keckes matblogg

Alla inlägg den 22 april 2014

Av Chatarina Berglund - 22 april 2014 18:07

En sammanfattning av påsken


Jag gör ett litet sammandrag av påsken på ett enkelt sätt.

Torsdag då märkte vi att påsken var här för då var det folk i stugorna runt om här. Och skotrarna körde på sjön fram och tillbaka. Det var fiskare och några som bara flanerade omkring med sin hund ute på isen.

En del fiskare har oxå varit ute under påsken. Bl a mitt yngsta barnbarn Ludde har fiskat en del tillsammans med Anna och även med Hasse. Han fick någon abborre men inte så många...Anna fileade dom och stekte dom i folie och det tyckte dom var gott.

Sen var det ju även riktiga storfiskare ute som till och med hade kamera så dom kunde se fiskarna som simmade nere i pimpelhålet, det är ju fantastiskt vad det finns grejer. Snart kommer väl trådlösa spön så man kan sitta hemma och kolla om fiskarna nappar via någon app på telefonen, men hur man då får hem dom vet jag inte men kanske via någor litet fjärrstyrt flygplan kanske... Men då försvinner ju tjusningen....fast vaddå det är väl en tjusning om något..

Vår förbränningstoalett slutade fungera på skärtorsdag. Fläkten började låta väldigt illa. Jag mailade Separett och hon svarade att dom skulle skicka en ny lånetoalett som Schenker skulle köra ut samma dag . Det lät ju nästan för bra för att vara sant. Och så var det oxå det kom ingen toalett på hela påskhelgen men på onsdag kommer dom med den. Då lämnar dom vår nya toalett och vi får en kartong med som vi packar ned vår trasiga toalett i och ringer Schenker och dom hämtar upp den. När dom repat våran dom skulle byta fläkten och sätta in en som var mycket bättre och även elementen skulle bytas ut och styrenheter så det blir som en ny toalett. Då kommer Schenker ut med den reparerade toaletten och vi ringer Schenker så kommer dom och hämtar lånetoaletten. Det blir många turer för Schenker. Så ni förstår hur besvärligt vi har haft det under påsken med toalettbestyren. Vi har sprungit runt och använt grannarnas när dom inte har varit här..nää vi hade faktiskt köpt en ny porta potti för att ha som reserv om det skulle hända något med förbränningstoaletten. Så den kom ju till användning nu.

Och allt skulle gå på garantin det var ju bra för oss...

I övrigt har vi haft fint väder under påsken. Vi har varit ute mycket och njutit av solen och eldat i eldstaden och grillat lite korv, hamburgare  mm.

Vi har grillat karre på utegrillen och så har vi ätit påskmat lax, ägg, sillsallad, sill, skinka, janssons mm.

På påskafton åt vi ärtsoppa och drack punsch och hembakad gahkku (samisk mjukkaka) och det var jättegott och även västerbottensost hade vi till. Till efterrätt åt i en kladdkaka fylld med karamelliserad mjölk och ett täcke av ris crisp i blockchoklad..Allt var gott.

Påskdagen åt vi rester från påskmaten tillsammans med Anna, Robin ,Rasmus, Linnea, Wilma och Ludde.

Dom åkte hem till stan på söndag. För dom hade en del att göra hemma bl a skulle Robin lägga om tillsommardäck på bilarna. Och sen krattade dom en del av tomten som inte är så blöt.

Även Sarah och Nicklas åkte hem på söndag så nu försvinner alla för ett tag men dom återkommer ju ....

Annandag påsk åkte vi en sväng till stan och handlade några saker och så åkte vi förbi Anna och Robin och drack kaffe. Sen åt vi lite rester igen som vi hade kvar ..men nu börjar det ta slut tack och lov....

Tisdag en solig dag men oj vad det blåser halv storm hela dagen. Jag har varit ute och hängt tvätt och jag trodde jag skulle blåsa bort tillsammans med påslakanen och frös om händerna gjorde jag man hade behövt vantar..

Nu är det slut med skoterföret nu väntar vi på att få sjösätta båten för nu är det ganska stor landvak här och vattnet stiger fort nu. Vi är lite orolig att Molly inte ser att isen är borta så att hon hoppar i vattnet, huja så kallt. Tur att det är grunt vid land.

Tommy har lagt om till sommardäck och han har även varit ner till stan på OK och tvättat bilen den blev jättefin.

Till middag blev det en omelett med paprika, lök och tomater och lite chili och en sallad till. Gott

Nu blir det lite TV-tittande


           




Presentation


En blogg som handlar om mig min familj och mest matlagning

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards