keckes matblogg

Alla inlägg den 14 juni 2013

Av Chatarina Berglund - 14 juni 2013 18:41

2013-06-12-13

Onsdag och Torsdag

Nu blir det en dubbelblogg igen. Onsdag var ju Rasmus och Ludde här dom sov ju här och den stora han sov till drygt 12.00 Jag trodde att jag skulle klippa mig 14.15, men kom på att jag kanske skulle kolla mitt kort för säkerhetsskull,ojj det visade sig att jag skulle vara där kl.13.30 Kort då kanske ni undrar vaddå kort, men det är ju så att på Saxarna får man ett kort som stämplas varje gång och efter 10 gånger har du en gratis klippning det är ju värt en hel del när man som jag klipper sig var 6-e vecka, tummen upp för Saxarna. Jaa, ialla fall var jag tvungen sätta fart på grabbarna. Jag gick och duschade och jag sa till  Ludde du kan väl försöka få upp storebror, men när jag kom från duschen låg han fortfarande. Men då klev han upp och han sa, Mormor det är lugnt jag är klar på fem röda...ok det stämde han fikade sin macka och fixade till sig och vi kom i väg i god tid.Skjutasade hem dom på Erikslund. Sen åkte jag till frissan och det gick bra. Åkte sen på Goldkuhls för att köpa lite blommor, men dom hade inte så stort utbud, men en del blev det i alla fall.Var oxå på Blomdesign vid återvinningen och dom hade betydligt bättre petunior och även bättre pelargoner än Goldkuhls Sen åkte Tommy och jag till Luleå och handlade,. Vi köpte bl a ett nytt högtryck vårt gamla har lagt av.


Tjejträffstorsdag

Idag var det i alla fall sol när man vaknade även om det blåste rejält här nere vid sjön. Det var riktigt kallt när jag var ute och vattnade jag fick ha en kofta på mig. Grannen Chatrine ringde och ville jag skulle komma över en sväng och det gjorde jag. Hon hade gjort en jättegod macka med tonfiskröra, och sen satt vi och surrade en stund om ditt och datt. Gick hem vid 14-tiden och började med slingblekning och medan det verkade passade jag på att dammsuga och vaska av huset. Sen lagade jag mat till Tommy och det blev viltskav med kokt potatis han gillar det väldigt mycket, men det gör inte jag , men jag skulle ju på tjejträff så jag var inte så brydd om någon mat.

Vi var hos Milla och det var som vanligt god mat och trevligt sällskap.

Till förrätt var det ett glas med smulad kavring i botten, creme fraiche, löjrom och lök till det ett jättegott rågknäckebröd och till det drack vi champagne. Varmrätt var ugnstekt öring med hummersås och räkor. Till det var det en potatis med skal som hon kokat och sen hade krossat och gratinerat i ugnen, och en sallad.  Efterrätt var 2 sorters glass och en pannkaksmuffins med choklad och kaffe och VSOÄPP. Allt var var väldigt gott.

Vi surrade som vanligt om allt mellan himmel och jord, men väldigt mycket om O VE O FASA en besvärlig kille på området.

Billiga utlandsresor, om Mickes stora hälleflundra som han fått i Norge jag tror den vägde 55 kg, vilken bjässe,

Och Klara, Millas dotter hon tycker att om Benny kan heta Walsås då kan mina barn heta spagetti och köttfärssås. Vidare surrade vi om vad vi ska göra för vår pengar som vi samlat ihop på tjejträffarna, det är svårt att åka på en resa tillsammans och få det till att passa för alla samtidigt. Det slutade med att vi delade på pengarna och fick 2 000 kr var, sparade någon tusenlapp. Vi pratade om biggest loser om hur duktiga alla hade varit som gått ned så mycket, men samtidigt enades vi om att vi ska inte gå ner så mycket för man blir så gammal

och rynkig, Karin berättade om en gång när dom var i Turkiet då var dom och åt på ett ställe och senare på kvällen såg hon att folk började kasta tallrikar och det fick man göra, och då tänkte Karin att då gör väl jag oxå det. Så hon tog sin tallrik och sedan tog det övriga 3 oxå på deras bord och kastade sönder dom. Hon tänkte det är första gången man får lov att kasta sönder porslin.Men vad Karin inte visste det var att det var speciella tallrikar som man fick kasta. Dom fick betala tallrikarna på notan haha. Det var nog första och sista gången Karin kastade sönder tallrikar när hon går på restaurang. Allan var oxå uppe  på tapeten en del, och då handlade det mest om hur generös han är. Jaa, det var mycket mer än så men allt kommer man inte ihåg.

Men sammantaget en mycket trevlig kväll i trevligt sällskap.



Presentation


En blogg som handlar om mig min familj och mest matlagning

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19 20
21
22 23
24 25
26
27
28
29 30
<<< Juni 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards