keckes matblogg

Alla inlägg den 29 april 2014

Av Chatarina Berglund - 29 april 2014 22:26

Måndag

Sämre väder lite mulet och blåsigt när vi vaknade denna morgon som vanligt vi 6-tiden.

Vi var i alla fall ute och jobbade en del. Vi har samlat i hop ytterligare mera grejer till tippen. Men idag åkte vi till Älvsbyn för att kolla hur det funkade där på deras Återvinningscentral. Och det var bra mindre än Bodens förstås men trevliga och hjälpsamma var dom som jobbade där. Sen åkte vi på Centrum konditori och fikade en macka och kaffe och det fick bli middag för den dagen. Vi handlade på Coop lite grann inför Valborgshelgen.

Sen åkte vi hem och gjorde inte så mycket annat än såg på TV Halv åtta hos mig, Bröderna Timells matprogram och Biggest loser. Jag började blogga i går men när jag hade skrivit alla dagar klart och skulle börja föra över bilderna då loggades jag ut och allt bara försvann då svor jag en väldigt lång ramsa med en massa fula ord som ej lämpar sig för skrift... Kl var rätt mycket så jag kunde inte börja om och skriva allt igen så därför blev det idag i stället..

Anna berättade att det var en äldre karl som hade kontaktat Wilma på Kik och tydligen var det fler som han hade haft kontakt med.  Det var även bild på han. Alltså det finns såå många fula gubbar och gummor på dessa olika ställen som FB, instagram och Kik som är ute efter unga tjejer och killar. Som tur är berättade Wilma för Anna och Robin om detta. Så nu har dom tagit tag i det och bara hoppas att han åker dit. Dom är ju sjuka och behöver hjälp...Och sen var den kvällen slut och dax för sängen med några sidor i boken ...


Tisdag

I dag var vi uppe kl 6 .30 och morgonstund har verkligen guld i mund. Vi fikade och tittade ut mot vattnet och såg att isen har krympt ännu mer nu. Och där ute simmade både knipor, skrakar och måsarna var oxå i farten.

Sen såg vi även kanadagässen som kom flygande här förbi och landade vid Lillholmen. Nu väntar vi bara på att få se någon storlom oxå. Men oj så ruggigt kallt det var idag. Det har blåst riktigt friska vindar här nere vid sjön.

Nicklas och Sarah har satt upp ett stort tält på sin tomt som dom ska förvara byggnadsmaterial och verktyg i när dom börjar med takbytet på sin stuga. Och det har stormat så fruktansvärt så vi var riktigt oroliga att det skulle blåsa iväg ut i sjön. Tommy var dit och förankrade det några gånger . Sen ringde han hem till Nicklas men han jobbade, men han kom ut efter jobbet och då tog dom ner väggar och tak för säkerhets skull i fall det blir fler blåsiga dagar. Det är ju ofta väldigt blåsigt när isen är på väg och riktigt kalla vindar.. Man tycker synd om dom små sjöfåglarna som är i det kalla vattnet och simmar huja..

Vi åkte till stan en sväng bl a gjorde vi ett besök på Dollar för att köpa lite tjafs till lotteriet som vi ska ha i byagården i samband med Valborgsfirandet där i morgon. Det är mest barnen man tänker på att dom får något.

Nu gör vi alltid så att alla barn får köpa en speciell lott var som numreras från 1- så många barn som är där. Och så börjar vi med deras lotter på det viset får alla barn en vinst.Och ingen behöver vara ledsen...

Till middag idag gjorde jag torsk  i ugn med en sås av tomater, matlagningsgrädde  och lite olika örter. Kokt potatis, broccoli, stekt vitkål med paprika, lök och chili. Mycket gott var det..

Sen har vi sett TV halv åtta, Äntligen hemma och Biggest loser.

Och nu är snart denna dag till ända och sängen och boken väntar...


    


   


Av Chatarina Berglund - 29 april 2014 20:31

Lördag

Jaa vi sov till 7.30 hör och häpna så skönt. Vi fikade som vanligt och lästae NSD som denna dag hade Mord i Boden på förstas idan. Huja så otäckt vad det händer mycket i lilla Boden.

Vi var ute och fixade en del smågrejer kollade upp i växthuset och lite grann planerade för sommarens planteringar.

Det börjar snart bli dax att få ner sättpotaisen i mjölkpaketen som jag sparat hela våren. Det känns himla roligt när den  här tiden kommer så man får börja planera och plantera.

En riktigt härlig dag med sol och värme.

Jag hade ju lite uppdrag angående V-75 inte mindre än 3 system den här lördagen. Jag satt med det en bra stund och försökte efter konstens alla regler att få till bra system . Men det är inte lätt det gick åt skogen med alla 3 systemen, men det är bara att ta nya tag nästa lördag.

Sen satt vi ute och njöt i solen det är bäst att passa på för dom pratar om kyligare väder.

Nu har vi bokat och betalat resan till Turkiet i maj det ska bli kul att åka med "tjejligan". Och det blev all inclusive. Cilla du får nog ta med bullens i alla fall om du ska inte ska gå dig borta bena haha.

Middagen blev grillad entrecote med stekt och marinerad kulpotatis, svampsås, sallad och grillspett efter ett nytt recept,men det var inte alls bra., Jag följde receptet till punkt och pricka det är inte ofta jag gör det. Men inte gick dom att grilla dom föll ju sönder, konstigt men jag skall nog gå till botten med det där receptet, jaa, jag ska inte dränka mig och gå till botten på det viset..På bilden såg dom så fina ut när dom var grillade, skumt. Jaja nog om dessa grillspett..

Sen var det en lugn och skön kväll med Postkod mm.

       

Söndag

Jaa, denna dag en ny dag med nya äventyr. Vi vakande vid 7-tiden pigga som aldrig förr och längatde efter fikat som alltid smakar bra. Men ingen NSD eller PT idag men tur att det finns korsord att fördriva tiden medpå morgonkvisten.. Molly haon sprang ut och morgonpinkade och senmed en rasande fart slängde hon sig i korgen och sov 1,5 timme till, mycket förståndigt.

Vi var ute en sväng och fixade på tomten och vattnet stiger för fullt och sjöfåglarna simmar runt och Molly står och tittar det ser ut som om hon skulle vilja hoppa i och leka med dom, men som tur är gör on inte det . Det räcker med en gång.

Senfor ut med bilen en sväng och körde och hamnade i Luleå och där blev det middag och sen åkte vi hem och tittade på Mästarnas mästare och Wallander sen var det slut på kvällen och sängen var såå skön och boken så spännande...

Av Chatarina Berglund - 29 april 2014 18:29

Torsdag

Vaknade tidigt redan vid 6.30 men skönt när man kommer upp i alla fall. Och när man går ut och hör fåglarna som spelar då förstår man att man ska vara uppe tidigt för då är dom som gladast.Storspoven är ju här, bofinken, måsarna som kanske inte spelar direkt men skriker och dom hör oxå sommaren till. Och kniporna är här oxå och dom simmar utanför oss och ska säkert bygga i knipholken på vår tomt som vi har nere vid vattnet. Dom har varit här ganska många år nu. Jaa .och isen den är kvar men inte så mycket det är mycket öppet vatten så det är nog bara några dagar så är den borta.

Vi har varit ute och fixat en del på tomten det finns alltid jobb ute på våren. Det är ju härligt att vara ute när det är fint väder. Och idag fick vi äntligen toaletten som vi väntat på och Tommy monterade den på en gång och den funkar jättebra och fläkten den går så tyst och det har aldrig våran gjort. Det är säkert en ny modell på den.

Hoppas våran blir som ny när dom fixat allt dom skulle göra. Nu väntar vi på att dom ska hämta våran och skicka den ner till separett för reparation.

Och Molly hon tog ett dopp idag det var inet meningen men det råkade bli så . Hon kan simma i alla fall för hon simmade raskt mot land som tur var. Och lite chockad var hon men sen vi torkat henne och blåst henne torr så var det glömt . Hon var nere vid vattnet igen men hon hoppade inte i så hon kanske lärde sig att man väntar tills det blir varmare.

Tjejkväll hos Cilla med god mat som vanligt. Förrätt var en sallad med räkor, lime, avocado, tomater mm.

Varmrätt kassler varvad med äppelskivor i en gräddig och god sås, stekta bananer, ris och sallad.

Till efterrätt varm brieost med hjortronsylt och glass. Allt var jättegott.

Vi hade som vanligt mycket att prata om. Det var scheman som var rätt så pissiga och resor var oxå uppe en del på tapeten. Vi tittade även på resor till Turkiet lite olika ställen, vissa tycker att all inclusive är bra medan vissa inte tycker det. Cilla funderade på att ta med 10 burkar bullens varm korv men det blir så tungt i resväskan. Hon menar att det finns ju mest kyckling och grönsaker och kyckling äter hon inte och helst inte grönsaker heller. Jaa, vi får se hur det blir. Karin berättade att Andreas skulle komma hem till Boden på fredag och vara hemma hos  Karin några dagar, Hon var så klart jätteglad. Han är i Stockholm och gör något jobb och då passar han på när han ändå är så nära. Men det kretsade mycket kring resan till Turkiet och vi enades om Marmaris alla utom Lotta som hade svårt att få någon som jobbar. Och sen hade dom planerat några resor själva i sommar..

Tommy och Molly hämtade mig vid 23.30 efter en trevlig kväll med god mat och många skratt och resan hem gick klanderfritt..


Fredag

Jag trodde nog att jag skulle sova längre på morron men inte det redan kl 7 var vi uppe. Vi fikade och läste NSD som vi brukar och det är spännande och titta ut varje morgon och se hur mycket isen rört sig och hur mycket öppet vatten det är. Sen simmar ju sjöfåglarna fram och tillbaka utanför oss och det är så roligt att titta på dom.

Vi var ute en stund och fixade en del och njöt av det underbara vädret. Tommy smalade ihop en del som skulle till tippen igen. Det finns en hel del vi har samlat på oss och kommer på att vi behöver nog inte det där någe mera.

Sen åkte vi en sväng till stan på kalas för att uppvakta våran Anna som fyller år idag.Och där var det som vanligt mycket gott smörgåstårta, jordgubbstårta och en massa annat fikabröd oxå. Smörgåstårtan var jättegod jag åt bara av den för att det där med fikabröd och tårta är ju inget som jag gillar. Tommy åt av tårtan och sa att den var jättegod. Vi träffade även alla barnbarnen som droppade in efter en när skolan sluta. Det var ju kul...

Jaa, sen åkte vi hem och satt ute en stund i solen och njöt av det fina vädret med sol och värme.

Till middag gjorde jag vårrullar fyllda med köttfärs, lök. stark paprikapure, fond, peppar mm. till det en dipsås med soja, lime, fisksås, råsocker, vitlök mm. Och en tomatsalsa med tomater , lök, basilika, honung och salt. Väldigt gott var det..Sen lite TV-tittande som Postkod, Lets dance mm


           

Presentation


En blogg som handlar om mig min familj och mest matlagning

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards