keckes matblogg

Alla inlägg den 18 mars 2014

Av Chatarina Berglund - 18 mars 2014 17:50

 Söndag

Jag vaknade redan 7.30 lite tidigt på söndag men vad gör man när man vaknar och ligger och trillar och kan inte somna om joo, då stiger man upp.  Och detta gjorde jag och Molly kom oxå upp men hon vände om och gick tillbaka och lade sig en stund till. Jag fixade kaffet och när kaffet var klart då steg Tommy och Molly upp oxå så att jag fick sällskap när vi skulle fika.Molly ville genast ut på sin pinkrunda och sen var hon fortfarande lite pömsig så hon låg och drog sig en stund till. Och inte får vi någon NSD på söndag. Så då får jag hålla till godo med mina korsord och det är inte fel om man kör fast och lägger bort det en stund då kan det helt plötsligt ha lossnat och man kommer på dom orden man funderat på...Jag har skickat in 4 korsord här om dagen så jag hoppas på någon vinst..

Vi var ute på isen och busade med Molly men nu är det så halt när det har kommit lite fjunig snö och under den är det som blankis fläckvis. Men Molly hon kanar och ramlar slår kullerbyttor, men det är hon det. Jag skulle ju inte klara ett fall så bra och absolut inte kullerbyttor.

Anna med familj kom hem på em och dom skulle köra pizzamiddag och vi skulle åka ner till stan så då hakade vi på och åt pizza tillsammans med dom. Anna och Robin bjöd oss och det var jättegott. Dom hade haft det bra men väldigt blåsigt hade det varit där i Galtis oxå. På fredag var det bara i barnbacken som liftarna gick. Rasmus var lite förb...och han och Linnea tänkte ta bussen hem igen, men det blev inte så för det var problem att få tag i tidtabell så dom stannade och på lördag kördes alla liftar.

Jag hade beställt en parfym till Wilma som hon så gärna ville ha och den kom med posten medan dom var borta så hon fick den på söndag och hon blev så glad Märket Nicki Minaj och parfymen heter Minajesty. Det var en väldigt läcker flaska.

Vi drack kaffe på maten och sen åkte vi hem för att titta på Farmen, Mästarnas mästare och Liza Marklunds deckarserie.



Måndag

Vi vaknade redan kl 6.00 huja vad tidigt men man är ju så mycket piggare nu när ljuset är här det är väldigt stor skillnad mot i november och december. Men det är ju så härligt att vakna och titta ut och se ljuset.

Vi gjorde de vanliga morgonsysslorna och sen blev det till att koka mera kaffe för vi bestämde att vi skulle åka till Lillholmen. Vi tog med korv, fralla, senap, ketchup mm . Det var ju en strålande dag med sol,sol, sol visserligen - 10 kl 6.00 men solen värmer så det blir säkert 0-gradigt på dagen.

Tommy tog skotern och jag sparkade och Molly sprang. Det var bra att ha sparken för det var riktigt hala fläckar med riktig blankis. Det var jättekul attsparka för det gick så lätt man kunde stå på medarna och bara glida fram.

Vi eldade på Lillhomen och grillade korv och fralla. Molly fick oxå smaka lite korv.  Sen  drack vi kaffe oj,oj vad mysigt det var och en sol som strålade hela dagen och helt lä var det. Molly hon sprang runt och nosade och undersökte hela Lillholmen flera varv. Vi kom dit tidigt och var där några timmar. När vi kom hem igen kom Kinda och Thord förbi och hälsade på och Molly blev jätteglad och ville busa med Kinda men hon var inte så sugen på bus hon har ju lite ont i höfterna så det är inte så lätt då. Tommy var ute och helt plötsligt sa han att jag skulle komma ut och kolla vilken stor uggla som satt i ett träd på Jennies och Kristers tomt och den var verkligen stor säkert 50 cm hög och minst 1,5 m mellan vingspetsarna huja en sån kanske dyker ner och tar Molly. Vi var ute till kl 15 och då var det en trött hund som sov nästan hela kvällen,

Jag lagade köttgryta med lök, paprika, vitlök, syltlök och svamp till det kokt potatis och sallad. Gott var det.

Sen tittade vi på farmen, familjen annorlunda mm


 

Titta så lite snö det är...nästan sommar

   

Det är ugglan men den syns lite dåligt.... 

 


   

 

Tisdag

 Idag vaknade vi kl 6.30 och det var rätt så mulet ute då och - 12 men kanske kommer solen framåt dagen.

Men vi fikade som vanligt och läste NSD och lite korsordslösning blev det oxå. Sen gjorde vi de vanliga morgonsysslorna. Vi var ute en stund med Molly på isen så hon fick springa järnet.

Vi bestämde att vi skulle åka til Älvsbyn och handla några saker och så gick vi på "kondis" och fikade varsin macka och kaffe.  Molly hon satt i bilen och väntade och det gick bra.

När vi åkte hem sprack det upp och solen kom fram. Vi packade snabbt in våra varor och gjorde oss klara för en liten tur ut på isen. Jag tog sparken för att vara på den säkra sidan. Det är blankis stora fläckar och snö på vissa ställen och under snön är det väldigt halt. Molly for som en galning och kanade efter isen sen lite fäste och kana igen . Vi gjorde en anhalt på Lillholmen och satt där och beundrade utsikten av dessa vita vidder. Det var 2 sparkåkare till längre bort på sjön. Efter Lillholmen sparkade jag och Tommy gick och Molly sprang efter isen mot Anna och Robins stuga det var kanonhärligt att sparka. Molly vände helt plötsligt hemåt ungefär som att nu vill jag hem. och då vi kom hem var vi ute en stund och satt vid vår eldstad. Tommy åkte sen till Anna och Robins stuga en stund. Jag och Molly var hemma och hon somnade utmattad. Jag gjorde olivsnacks, petit couxer och pizzasnurror. Till middag blev det Mammas potatispannkaka mums vad gott det var. Tommy äter lingonsylt till men jag äter bara smör.

Sen har vi tittat på Farmen, Bygglov mm.


     

     

Presentation


En blogg som handlar om mig min familj och mest matlagning

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15 16
17
18 19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards