keckes matblogg

Alla inlägg den 15 september 2013

Av Chatarina Berglund - 15 september 2013 20:33

2013-09-12

Torsdag

En solig dag igen. Det är verkligen ett fantastiskt härligt väder med sol och värme i september.

Tommy har varit till grannen och målat färdigt dörren deras. Det blevjättebra och dom var så nöjda.

Senare ägnade vi oss åt lite utearbete det gäller att passa på. Växthuset behöver fortfarnade vattnas för det växer för fullt ännu.

Vissa blommor har verkligen tappat stinget så vi behöver rensa bort en del av dom. Medan andra är så fina och blommar för fullt.

Fredrik var förbi och han var sugen på en pizzakväll. Jaa, ok sa jag då kollar vi om vi får ihop ett gäng. För Fredrik jobbade ju förra gången vi bakade pizza.Och vi lyckades få ihop 13-14personer och det är ju bra.

Till middag åt vi pasta och en sås med rökt skinka, stekt karre, lök, vitlök och matlagningsgrädde.

Det var så gott..Lite extra finish med riven parmesanost på.


     


2013-09-13

Fredag

Oj, fredag den 13 vad ska hända en sådan dag. Nää, jag är inte skrockfull av mig. Det varlite sämre väder idag en liten regnskur kom det oxå. Men sen på em var det riktigt skönt igen.

Jag förberedde för pizzabaket. Jag gjorde kebabrulle, kebabsås, tomatsås, pizzasallad, bakade muffins medkolasås och även 24 pizzadegar.

Vi åkte till bagarstugan vid 17-tiden för att duka och ställa i ordning. Det var varmt och skönt där.

Vi satte upp borden och dukade så började gästerna komma och dom hjälpte till med dukningen och med annat.Rasmus och Linnea var oxå med det var kul. Dom skulle sova i Anna och Robins stuga. Karin , Annelie , Milla , Klara, Hasse, Fredrik, Justina, Lena , Conny, Tommy och jag så klart. Ett härligt gäng som bakade pizza i alla former och en del kunde man inte bestämma vad formen skulle kallas, men det viktiga är ju att det smakar bra.Och det gjorde det.

Vi hade en trevlig kväll med glada och trevliga människor. Och många skratt blev det.

Sen när vi åkte hem på natten vid 01.30 efter att ha städat undan allt för att slippa åka dit på morgonen.

Då upptäckte vi en bil som stod parkerad på vägen en bit hitanför där man svänger ner till oss. Konstigt, varför står den där och ingen människa syntes till. Jag tog reg.numret på den och det visade sig att det hade varit inbrott hos en som bor i byn, och även på den södra sidan har det varit inbrott. Det ärväldigt trist när det åker omkring folk här i byn och stjäl. Så vill vi inte ha det.

Vi får se hur det går om dom får fast tjuvarna. Hoppas det.


                   



2013-09-14

Lördag

Nu har vikommit fram till lördag och det vet ju alla som läser min blogg att då är det V-75 som gäller. Och så även idag jag försökte på mitt allra bästa sätt med att sätta dit och plocka bort och lägga till igen  och hur jag än försökte och tyckte att nu är det garanerat 7 rätt så blev det ändå bara 6 rätt. 74 kr gav dom och jag hade 4 st 296 kr vilken v. På femmorna blev det jackpot. Man man får vara glad för det lilla. Rasmus och Linnea kom hit vid 10.30 och då ville dom ha frukost och det fick dom. Sen åkte dom tillbaka till deras stuga för då skulle dom basta.

Sen dök dom upp igen vid 14-tiden och dåskulle dom åka hem och Anna var på väg ut för att hämta dom.Men oj, sägerju mormor då men ni har ju inte ätit lunch så snabbt fram med grillen för att grilla dom var sin hamburgare. Man kan ju inte vara hos mormor och morfar och åka hem hungrig haha. Nää det går inte.

Efter travet började jag fundera på middagsmaten och det blev en förrätt med smördegslåda fylld med räkoch laxröra. Till varmrätt porterstek med hasselbackspotatis, sås, sallad och lite syrade grönsaker. Det  var jäteegott.

Efter det blev det lite tv-tittande postkodlotteriet, körslaget mm. Och sen blev det sängen 24.00 ca.

Och boken som jag börjat läsa en man som heter Ove, jaa den är kul kan jag lova.


         


      

2013-09-15

Söndag

Idag söndag vaknade vi 09.00 Vi fikade kaffe och smörgås som vanligt. Och det smakar alltid lika gott. Solen skiner men oj vad det blåser. Och nu är ordningen återställd våra grannar som varit i Turkiet en vecka har återvänt och det känns skönt att veta. Chatrine var över med röd paprika, feferoni och svarta oliver som hon köpt i Turkiet och släpat hem hela vägen för att ge till oss. Hon är ju för gullig, hon vet ju att jag gillar sånt.

I övrigt har Tommy hållt på sin firmabil (volvon ) och städat och röjt ur den en massa papper och skräp mm. Och jag har varit ute en del och sett över växterna. Vattnat det som behövs. Måste  nog till veckan ta upp rödbetorna för dom är riktigt stora nu.

På em åkte vi en sväng med bilen och hamnade på en restaurang någonstans i Norrbotten där dom hade väldigt god mat.

Vi åt en vårrulle till förrätt ochjag åt friterad pepparkyckling med sötsur sås och Tommy åt grillad karre med ananas, cashewnötter, tomater, lök, morötter och sötsur sås och ris till det. Och det var väldigt gott och trevligt.

Sen styrde vi kosan hem till Alträsk mätta och belåtna.

Vi har tittat på tv och jag har som ni ser ängnat en hel del tid åt min blogg.Och

Och någon risk för frost är det inte det är + 14grader. Härligt....


       



Presentation


En blogg som handlar om mig min familj och mest matlagning

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9 10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards