keckes matblogg

Alla inlägg den 1 september 2013

Av Chatarina Berglund - 1 september 2013 18:49

2013-08-30

Fredag

Lite kylig morgon, men en strålande dag. Vi åkte till Karin för att skjutsa och följa henne och titta på ett boende som Lasse har fått på Svedjebacka. Det var en mycket trevlig kvinna vi träffade där. Hon var glad och trevlig. Lägenheten var fin och den var även stor. Utsikten var oxå fin. Och mitt emot Lasses rum var det en jättestor altan med utsikt över Svartbyträsket. Lasse är ju född och uppvuxen i Svartbyn så det blir som tillbaka till sin barndoms trakter.

Den 16 september får han flytta in.

Sen åkte vi på Ica supermarket och handlade till arbetsdagarna vi ska ha i och utanför byagården på lördag och söndag.

Bröd, pålägg mm man måste ju få fika o man kommer dit och jobbar.

Rasmus åkte med oss ut till Alträsk för han hade 2 kompistjejer som skulle hit oxå den ena tjejen har sin mormor och morfar på södra sidan Alträsk.

När vi kom hem till Alträsk åkte vi med varorna vi handlat till byagåden ich packade in det i kylen.

Ramus lånade fyrhjulingen och åkte över till tjejerna på andra sidan. Vi var bjudna till Christer och Chatrine på middag på kvällen.

Vi fick förrätt som var en ostpaj med löjromsröra jättegott. Varmrätten var stek med hasselbackspotatis, stekta kantareller och sallad samt hemgjord svartvinbärsgele. Efterrätt med glass, maräng, hallon mm.Allt var supergott.

Rasmus kom senare tillbaka med tjejerna och dom var hos oss och tittade på film och grillade hamburgare. Senare hämtades dom av Mormor och Morfar till en av tjejerna .

Vi kom hem vid 01.00-tiden.En mycket trevlig kväll med skratt och surr.


 


Lördag

Vi vaknade vid 9.00 och Ramus sov till 11 drygt. Han tycke man kunde hoppa över frullen när klockan var så mycket så han tog lunchen direkt det blev en grillad hamburgare med diverse tillbehör. Sen åkte han över till brudarna på andra sidan. Senare kom dom hit och var här en stund. Riktigt gulliga och trevliga tjejer. Återigen kom Mormor och Morfar och hämtade tjejerna. För vi skulle ju åka till stan för att Wilma fyller så vi skulle dit och uppvakta henne och fika.

Jag gjorde som vanligt en V-75 men nej bara 6 rätt och ingen utdelning. F-n


Arbetsdag i dag i skolan bara 2 personer som var där ????

 .

Som vanligt var det massor med godsaker på fikabordet. Smörgåstårta, vanlig tårta och en massa hembakat fikabröd. Det var så himla gott. Jag åt bara smörgåstårta och den var såå goood så.

Urban och Noj kom oxå dit och fikade och hade med sig bär som hon plockat och satt i stora godisburkar både lingon och blåbär rensade. Jättefina bär och är det någon som vill beställa så går det bra.

När vi kom hem blev det middagslagning. Jag gjorde en stek på innanlår med klyftpotatis, kantrellstuvning i petit chouxformar, stekt squash, tomater och ost. Det var riktigt gott.Lite sen middag men vi fikade ju rejält på kalaset.

Sen var det en lugn kväll med lite TV och sen var det sängen och boken...


             




Söndag


Vaknade kl 8.30 Fikade en macka och kaffe, Gott. Sen gjorde vi oss klara för att åka till bagarstugan för att städa, klippa gräs och röja runt bagarstugan och byagården mm. Tommy klippte gräset och Fredrik röjde och jag började med bagarstugan. Det var ingen mer där än vi. Conny och Lena hade varit där men kom förbi oss och sa att det var ingen mer där så då sa vi jaa, men strunta i det ni oxå då.

Gunnar och Anki hade oxå varit förbi men åkte oxå hem när ingen annan var där.

Jag torkade alla skåpar inne i köket i bagarstugan och kyl, spis runt alla fönster mm. Tommy putsade alla fönster in,ut och mellan dom blev jättefina. Jag städade allt annat och dammsög golven. Vi ska gå dit och skura golven i morgon.

Vi fikade i alla fall mackor och kaffe eftersom jag hade handlat för att det skulle räcka till mycket folk men, pyttsan

så få det var som ställde upp. Nu kan det vara så att det inte passade alla just den här helgen. Då kan dom som vill gå dit och städa en annan dag om dom bara skriver upp vad dom har gjort.

Sen åkte vi hem lagomt möra och åt rester som var kvar sedan igår och det var lika gott idag.

Nu blir det lite TV och en lugn kväll....

Presentation


En blogg som handlar om mig min familj och mest matlagning

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9 10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards