keckes matblogg

Alla inlägg den 18 augusti 2013

Av Chatarina Berglund - 18 augusti 2013 14:12

2013-08-14

Onsdag

Idag en tur till Storheden för inköp av fler kräftburar. Det gick bra Jula hade massor så nu är vi laddade för kräftfiske igen. Vi fikade på Trend Cafe en macka och kaffe som blev lunchen idag. Det var gott.

På kvällen var jag på tjejträff hos Lotta. Det var onsdag den här gången annars har vi alltid torsdag.

Det var god mat och trevligt som vanligt och mycket surr om det mesta. Till förrätt fick vi en tårta på kavringbotten med en god röra med räkor, löjrom mm. Mycket gott.

Varmrätten var en köttfärskaka med ost , oliver mm och till det potatismos, sparris lindad med parmaskinka och körsbärstomater som var stekta i ugn. Till efterrätt var det kaffe med godis och xante-päroncognac. Allt var såååå gott. Och vi drack goda röda viner till maten.

Vi pratade om hundar som Millas lilla Sally, som inte skulle få vara i sängen eller ligga i soffan innan hon kom in deras familj, men nu är det inte så hon är som alla andra familjemedlemmar i både sängarna och i sofforna.

Lottas Morris han får inte vara i deras säng, men han får vara i soffan och gossa med dom, men då vill han oftast inte det för det blir för varmt, tycker han. Milla berättade att Leif Mannerström och Stefan Sauk skulle komma till Boden och vara med Micke och fiskegänget vid älven och fiska , och så skulle dom röka lax .Låter ju väldigt trevligt. Och Tindra och Klara skulle sova hos en kompis och Sally var hos barnens farmor och farfar. Sen var Tindra så ledsen för hon skulle inte kunna sova utan Sally. Så det slutade med att Milla fick hämta båda tjejerna och hunden och alla sov hemma. Jaa, det var mycket annat oxåvi hade uppe men man minns inte allt.

Sen hämtade Tommy mig på kvällen.


       

Torsdag

Idag vaknade vi tidigt och var ute en hel del och vattnade och fixade bland växterna. Plockade in några mogna tomtater och 2 squashar som hade mognat fram igen . Till middag blev det helstekt kyckling i ugn med potatisgratäng och en sallad mycket gott.

Senare var vi bjudna till Gunnar och Anki som bor här i närheten. Vi blev där till 00.30 och vi surrade och skrattade om allt möjligt. Det var jättetrevlgt.

         


Fredag

En lite mulen och kulen dag och jag var så sugen på köttsoppa med klimp och ostmackor och så blev det. Men på em kom ju solen med full gas och det var härligt. Vi blev bjudna på en god drink hos Sarah och Nicklas före maten. Det var så härligt i solen på baksidan av deras tomt och en kanonfin utsikt. Sen åt vi köttsoppa och det var sååå gott. Sen gick vi över till våra grannar Christer och Chatrine och dom satt ute och eldade i öppna spisen och vi satt ute och surrade med dom till kl.00.15 En trevlig dag och kväll.



   

Lördag

Jaa, väderet var ju inte det bästa det regnade i natt och det regnade hela dagen i stort sett, men på em kom solen igen . Vår granne Sarah var på hundutställning och då följde hennes dotter Tilde med. Oc Hanna den andra dottern hon skulle följa med pappa Nickls på Bilrally det var ju kanonrundan. Så dom åkte iväg men dom kom tillbaka efter 1, 5 timme ca och då var Hanna less det var ju tråkigt väder och kompisen som skulle varit med kom inte. Så det slutade med att hon fick stanna här med oss. Och det gick så bra hon är ju så snäll och mysig. Vi tittade på Sunes jul bl a.

Jag ägnade mig åt travet en del på fm . Jag gjorde 2 system ett till tjejträffen och ett åt mig. Och jag fick 5 rätt på både vi vann 292 kr på tjejträffens systemoch 342 på mitt system. Det var ju bra , men jag vill ju vinna större summor haha. Och det vill ju alla.

Till middag blev det revbensspjäll med klyftpoatis, sås, stekt squash med tomater och ost och en sallad.Mycket gott.

Sen var det en lugn kväll.Med lite tv mm.


       

Presentation


En blogg som handlar om mig min familj och mest matlagning

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards