keckes matblogg

Alla inlägg den 18 september 2013

Av Chatarina Berglund - 18 september 2013 22:09

2013-09-16

Måndag

En lite mulen morgon men sol en kom fram och det var riktigt skönt. Vi åkte till Luleå en sväng för att hämta kolfiltren vi  beställt till vår kaffemaskin.

Jag grattar Tommy idag för han fyller år, men han bryr sig inte så mycket om det. Vi åt fiskgratäng på Coop restaurang och han var så nöjd med det.

Vi firar han till helgen i stället. Vi gick och strosade på lite olika affärer och det blev lite gardiner och en lampa och lite annat tjafs.

Sen åkte vi hem och var ute en stund och krattade ihop lite löv bl a.

Senare såg vi tv Idol mm. Och sen var det sängen och boken den nya jag läser nu som heter En man som heter Ove.

Den är såå galen Ove är grannarnas skräck en riktig perfektionist som har koll på allt som händer i kvarteret. Ni måste läsa den man får skratta mycket...


 


2013-09-17

Tisdag

Jaa den här dagen var oxåmulen från morgonen, men sen sprack det upp och det var så skönt. Tommy åkte till bagarstugan och började med ytterdörren i bagarstugan den ska målas. Han målade ett varv och sen var bagarstugan uthyrd på onsdag så han kan inte måla andra varvet förrän torsdag.

Jag var ute och tog upp en del blommor som har blivit fula. Jag tog även upp alla rödbetor och även gräslöken tog jag in och klippte ner i små plastpåsar och in i frysen. Bra att ha under vintern.

Rödbetorna var riktigt stora jag kokade dom stora i tryckkokaren ca 25 minuter och dom var riktigt mjuka. Jag kokade en lag och la in 3 stora burkar och när jag skivade de största rödbetorna så blev det en hel burk av en beta.

De mindre rödbetorna kokade jag ca 10 min och sen frös jag in dom hela. Gott att ha i vinter.

Sen krattade jag ihop en del löv som fallit,ändå är våra björkar väldigt gröna ännu. Hösten är här i alla fall .

Tänk vad roligt det är på våren när man har allt framför sig och bara längtar efter att få plantera ut alla vackra blommor, kryddor och grönsaker.

Det  roliga på hösten är ju att skörda alla grönsaker och kryddor man planterat, men när man tar bort alla blommor  känns det alltid vemodigt.

Nu får vi se fram mot nästa vår och det går så fort så är vi där igen

Middagen idag blev en musselsoppa på färksa blåmusslor som jag kokade först i buljong, vitlök, lök och massor med persilja. Sen kokade jag potatis och morötter i buljongen och satte muusselköttet som jag rensat bort från skalen.Till det åt vi ostmackor oj,oj vad gott.


       



2013-09-18

Onsdag

Idag var det en riktigt mulen dag den mest mulna på väldigt länge. Vi åkte in till stan en sväng för jag skulle på Vårdcentralen och ta ett blodtryck för jag hade lite för högt sist jag var. Och det var även för högt den här gången. Jag träffade min kusin Eva där, och vi pratade just om detta fenomen att när man kommer till VC så börjar hjärtat slå väldigt fort. När man vet att det gäller blodtrycket så tänker jag i alla fall att oj nu kommer det att vara jättehögt . Förr har jag alltid haft lågt blodtryck och jag har aldrig reagerat när dom har tagit trycket. Men nu när jag har högt då är man nervös , men det är väl ganska logiskt.

Sen åkte vi till Återbruket i Älvsbyn och tittade det är samma som återvinningen i Boden. Lite bestick, en svampbok och 2 recptböcker som om jag inte har nog med sådana, men kul med någon ny.

Ett fika på Centrum Konditori och sen handlade vi några saker på Coop.

När vi var på väg ut från Coop ringde min läkare och sa att hon hade ringt in ett recept på blodtrycksmedicin som fanns att hämta. eftersom det var högt idag igen. Då drog vi direkt från Älvsbyn till Apoteket i Boden och hämtade medicinen.

Den ska jag ta på morgonen så det blir i morron bitti jag börjar. Konstigt nog har jag inte känt av att jag har högt tryck men det kanske man inte gör heller.

Till middag blev det en pastasallad med rökt skinka, pepparsalami, kött, paprika, lök, oliver, tomater mm och till det rostad fralla. Mycket gott.


 


Presentation


En blogg som handlar om mig min familj och mest matlagning

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9 10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards