keckes matblogg

Direktlänk till inlägg 13 april 2014

Internetproblem, Åppa Bojn, Fredagsmiddag, Lördagslir och Söndag

Av Chatarina Berglund - 13 april 2014 18:01

Onsdag

Vi vakande som vanligt tidigt redan vid 5.30 och fikade som vanligt vårt kaffe och mackor. Läste även NSD som vi vanligtvis gör varje morgon. Vi packade sen lite grejer bl a lite kaffe och smörgås för att åka till Anna och Robins stuga för att fixa lite grann där. Jag körde 4-hjulingen på isen och Tommy tog bilen med Molly.

Det var riktigt blankis men det gick jättebra att köra .

Jag har återigen något problem med internet och detta håller på att göra mig fullständigt galen och idag skulle en fälttekniker komma från telia och kolla upp detta för vilken gång i ordningen vet jag inte . Jag har helt tappat räkningen. Och han ringde på min mobil och då berättade han att han satt en mätning på linjen och den skulle stå på till fredag så skulle han höra av sig om hur detta gått.

Vi åkte hem från Anna och Robins stuga vid 15-tiden och dom skulle komma ut och åka till stugan en sväng och då var meningen att jag skulle bjuda på mat, men då blev det så att Anna köpte med sig Pizza och det var jättegott. Det var bara Anna, Wilma och Ludde.

Senare på kvällen satte jag mig vid datorn för att blogga, och döm om min förvåning när det visade sig att jag hade inget internet alls. Jag blev fullständigt rabiat och ringde telias kundtjänst och där fick jag prata med en väldigt trevlig kille som förstod mig helt och hållet. Han försökte hjälpa mig och sa att jag skulle prova med att återställa modemet för ibland hänger det sig. Och det lustiga är att jag hade internet på morgonen när jag var inne på datorn och det var inga problem då. Så något måste den där klantskallen från telia gjort,men vad...Men det hjälpte inte att återställa det heller. Ingen skillnad. Jag sa då att han får ju komma ut det första han gör på morgonen nästa dag och fixa det. Men då är det ju så att det blir en ny arbetsorder igen och då har dom 3 dagar på sig så inte förrän måndag skulle det bli fixat. Killen på telia erbjöd mig att åka till Luleå och hämta ett mobilt bredband så jag skulle klara mig tills det var fixat. Då hade Fredrik ett sånt som jag fick låna och insåg att det var så segt så inte ides vi åka till Luleå för att hämta ett sånt.

Nää, bara inse att ingen mer dator i kväll. Vi tittade på halv åtta hos mig, Mästerkocken för de yngre, kul att se och vad duktiga dom är.Hasse och Fredrik var förbi en sväng och fikade med oss. Trevligt.


Torsdag

Vi vaknade som vanligt tidigt och fikade, läste NSD och var ute en sväng med Molly. Jag hade svårt att släppa det där med internet och började fundera på varför jag ska behöva vänta till måndag för att få felet fixat. Det är ju han som gjort något så det blivit så där. Jag ringde helt enkelt  det mobilnummer som han hade ringt  mig på i onsdags. Och han svarade och jag var inte såå snäll. Jag frågade vad han hade gjort eftersom internet var helt borta. Nää, han hade inte gjort någonting, bara satt mätningen och kollat ledningarna. Jaa, men någonting har ju hänt efter du var här igår. Jaa, han kunde inte fatta , men jag sa det är bara du kommer ut och fixar det. Han var på väg till Jokkmokk och han skulle inte hinna med det den dagen. Men han lovade att komma på förmiddagen på fredag. Ok, då hoppas vi på det.

Sen åkte vi till Älvsbyn och handlade lite grann. Molly följde med men hon fick inte följa in på affären, men hon trivs bra i bilen. När vi såg halv åtta hos mig på kvällen så hade den kvinnan 2 hundar bl a en tax och när hon for till affären och handlade hade hon hunden med sig till och med i kundvagnen inne i butiken. Mycket konstigt...

Kanske ska fråga på ICA nästa gång om hon får följa med in..

När vi kom hem åkte Tommy till Anna och Robins stuga med 4-hjulingen han hade lastat ett laminatgolv på den och körde ner det till deras stuga.

Jag och Molly var hemma och fixade lite käk och jag var så sugen på isterband och stuvad potatis samt rödbetor.

Och så blev det och himlans gott var det oxå...


   



Fredag

Jaa, 5.30 som vanligt och det är inte Molly som vaknar utan någon av oss. Hon springer ut och pinkar och sen kommer hon in och går och lägger sig igen. Ser skönt ut...

Kl 9. 00 ca dök teknikern från Telia upp. Han hade mätutrustning med sig för att mäta upp från oss hur det funkar. Han funerade han fick som ingen kontakt med stationen så han ringde support på telia och då visade det sig att porten från stationen och ut till oss var låst. Mycket konstigt, men det var inte han påstod han som hade låst den. Han gav supporten från telia skulden han som jag pratade med på onsdagkväll,men det stämmerju inte för internet var ju borta redan kl 17. Men han kunde inte erkänna att det va han som gjort något...Han fick i alla fall till det och nu funkar det perfekt, peppar, peppar....Så nu är allt frid och fröjd igen.

Tommy var ute med Molly på isen och som vanligt gav hon järnet fram och tillbaka. Tommy kastade bollen och hon hämtade den gång efter gång...

Jag var inne och förberedde för middagen i kväll . Vi har bjudit hit  Hasse och Fredrik för att äta  middag med oss.

Jag gjorde en förrätt med grönkålsfrittata, rökt lax, gravad lax, räkor och gäddrom..Varmrätten det var sjömansbiff, sallad, rödbetor och hembakat bröd. Till efterrätt en hallonmousse med hallonsås och  blockchoklad och kaffe till det. Dom tyckte det var gott . Vi surrade om ditt och datt och tiden går fort när mn har trevligt...hips vips var det midnatt..


     

Lördag

Vi sov faktiskt till 7.30 men nog hade vi kunnat sova lite längre men när man vaknat till så då är det skönt att stiga upp. Vi fikade, läste NSD och jag löste lite korsord. Sen var vi ute en stund med Molly så hon fick springa runt lite grann. Efter det var det dax att ta tag i V-75 och som vanligt är det aldrig lätt. Joo, när man har facit i hand då är det lätt...Men när man sitter där och ska försöka få till en 7-a då är det till att fundera en hel del på både kuskar och hästar och banor och spår och gud vet vad allt man ska tänka på och ändå går det åt h-vete käpprätt. Jaa, det blev 5 rätt på mitt eget och även på det andra med Chatrine och Carina. 252 kronor på de tre C-na och 336 på mitt eget. Jaa, och nya tag nästa lördag..

Sen var det dax att ta tag i middagen det blev en  förrätt med råraka , löjrom, lök och smetana. älgstek som jag stekt i låg temperatur med en god sås av skyn som blev. En potatiskaka,sallad och fyllda små paprikor. Och kaffe på det och sen fåtöljen vid TV-n och en lugn och skön kväll. Och sen en skön säng och några sidor i boken..

Och jag vaknade vid 3-tiden och då var det strömlöst och jag tänkte hoppas den kommit tillbaka när det är dax att stiga upp och det hade den..


     


Söndag

Vi sov till 7.30 och sen blev det som vanligt med kaffe och mackor men ingen NSD men som tur är har jag korsord att lösa och det är ett bra tidsfördriv..

Våra grannar Sarah , Nicklas, Tilde och Hanna samt hunden Nelly är här i sin stuga. Och Nelly och Molly har busat med varandra ute dom har sprungit som galningar och dom kom så bra överens. Dom är lika gamla 5 månader. Molly sprang in i växthuset en gång och in i skotern en gång,men det är smällar man får ta när man ska busa.

Sen var hon rätt slut och även blöt och skräpig i pälsen och det blev en tupplur när hon kom in.

Till middag lagade jag lasagne och en sallad till det. Rasmus ringde och sa att han och Linnea skulle komma ut till deras stuga och sova där tillsammans med 2 andra kompisar. Så han undrade om dom fick äta med oss. Jaa, men så klart átt ni får det. Och dom kom vid 20-tiden och då fick dom värma lasagne för vi hade redan ätit. Och Linnea har ju oxå en hund som heter Teo och rasen är en shetland ship dog. Molly hade precis tagit sig en tupplur när dom kom och hon blev så himla glad och det blev en del bus igen. Dom sprang och jagade varandra och kom riktigt bra överens. Dom har träffats en gång tidigare. Nu är hon helt slut . Tungan har hängt som en slips.

I morgon får dom träffas igen. Och vi har väl inte så mycket mer i kväll heller. Det blir skönt att lägga sig och läsa några sidor i boken..


   

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Chatarina Berglund - 9 juni 2022 16:15

        Hej på er alla mina vänner nu ska jag blogga litegrann om det som hänt senaste tiden!   Vi väntar på den där gula härliga saken som strålar men den visar sig inte mycket men den lyser med sin frånvaro!  Vi vill ju sitta ute på ...

Av Chatarina Berglund - 11 maj 2022 17:00

  Vi hade en trevligValborgsmässoafton i och utanför Byagården i Alträsk med massor med folk  ! Majbrasa hade vi oxå och grilleldar för de som ville. Visålde även  hamburgare som grillades i en stor murrika. Och ett dignande fikabord med många  go...

Av Chatarina Berglund - 4 april 2022 16:00

Hej all mina vänner nu var det länge sedan jag bloggade men nu blir det lite grann om mat mm! Det händer ine så mcycket i Alträsk men ute i den stora världen händer det mycket tråkiga saker alla nyhetssändningar och andra program  handlar bara om a...

Av Chatarina Berglund - 16 januari 2022 17:00

  Hej svejs på er alla mina vänner och od fortsättning på det nya året 2022 ! Jaa det är ju fortfarande Covid ochmycket restriktioner det verkar aldrig ta slut! Nu är alla storhelger över Jul.Nyår och Trettondagshelgen nu blir nästa högtidpåsken o...

Av Chatarina Berglund - 13 december 2021 16:45

  HEJ sVEJS alla mina vänner nu är det länge sedan jag bloggade men ska försöka skriva ner lite grann men det händer inte så mycket numera! Vi håller oss hemmavid för det mesta! Någon tur tll stan ca 2ggr i veckan och handlar lite förnödenheter....

Presentation


En blogg som handlar om mig min familj och mest matlagning

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards