keckes matblogg

Alla inlägg den 2 mars 2014

Av Chatarina Berglund - 2 mars 2014 20:42

Torsdag

Jaa, idag vaknade vi som vanligt ganska tidigt vid 6.30 och man känner sig pigg i alla fall. Det måste vara ljuset som gör det.

Molly hon var som vanligt busig på morgonen efter att ha sovit hela natten. Mycket spring i benen , men tyvärr har inte matte och husse lika mycket spring i benen. Hon leker med sina grejer och vill ju helst att vi leker med henne hla tiden. Vi åkte till stan och handlade lite mat. Vi var även på djurmagazinet och köpte lite smågrejer till Molly hundschampo ,spraybalsam och en borste. Jag handlade ingredienser till pajerna som jag lovat fixa till en bekant i Brännberg. Vi åkte förbi Anna och Robin men där var ingen hemma ,och Molly hon sprang runt och gnydde och undrade varför ingen var hemma men hon hittade ett ben som hon lekte med.

Sen åkte vi hem och packade in våra varor. Och sen fick Molly springa ute en stund och busa.

Sen skjutasade Tommy och Molly mig på tjejträff hos Lotta. Och Tommy var bjuden på blodpalt hos Hasse så då fick Molly träffa Ronja och hon tyckte att Ronja var stor och det är klart i jämförelse med henne så är hon ju det..

På tjejträffen var vi 8 st tjejer 2 extra Annelie från Nyköping och Helena från Stockholm det var kul att träffa dom och extra surr blev det ju. Vi behandlade många olika ämnen bl a Sensodyne tandkräm om man ska använda den eller ej det rådde delade meningar om det. Sen var det lite grann om kinin Kicki får tydligen hjärtklappning av det ämnet och det finns i vissa drycker bl a Tonic så nu blir det ingen mer GT för henne. Vi pratade om olika matställen om bl a Cafe Karlsson. Helena hade varit där ingen höjdare tyckte hon. Cilla berättade att hon varit på Bodensia och ätit och då fick man in en sten som var 400 grader varm och där fick man steka sina köttbitar själv på den stenen. Vi spånade lite om det skulle gå med en vanlig gråsten och lägga den i kaminen och värma upp den kanske blir det till att prova det i helgen haha.Kött stekt på Alträsksten jaa, varför inte. Lotta hade i alla fall lagat god mat det var Italiensk Buffe med marinerat kött, sallad med potatis, bönor, ruccola,lök mm. Tomathalvor stekta i ugn, sparris med parmesanost, en paj med brieost, oliver och lite annat. Och en god kall sås till det.

Till efterrätt kaffe med godis och små miniglassar och en god likör som man skulle sätta hela kaffebönor i.

En mycket trevlig kväll med många skratt och en hel del surr och allt minns man inte....om det beror på vinet eller på annat vet jag inte haha...

Sen kom Tommy och Molly och hämtade mig vid 23.30 det var 3-je svängen tll stan för Molly den dagen så hon är i alla fall van att åka bil..


Fredag

Vi vaknade  vid 6.30 pigga och glada även Molly jätteglad och skuttade runt som en galning.Mycket energi efter en natts sömn. Vi har väl inte riktigt lika mycket energi så där direkt på morgonen. Vi behöver lite mer tid att komma i gång.

Tommy åkte till Anna och Robins stuga och fortsatte med sitt projekt och jag och Molly var ute en stund och promenerade på isen och hon sprang som en tok och hoppade högt på de få snödrivor vi har.

Sen började jag med mitt uppdrag att göra paj i långpannor 6 st och en mindre glutenfri. Jag gjorde 3 olika fyllningar det höll jag på med hela dagen. Jag förgräddade alla pajer på kvällen.

Till middag blev det även paj för våran del det passade bra när jag lika hade pajer på gång och det smakade bra.

Vi tittade på TV Postkod och Lets dance...


             

Lördag

Ny dag och nya äventyr vi steg upp vid 7.30 och det första jag gjorde satte jag igång ugnen. En sväng ut med Molly för morgonpinkning och det går undan hon sätter sig direkt hon kommer ut för då har hon ju hållt sig hela natten. Sen fikade vi som vanligt kaffe och mackor och läste NSD även om vi denna morron fick hämta vår tidning själva eftersom vår granne som annars är tidningsbud varje morgon har åkt till Finland. Vi gillar inte att han åker bort så där huxflux men ok det får gå för denna gång, men hoppas inte det blir en vana. Haha.

Sen var det paj och paj och åter paj innan alla var klara. Efter det vart det V-75 även ett system till tjejträffen gjorde jag men inte gick det bra alls nää, 4 rätt och det är för lite för att få någon utdelning, men nya tag nästa lördag igen. Det är svårt att sätta 7-an och det är hopplöst med dessa kuskar och hästar och den här gången var ju inte Erik Adielsson, Robert Bergh och Björn Goop  med och ställde till det. Men då finns det andra sådana där som man inte vet så mycket om..och då blir det svårt..Nya namn dyker upp hela tiden.

Våra grannar Sarah och Nicklas v har varit i sin stuga i helgen och då har dom oxå köpt en hund som är lika gammal som Molly och den heter Nelly det är en Bostonterrier. Sarah och hennes flickor Tilde och Hanna kom över till oss med Nelly så dom fick träffas och det gick bra . Lite avvaktande till att börja med men sen var det full rulle oj,oj vad dom busade dom jagade varandra och under sängen och under bordet runt, runt sen öppnade vi dörren och dom sprang ut och runt på tomten sen in och ut igen och in igen vet inte hur många varv det blev.

Det var en hund som var slut efter det hon hade ju varit ute en sväng och sprungit på isen oxå. Hon sov några timmar.

Senare på em kom Hanna, Agnes och Alva över och busade med Molly hon var mer vild än tam . Hon älskar barn efter det passet hängde tungan rakt ner och hon somnade på mattan i köket mitt framför diskmaskinen och jag höll på med maten och klev över henne gång på gång men ingen reaktion. Jag gjorde en pannacotta med gräslök som jag garnerade med löjrom och gravad lax. Varmrätt Whiskeyflamberad oxfile  med paltmuffins, fyllda tomathalvor, rosepepparsås samt en sallad. Det var mycket, mycket gott. Lite TV-tittande postkod, Pluras program mm. En lugn kväll.

Sen var det sängen och boken ...Och Molly somnade snällt i sin korg direkt


     


 

Söndag

Vi vaknade vid 8.30 Molly sov oxå så länge , skönt. Men då ville hon snabbt ut och morgonpinka.

Sen blev det kaffe och mackor och Royal Kanin till Molly. Kurrarna var i full gång liksom fåglarna.

När Molly sprang ut på morgonen så var en kurre på fågelbordet, och den blev så rädd när vi öppnade dörren så den for upp i en björk och det såg Molly hon stod under björken och tittade upp på den och ville nog gärna att den skulle komma ner, men det var tur att den inte gjorde det.

Vi var ute en sväng på isen med Molly så hon fick springa och busa.

Anna, Robin, Wilma och Ludde var här och åt middag. Rasmus kunde inte följa för han var i Flarken och körde skoter. Det blev köttfärsbiffar med potatisrundlar, sallad och en rosepepparsås. Dom tyckte det var gott. Till efterrätt blev det bara kaffe och godis.

Anna och Robin lånade våran skoter och åkte till stugan och kollade på det Tommy fixat dom var helnöjda tycker det blir jättefint.

Efter kaffet gick hela familjen Holmgren över till grannarna Sarah och Nicklas dom är ju kompisar och dom  bor även grannar på Erikslund. Molly fick hänga med dom oxå och busa lite med Nelly och busa gjorde dom tydligen med besked. En mycket trött hund som sov som en stock resten av kvällen och endast vaknade till för att gå ut och slå en drill innan vi skulle gå och sova för kvälllen. Efter en kväll med Farmen och Nobels testamente av Liza Marklund mm.


 

 

 


    

Måndag

Jaa, idag sov vi till kl 8.00 och även Molly vaknade då. Ut och slå en drill jaa, inte jag men hunden. Vi fikade som vanligt kaffe och macka och läste NSD, han är ju tillbaka nu vårt tidningsbud som ser till att vi får ner vår tidning, tack och lov att dom inte blev längre.Haha....Vi har varit ute med Molly på isen och sprungit och busat. Fredrik hälsade på med Ronja och dom snusade på varandra och Molly tyckte att hon var lite stor men det är andra gången dom träffas och hon gick  fram och nosade och viftade på svansen. Sen när dom skulle gå hem så gick dom efter isen och Molly sprang efter dom och sen vände hon och kom tillbaka ,men sen tog hon en tur till efter dom men vände halvvägs.

Det är bra att få träffa andra hundar oxå.

Som vanligt så kan jag ju inte hålla mig från köket och spisen så idag blev det grekisk pytt i panna med marinerad fläskfile (olja, soja, sambal oelek, riven ingefära, vitlök ) potatis, paprika, lök, blekselleri, morötter, tomater och feta ost. Och till det en kall sås med creme fraiche, rivet limeskal och lite limesaft,  en pressad vitlöksklyfta,lite sweet chilisås, salt och peppar. Sen tog vi med hela långpannan till Anna och åt middag med dom alla utom Robin för han jobbade. Även Linnea var där så vi fick träffa henne. Dom tyckte maten var god. Sen blev det glass och kaffe till efterrätt. Och så fick dom ju träffa Molly och hon blir så glad när hon träffar dom. Hon busade på som vanligt. Och nu kan hon skälla lite grann i alla fall. Inte ofta men det händer.

Nu går solen upp kl. 06.39 och ner 16.54 tänk vad fort det går, även om vi inte får se solen varje dag så finns den där bakom molnen.

Nu är det bara 111 dagar kvar till Midsommarafton......


   

    

Såtrött kan man vara efter en busig dag.....

Presentation


En blogg som handlar om mig min familj och mest matlagning

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15 16
17
18 19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards