keckes matblogg

Alla inlägg den 8 september 2013

Av Chatarina Berglund - 8 september 2013 12:41

2013-09-03

Tisdag

Jag börjar med att gratulera Andreas mitt syskonbarn som bor i Chile och han fyller år idag.

Vi steg upp tidigt och fikade en macka och  kaffe som vanligt och gott var det.

Vi åkte sen till byagården för att fortsätta vårt uppdrag med städning i stora skolhuset. Tommy plockade ned alla lösa innerfönster för att förbereda för fönsterputsaren som vi ska beställa dit.

Jag har dammsugiten en del fönster mellan och även torkat målningen både  mellan och på insidan.

Tommy plockade oxå ner alla gardiner som var i vägen för fönsterputsaren.

Vår lunch blev kaffe och smörgås det klarar man sig bra på. Och mysigt med ett litet avbrott i städningen. Robin kom oxå förbi han var i deras stuga och jobbade så han fikade oxå med oss.

Sen åkte vi till stan och jag hade tid hos frissan tack och lov att för det . Det har blivit alldeles för mycket hår på en gång...Vi tog med en del skräp som vi hittade när vi röjde i våra bodar och åkte till tippen med det.Mycket skönt att bli av med det.

Vi handlade lite på Supermarket bl a fläskkarre som vi grillade till middag och åt klyftpotatis och sallad till det samt grillade majskolvar oh, så gott.

Ett härligt väder med sol i massor och varmt sent på kvällen..Underbart i september månad.


       


2013-09-04

Onsdag

Idag börjar jag med  att gratulera ett annat syskonbarn Annelie som fyller år idag för övrigt syster till Andreas som fyllde år igår.

Vädret är lite så där från morgonen men spricker upp och blir återigen en strålande dag med sol och värme.

Vi vaknade tidigt och fikade som vanligt kaffe och mackor och läste tidningen inte mycket att läsa i den men man måste ju läsa den i alla fall.

Sen åkte vi till byagården och fortsatte med städningen där. Tommy röjde ur städskrubben och skurade av golvet.

Jag fortsatte med resten av alla fönster dammsög och torkade. Det är 10 stora fönster med spröjs både på insidan och utsidan.  4 fönster är extra höga med 4 rutor på höjden med spröjs på alla sidor. Jag gjorde klart alla fönster, skönt. Lunchen bestod även idag  av kaffe och mackor.

Sen åkte vi hem och vattnade våra växter och plockade in tomater och gurkor från växthuset. Det känns riktigt lyxigt att hämta in egna tomater och egen gurka till morgonmackorna.

Jag ringde fönsterputsaren på kvällen och han skulle komma på fredag, kanonbra. Det är värt att kosta på för det är massor med jobb att putsa dessa fönster.

En underbar kväll igen man fattar inte att det kan vara så fint dag efter dag men härligt är det.

Till middag halstrade vi strömming och stekte senapsmarinerade strömmingsflundror och färsk potatis direkt från landet och  Dahlbegs tunnbröd till det. Mycket, mycket gott.



       


2013-9-05

Torsdag

Jaha en fädelsedag idag oxå så då börjar jag med att gratulera mig själv idag. Inte för att jag bryr mig så mycket numera när man har kommit upp denna ålder är födelsedagarna inte så viktiga.

Vi åkte till Storheden och handlade lite grann för vi ska fira min födelsedag i morgon.

Vi åkte sen förbi Karin på hemvägen och hälsade på henne.

Senare på kvällen ringde Karin och berättade att Lasse hade åkt till sjukhuset med ambulans han hade blivit sämre han hade feber och var helt slut. Vi tyckte det var bra så han blir riktigt undersökt och kan få medicin om han har någon infektion i kroppen.

Till middag blev det oxfile med potatisgratäng, sallad och vin till maten. Så lite firade vi i alla fall.

Ännu en strålande dag och kväll.

Rasmus ringde och gratulerade mig på kvällen och undrade om han och hans tjej Linnea kunde få sova i vår sovstuga under helgen, och så klart får dom det.




 

           




2013-09-06

Fredag

Vaknade extra tidigtredan 06.30 och började som vanligt med fika. Sen förberedelse för middagen i kväll med Anna, Robin , Rasmus och Linnea, Wilma, Ludde och Erik.

Tommy åkte till Byagården och mötte upp fönsterputsarna kl.08.00 Han fixade fika åt dom så dom kunde ta en paus i arbetet. Dom tyckte det var många och höga fönster.

Jag började med att mala lite kött som jag gjorde hamburgare av och frös in så jag har i fall barnbarnen blir sugna på det.

Jag gjorde en skagenbakelse med som jag rullade i ostkrokar som jag hade krossat. Dom blev riktigt snygga.

Till varmrätt gjorde jag laxrullar fyllda med västerbottensost och sås med grädde, peppar, vitt vin , dill och kryddor och sen gratinerade jag den i ugnen. Till det gjorde jag potatisrullar av smördeg som jag rullade ut och rev kokt potatis på degen och kryddade och strödde mycket ost ovanpå och rullade ihop den som en rulltårta och skar den i skivor och gräddde dom i ca 15 minuter.

Helt plötsligt ringer telefonen och det är Karin som ringer oj,oj vilket tråkigt samtal hon ringde för att berätta att  min älskade svåger Lasse hade avlidit på sjukhuset. Det var så tråkigt även om har varit dålig väldigt länge så känns det så hemskt att han inte finns längre. Jag hade svårt att komma igång igen  med förberedelserna inför middagen.

Jag grät och Tommy grät vi tröstade varandra och vi tänkte ju så klart på vår lilla Karin , vilken chock för henne.

Vår bror Hasse följde Karin till sjukhuset på em. Vi har lovat att ställa upp och hjälpa henne med allt hon beöver. Har vi syskon hållit ihop hela livet hittills så ska vi ju naturligtvis ställa upp sådana här gånger när man verkligen behöver varandra. Annelie kommer hem på måndag det blir ju roligt för Karin .

Till slut blev middagen klar och det var så gott tyckte alla. En riktigt trevlig kväll med familjen. Ramus och Linnea stannade här och sovi vår sovstuga det var kul.


                



2013-09-08

Lördag

Vi vaknade rätt så tidigt vi 08.30 och steg upp och kokade fika. Tankarna for i huvudet svårt att tänka på annat än Lasse och på alla minnen man har. . Jag har väldigt många fina minnen av Lasse eftersom han har funnits i mitt liv sedan jag var 10 år. Och  så klart tänker vi  på Karin . Ringde henne för att prata och höra hur det var med henne. Så klart är det jobbigt när man levt ihop så länge som dom gjort, men hon har ju många fina minnen tillsammans med Lasse som hon kan ta fram och   tänka på.

Rasmus och Linnea vaknade vid 11.00 och dom ville ha frunch dom drar ihop frukost och lunch. Dom var sugen på hamburgare. Då blev det så vi grillade hamburgare och jag hade hembakta bröd som dom åt med dressing, ost, lök och tomater. Senare dök lillebror Ludde upp med sin kompis Erik dom kom med den lilla fyrhjulingen och dom var oxå sugen på hamburgare så då grillade vi 2 till. Och dom blev mätta och belåtna.

Senare blev det lite V-75 men det gick inte bra bara 4 rätt, men nya tag nästa lördag.

Vi blev så sugna på att smaka den där skinkan som jag gjorde för drygt 3 veckor sedan. En bi fläskkarre saltades i 5 dygn sedan kryddde jag den med massor av vitlökspeppar,sen lindade jag in den i en handduk och band ett bomullssnöre runt den och hängde den i fönstret i inglasningen och där har den hängt i drygt 2 veckor. Oj,oj den var så himla god....

Till middag idag blev det förrätt en skiva stekt bröd med lite röra på och parmaskinka, salami, briost, hjortronsylt och oliver.  Till middag ugnstekta kycklingklubbor med potatisrundlar, sås, en ugnsomelett med kantarellstuvning och sallad. Mycket gott.

Rasmus och Linnea sov här i natt oxå. Dom är riktigt tajta nästan som" ena frimärke"


       

 

Presentation


En blogg som handlar om mig min familj och mest matlagning

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9 10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards