keckes matblogg

Alla inlägg den 30 juni 2013

Av Chatarina Berglund - 30 juni 2013 21:47

2013-06-30

Söndag

Idag när vi vaknade var det mulet men varmt. Senare kom solen oj så varmt det blev, men vid vattnet fläktar det ju lite som túr är +24 grader hade vi här.

Vi har varit till Holmgrens på middag idag. Och vi fick så god mat och trevligt var det. Hon hade gjort pulled pork

(fläskkarre helstekt i ugn i flera timmar) tills man kan dra isär det till strimlor och det var kanongott och även köttfärs hade hon stekt och en massa goda tillbehör. Det var starka såser, tomater, gurka, sallad, ost,en sås med creme fraiche och ranchkrydda, majs,ruccola,lök, tortillabröd och tortillchips med bbqsmak. Allt var så himla gott.

Till efterrätt blev det glass med skumbananer i och kaffe till det. Tack Anna för den goda maten.

Wilma har varit i Piteå på summer games och spelat fotboll, och kom hem idag. Anna och Robin var oxå där lördags

på dagen, men Wilma har sovit över där med sitt lag.

Rasmus börjar sitt sommarjobb i morgon. Då måste han upp tidigt det är han inte van med nu, men det går säkert bra.

Robin åker till Göteborg och ska jobba på ambulansen där i 10 dagar.


                              


Av Chatarina Berglund - 30 juni 2013 13:31

2013-06-29

Lördag

En varm och mulen dag, men vad gör det huvudsaken att det är varmt. Det växer rejält i våra planteringar ute och även i växthuset. Det är helt suveränt när man kan gå ut och plocka sina egna kryddor och grönsaker i trädgården.

Det här är alltså lördagens händelser. Jag ligger lite efter med bloggen, men snart i kapp. V-75 bara 4 rätt....

Chatrine fyller år idag och vi har varit på kalas hos henne, och det var jättegott det vi blev bjudna på . En jättegod och väldigt snygg smörgåstårta och en marängtårta. Jag åt bara smörgåstårta, eftersom sötsaker inte är min grej.

Carina och Kjell kompisar till Chatrine och Christer var oxå på kalaset och dom hade en jättesöt hund som heter Elsa.Rasen en Lagotto. Den var så lugn och lydig och lite lagomt rädd av sig. Dom var väldigt nyfikna på varandra Zamira (grannens katt) och Elsa, vissa gånger var dom väldigt nära varandra. Vi gick ner till stranden och tittade när Elsa badade och simmade, den rasen gillar tydligen vatten.

Senare på kvällen åkte vi ner till stan med Christer, Chatrine och Caroline och var på Far East och åt en jättegod middag. Jag åt grillspett med pepparsås och bearnaisesås samt pommes frites. Tommy åt chilirubbad kyckling allt smakade väldigt bra. När vi satt där började det regna men vi satt ju under parasollen så det funkade. senare gick vi vidare till Bränna och tog en GT där, och satt och lyssnade på en trubadur som spelade och sjöng. Alla låtar var väl inte bra , men vissa kände vi igen och kunde lalla med i. Lite skråligtoch vasst ljud. Det gick definitivt inte prata med varandra under tiden. Vi fick passa på under pauserna. Vi träffade en hel del människor som vi kände. Sammataget en trevlig kväll. Åkte taxi hem med Cat Cab och den resan gick fantastiskt smärtfritt med en trevlig taxichaufför. Tommy han njuter av sin pension, men den börjar ju inte förrän måndag. Det känns härligt att få ta dagen som den kommer tillsammmans.

Jag missade att fotografera på Far East tyvärr.

Jag fick ju en ros av Chatrine när jag kom hem efter operationen i januari och den har jag planterat ut i en stor kruka och den har vuxit rejält visar bilder på  den.



           

              


 



Presentation


En blogg som handlar om mig min familj och mest matlagning

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19 20
21
22 23
24 25
26
27
28
29 30
<<< Juni 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards