vi intar ute i naturen. Sen begav vi oss på äventyret för kvällen/natten..Hasseoch Fredrik var oxå med. Även Anna, Rasmus, Wilma och Ludde kom förbi och hälsade på. Vi började med att göra upp en eld så vi skulle kunna grilla lite korv mm. Och det funkade bra vi hade med oss torr ved och det brann som bara den . Och soligt och vackert var det oxå. I kväll kan inget gå fel, sa vi mellan varandra. Vi laddade burarna med löja och lite deg som jag hade med mig. Sen satt vi vid elden och gottade oss med mackor och kaffe och bara njöt och väntade på kräftorna. De var en väldans massa bilar som körde fram och tillbaka en väldig aktivitet. Och helt plötsligt började det smälla Tommy duckade. Och vi andra blev som förstenade. Vem är det som skjuter? Vi sa, vad har vi gjort för ont sist vi var ute då låste dom in oss och nu börjar dom skjuta skarpt. Någon missunnar oss kräftorna. Men så lätt skrämmer dom oss inte. Nää, vi satt kvar och började vittja burarna det var inte mycket 1 i nån och 2 i en annan, så vi tömde och satte ut dom igen. Jag provade lägga korv i en bur och det gick väl i 2 st i den buren. Det kom lite stänk av regn, men vi är ju inte gjorda av socker så vi satt kvar. När det blev mörkt så hade vi ficklampor och pannlampor så vi vi kunde se stigen till burarna när vi skulle vittja. Vi höll ut till kl 24.00 då gav vi upp men det blev ca 20 kräftor inte så mycket men undra på det kräftorna vart ju säkert lika rädda som vi blev  när det började vina kring skallen. Man vet ju aldrig vad det finns för tok ute i mörkret. Vi ska absolut en gång till och testa någon kväll.

Vi hade en jättetrevlig kväll även om vi naturligtvis hade önskat lite fler kräftor. Men vi gör minst ett nytt försök. 

Det är ju inte bara kräftorna det är ju så mycket trevligt runt omkring.

Och en rolig historia som Tommy berättade kan jag dela med mig åt er som läser min blogg. Det var skolklass som skulle skriva en vers på rim. Och det var en pojke som skrev. Jag gick i skogen och ströva och snön nådde mig upp till röva. Nää, sa fröken du kan väl försöka med något bättre. Ok. Fröken gick i skogen och titta... och snön gick ändå upp till knäna.. Nää, sa fröken det rimmar ju inte, nää sa pojken det var ju så lite snö..haha.

Sängen och boken läste till kl 02.00, men vad gör det vi är ju lediga...så skönt.


           


Om ni undrar vad det där är som lyser så är det 3 personer med pannlampa och ficklampor

2013-08-19

Måndag

Vi vaknade ändå tidigt vid 08.00 ca. Vi fikade en macka och kaffe, läste tidningen och tog det lugnt.

Lite mulet blev det och en riktig regnskur kom det, men väldigt snabbt övergående.Sen kokade jag kräftorna som vi hade fått igår. Och kylde ner dom och frös in dom.

Vi vattnade i växthuset för det regnar ju inte där så det måste man vattna varje dag. Fredrik var hit med en stor vedsäck , så vi har i fall att vi måste börja elda någon brasa, men än så länge behövs det inte.

Till middag åt vi sill och färsk potatis från eget land och kokta Alträskägg. Det var så gott. 

Christer vår granne kom över en sväng och han fyller år idag så vi gratulerade han så mycket.

Senare idag åkte vi ut en sväng och kollade efter svamp ,men det är fortfarande för torrt. behövs mera regn och fukt. Dom lär nog dyka upp så småningom.Vi körde till Selets Bruk. Där är det ju så vackert. Fina timrade stugor som står öppna för allmänheten. Och fina eldstäder och bord och bänkar på flera ställen inom området. Fina strövstigar.

Dom hade en massa tjurkalvar som förmodligen kommit ut ur hagen och strövat fritt där inne på området för det var koskit överallt. Man fick ha koll på var man satte ner fötterna.

Ikväll är det riktigt skönt + 16 kl. 23.00

Nu är det snart dax för sängen och boken ....


         

           

Presentation


En blogg som handlar om mig min familj och mest matlagning

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards