keckes matblogg

Alla inlägg den 5 april 2014

Av Chatarina Berglund - 5 april 2014 14:19

Onsdag

Vi vaknar såå tidigt nu för tiden men det konstiga är att vi är uppe till ca 24 ändå. Men som ni vet har morgonstund guld i mund...Molly vaknar ju oxå när vi stiger upp men sen när hon morgonpinkat då intar hon korgen igen och sover minst 1,5 timme till. Då brukar jag tänka att jag skulle kanske göra som Molly fast inte lägga mig i korgen men i sängen...Vi fikade och läste NSDsom vanligt. Sen var vi ute en sväng med Molly på isen och kastade bollen och hon sprang efter den och hämtade bollen och kom till oss och lämnade den och samma visa igen hon blir aldrig less.

Vi funderade på hur vi skulle lägga upp denna dag. Jaa, vi ska på Vacker tass med Molly för kloklippning och lite ansning av pälsen runt ögonen och lite kring nosen.Hon var så duktig och tjejen som klippte henna sa att vi hade en jättefin,söt lugn och snäll hund. Lite måste jag ju skryta. Sen efter det åkte vi en sväg till Storheden för vi börjar ha dåligt med påsar till vår förbränningstoalett, och då måste vi till Coop på Storheden för att köpa dom. Och dom kostar 500 kr för 500 påsar. Förra gången vi köpte påsar var de fel på dom en del var ihoplimmade på ena sidan och när man skulle ta isär dom så gick dom sönder och sen var dom mindre än vanligt fast det stod på förpackningen nu bättre och större. , och en del var öppna på båda sidorna och då funkar det inte. Jag mailade till Separett och påtalade detta och dom skulle skicka en förpackning med påsar hem till oss. Det lönar sig att kontakta leverantören när något är fel.

Sen handlade vi en del på Coop b la köpte jag en filead lax som jag gravade när vi kom hem och så var vi en sväng på ÖB. Vi åt lunchmiddag på Coop restaurangen. Vi åt bräckt lax  med kokt potatis,sallad och en kall dillsås. Jättegott.

På hemvägen stannade vi till hos Anna och Robin för att hälsa på dom och Molly var jätteglad när hon fick träffa dom det är bara Robin hon är lite fundersam över hon vill inte så gärna gå fram till han men det blir nog bra så småningom. Sen åkte vi hem och packade in våra varor och efter det blev det lite TV-tittande Mästerkocken sista avsnittet och jag höll på Amir kul att han vann.. Halv åtta hos mig så klart tittade vi oxå på mm..


 

Torsdag

En ny dag med nya äventyr. Som vanligt en tidig morgon 5.30 huja, huja. Fika, NSD och morgonpink med Molly.

Sen de vanliga morgonbestyren. Efter det var vi ute med Molly på isen hon gillar att vara på isen . Jag vet inte hur det går när isen försvinner då kanske hon springer rakt ut i vattnet, nää hoppas inte..

Tommy åkte sen till Anna och Robins stuga och fortsatte med sitt uppdrag. Jag och Molly var hemma och jag bakade mjukkaka. Sen var vi ute en sväng jag och Molly och Hon sprang efter denna boll och hoppade flera meter på längden.Hon är så vild när vi är ute och det är bra att hon rasar av sig utomhus. För då sover hon så gott sen.

Till middag åt vi Fisksoppa med torsk, fänkål.apelsin, potatis, morötter, paprika, lök, vitlök, krossade tomater och Knorr buljongtärningar. .Till det ostmackor på alldeles nybakt mjukkaka. Jaa, hur skulle man klara sig utan Knorr buljongtärningar och även Knorr Aromat det är goda smaksättningar. Vi äter till och med Aromat till palten även fam Holmgren gör det. Och för att inte tala om ABBAS orökta kaviar som heter Ejderns den är så himla god, hoppas dom aldrig slutar tillverka den. Vi använder den när vi gör varma mackor med bara Ejderns kaviar och ost det passar jättebra. Tommy skulle då inte klara sig om han inte hade denna kaviar. Och jag skulle inte klara mig utan Knorrprodukter...

Efter det blev det lite TV-tittande bl a Halv åtta hos mig, och ett matprogram på en annan kanal som oxå var kockar som tävlade i matlagning.


    


   




Fredag

Oj, 6.30 lite längre än vi brukar. Fikat smakade bra och NSD var som vanligt inte mycket att läsa. Det enda är väl om rättegången mot 22-åringen för mordet i fjol. Det står ju en del om det nu kanske han ändå är oskyldig...

Molly och Tommy var ute på en promenad och jag fixade en del av morgonsysslorna. Sen ringde Chatrine och bjöd oss på middag kl. 18.30 mycket trevligt..Sånt tackar men inte nej till. Hennes syster Gunilla som bor i Stockholm är här och häslar på några dagar . Kul att träffa henne oxå.

Det gick bra att ta med hunden sa Chatrine även om dom har 2 katter Ferdinand och Zamira. Och Molly hon sprang runt när vi kom dit och åt upp katternas mat, hackad skinka som dom hade på ett fat. Så där visade hon sig inte från sin bästa sida. Men Fedinand han gick in i sovrummet och lade sig under sängen och Molly var så nyfiken så hon gick in och då fräste Ferdinand ifrån ordentligt så hon fattade att han ska jag nog akta mig för.

Zamira hon hoppade upp på köksbordet och satt där och hade koll på Molly.

Vi fick jättegod mat  förrätt en skagentårta på kavring med löjrom och räkor. Varmrätten var en kött i en god gräddsås , ris och en sallad.Till efterrätt var det en mousse med passionsfrukt och kaffe. Allt var så himla gott..

Och vilken utsikt vi hade från deras inglasade altan när solen började gå ner...En mycket trevig kväll med trevliga människor och mycket god mat...Tack

Molly skötte sig exemplariskt .Caroline ,hon busade och lekte med henne i stort sett hela kvällen förutom de korta stunder hon sov...


     



Presentation


En blogg som handlar om mig min familj och mest matlagning

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards