keckes matblogg

Alla inlägg den 23 juni 2013

Av Chatarina Berglund - 23 juni 2013 21:28

2013-06-23

Lördg

Vi sov rätt länge sen fikade vi goda  mackor och kaffe. Sen kom regnet det öste verkligen ner. och inte vill man vara ute då.Nää vi höll oss inomhus, och det gav ju med sig till slut tack och lov...Anna, Robin Rasmus, Wilma och Ludde var förbi och åt lite rester, och mackor med gravad lax, det var så kul att dom kom förbi då dom var på väg hem efter

att ha varit i sin stuga sedan midsommarafton,

På kvällen var vi bjudna till vår grannar på middag, och solen kom precis strax innan vi skulle gå över till dom. Härligt.

Vi fick stek, hasselbackspotatis, en god gräddsås, sallad , gele och kantareller. Och till efterrätt en maräng med hallon och rabarbersylt samt grädde. Allt var jättegott.Vi surrade en hel del om ditt och datt. Och trevligt hade vi som vanligt när vi träffas




2013-06-23

Söndag

Börjar med att gratulera syster Kicki som fyller år idag och även grattis till Sarah som oxå fyller idag.

Vi vaknade rätt tidigt i morse, men vädret var väl inte det bästa . Varmt i luften men mulet och väldigt fuktigt.

Vi fikade kaffe och mackor och det smakade så bra.

Sen bestämde vi oss för att fara ut en sväng med bilen .Vi åkte till Rosfors och stannade till en stund där. Det var strålndesol och 23 + härligt. Sen åkte vi vidare runt lite varstans hamnade så småningom på Restaurang Toppen i Norrfjärden där vi intog middagen som besod av fläskfile, strips, bearnaisesås och sallad för min del Tommy han åt oxfile med gorgonzolasås, stekt potatis och sallad. Det var gott.

Sen åkte vi vidare och stannade till i Nybyn, Väldigt vackert och ett fint badställe och det var en hel del barn där och badade. Dom har även en servering med en uteplats så att man kan sitta ute och äta eller fika.

Vi åkte sen vidare hemåt och for upp vägen mot Nävertjärn oxå ett väldigt vackert ställe fast det är ett fiskeställe, man köper fiskekort geom att lägga pengarna i ett kuvert i en låda, enkelt. Dt finns flera bryggor  som man kan stå och fiska ifrån. Det finns även flera bivacker med eldstäder runt tjärnen. Och även en stuga man får använda med bord, bänkar kamin mm. Väldigt fint. Synd att vi inte hade fiskegrejerna med oss. Ett sista stopp i Skäftestjärn för att fota även där. Sedan hemåt.

Men vi ska åka dit någon dag nu när Tommy får pension. Han har nämligen bara en vecka till som han ska jobba. Häääärligt tycker vi båda..


                       


Presentation


En blogg som handlar om mig min familj och mest matlagning

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19 20
21
22 23
24 25
26
27
28
29 30
<<< Juni 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards