keckes matblogg

Direktlänk till inlägg 29 augusti 2013

Bilbyte, Åppa Båjn, Kräftfiske och födelsedagskalas

Av Chatarina Berglund - 29 augusti 2013 23:27

2013-08-26

Måndag

En dag som blev riktigt fin med massor av sol och värme. Det är ju toppen. Vi ringde på en Mazda förra veckan som var utannonserad på blocket. Den såg så fin ut. Vi bestämde att vi skulle komma förbi på torsdag i förra veckan och titta på den. Och det gjorde vioch det var verkligen en pärla, välskött servad och ren både in och utvändigt. Otroligt fin syntes knappt att den var använd. Vi var ut och provkörde den och den gick mycket bra. Han verkade var en riktigt pedant han som sålde den. Han var väldigt duktig på meka i bilar han hade byggt om 2 bubblor till en och den körde dom med nu den var helläcker. Och han höll på med en stor amerikanare i garaget.Alla papper från det bilen var ny låg i en väska i prydlig ordning. Jaa, vi åkte hem och funderade sen ringde vi på kvällen och sa att vi bestämt oss för att köpa den.

Måndag åkte vi ner och gjorde affär. Och sen körde vi mest bil hela kvällen. Vi åkte till Älvsbynoch åt en pizza på OKEY och det var jättegott även om Tommys sås som han fick på sin var rosa.

Och det bästa av allt är att vår Volvo stannar inom familjen. Den lämnade vi hos Anna och Robin  Kul. Så vi får ju träffa den i alla fall.


         


Tisadg

En fin dag igen med soloch värme. Vi fixade lite med växtern, och plockade in lite gurkor och tomater. samt vattnade.

Sen åkte vi till Älvsbyn igen och fikade på Centrum Konditori kaffe och varsin kycklingmcka. Gott. Vi var så sugen att åka med nya bilen. Vi stannade vid lomtjärnsparken i Älvsbyn och satt en stund där och tittade väldigt vackert där. Efter det åkte vi hem och började packa picknickkorgen med korv, mackor, kaffe, vatten mm.

Dax för kräftfiske igen med Hasse och Fredde Vi åkte iväg till vårt ställe och började med att elda. Sen laddade vi burarna och satt och surra vid brasan. Anna och Robin var förbi och hälsade på oss och fick kaffe och mackor. Sen väntade vi bara på kräftorna, och det blev i alla fall en del, men kanske vi måste ut en sväng till.

Vi kom hem vid 00.30 Rätt så möra var vi då. Det blir otroligt mörkt tur attvi har både en brasa som värmer och ficklampor och pannlampor som lyser.


       

   




Onsdag

Det var en fin dag idag oxå med sol men ganska blåsigt. Vi har varit hemma hela dagen . Jag har kokat kräftorna och bakat mjukkaka samt gjort en tomatsås.

Vi packadepicknickkorgen även denna eftermiddag för kräftfiske på ett nytt ställe. Det blir spännande at se hur det går ikväll. Hasse var till Inbyn med Barbro och Justina och tittade på antikviteter.

Jag , Tommy och Fredrik åkte vid 17.30 ca ut på vår äventyr. Det är så mysigt att vara ute i naturen och följa skymningen vid en värmande och sprakande brasa och fika och grilla. Vi började som vanligt med elden för att få igång den. Sen laddade vi kräftburarna med strömming, kattmat och en deg på havregryn, vetemjöljoch fisksås. Jag gjorde små påsar som jag knöt fast i burarna. Alltid lika spännande att vittja första gången och det gick bra det fanns kräftor där. Kul. Hasse kunde inte hålla sig från att komma förbi när han kom hem från Inbyn.

Vi åkte hem vid 01.00 ca trötta men nöjda med fisket.


   


     


Torsdag

En lite kyligare dag med mycket blåst. Vi har även idag varit till Älvsbyn och handlat och vi skulle gå på någon marknad dom skulle ha utan för affärerna och även modevisnig och mattan var redan utrullad, men inga mannekänger syntes till . Dom hade stängt av gatan från biltrafik.Men det var bara 4 st som hade kommit och börjat sin försäljning när vi var där så vi handlade, och sen satt vi en stund och tittade på folk och det var en hel del liv och rörelse där.

Sen åkte vi hem och packade in varorna. Sen drog vi raka spåret på kalas hos Fredrik. Och det var förrätt, köttgryta som var jättegod och rulltårtstårta med hallon och grädde. Mätta och belåtna hamnde vi hemma precis till den brittiska kriminalserien började. Och nu ska vi inta sängen för klockan är faktiskt 01.00 men vi är vana nu att vara uppe till kl 01.00


   



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Chatarina Berglund - 9 juni 2022 16:15

        Hej på er alla mina vänner nu ska jag blogga litegrann om det som hänt senaste tiden!   Vi väntar på den där gula härliga saken som strålar men den visar sig inte mycket men den lyser med sin frånvaro!  Vi vill ju sitta ute på ...

Av Chatarina Berglund - 11 maj 2022 17:00

  Vi hade en trevligValborgsmässoafton i och utanför Byagården i Alträsk med massor med folk  ! Majbrasa hade vi oxå och grilleldar för de som ville. Visålde även  hamburgare som grillades i en stor murrika. Och ett dignande fikabord med många  go...

Av Chatarina Berglund - 4 april 2022 16:00

Hej all mina vänner nu var det länge sedan jag bloggade men nu blir det lite grann om mat mm! Det händer ine så mcycket i Alträsk men ute i den stora världen händer det mycket tråkiga saker alla nyhetssändningar och andra program  handlar bara om a...

Av Chatarina Berglund - 16 januari 2022 17:00

  Hej svejs på er alla mina vänner och od fortsättning på det nya året 2022 ! Jaa det är ju fortfarande Covid ochmycket restriktioner det verkar aldrig ta slut! Nu är alla storhelger över Jul.Nyår och Trettondagshelgen nu blir nästa högtidpåsken o...

Av Chatarina Berglund - 13 december 2021 16:45

  HEJ sVEJS alla mina vänner nu är det länge sedan jag bloggade men ska försöka skriva ner lite grann men det händer inte så mycket numera! Vi håller oss hemmavid för det mesta! Någon tur tll stan ca 2ggr i veckan och handlar lite förnödenheter....

Presentation


En blogg som handlar om mig min familj och mest matlagning

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards