keckes matblogg

Direktlänk till inlägg 18 april 2016

En helg med blandat väder, Middag med Holmgrens och röj...

Av Chatarina Berglund - 18 april 2016 18:45

Jaa, nu är jag här igen och ska skriva ner några rader om de senaste dagarnas händelser. Men alltså vädret om vi börjar med det då kan man undra ska det verkligen komma snö i april nää, helst inte. På lördag var det snö och snöblandat regn och mellan varven var det riktiga lapphandskar men sen var det uppehåll på dagen .

Fredag var Tommy ner en sväng till stan en sväng och köpte bensin mm och  och det blåste så kallt hela dagen så man ville inte alls vara ute. Det var bråk i Brännberg på asykboendet och det är ju ganska nära från Alträsk till Brännberg och det var massor med poliser utskickade från Luleå, Boden , Piteå och även insatsstyrkan men det var tydligen inte så farligt det var väl någon som var väldigt påverkad och tydligen hade allt bråk startat med ett ägg vid frukosten sade reportern som var utsänd från Radio Norrbotten. Tänk vad ett litet ägg kan ställa till med.......Jag var inne mest hela dagen och städade lite grann och så var jag ut någon sväng med Molly så hon fick springa på isen och på land och överallt for hon och snusade mycket lukter som tinat fram.

Till middag åt vi pastarullar fylld med rökt lax, spenat, vitlök, purjolök, ost och sen gratinerade jag dom i en sås

med creme fraiche , 1 buljongtärning och lite vitt vin och det smakade såå bra. Sen tittade vi som vanligt på Lets dance och hade en lugn kväll.

   

Lördag då var Tommy ute och provade fiskelyckan igen  inga firrar denna gång heller. Vi var en sväng till Lillholmen och eldade och grillade korv och sen gick jag och Molly hem och jag ägnade mig åt V-75 detta spel som nu inte går att vinna på. Det finns inte en gång dom där säkra spikarna går in det känns inte bra alls men jag ger ändå inte upp fast det skulle jag egentligen göra när det inte lyckas. Vi fick 5 rätt på båda systemen men bara 27 kr i utdelning på 5-orna så inte blev vi förmögna denna gång heller. Men nya tag nästa lördag kanske turen vänder. Sen var det middagsdax och då blev det Porterstek, potatisrosor, gurksallad med chili och purjolök och fyllda halva tomater mycket gott.

     

Söndag då lagade jag mat nästan hela dagen då var Anna, Robin , Wilma och Ludde ut och åt middag här inte Rasmus och Linnea dom firade Linneas bror som fyllde år och dom åt 3-rättersmiddag hemma hos Linneas mamma.

Och Oliver var sjuk så han var inte heller med. Vi hade några roliga timmar med mycket skratt som vanigt när vi träffas. Och maten det var en köttfärstårta fylld med paprika, mozarellaost och vanlig ost till det potatisgratäng, sås, en broccoligratäng med ostsås, surdegsbröd som jag stekt i olivolja och en turkisk röra (ezme ) till det är med tomater, paprika, lök, vitlök, persilja, olivolja, salt och peppar och en sallad till. Till och med efterrätt hade jag gjort en chokladfondant med en hallonspegel. Jaa,dom tyckte det var gott..

Och vi 20-tiden då var det strålande sol här lite sent men ändå kul att se den.

             

I dag måndag då har det varit en mulen dag mest hela dagen och vi har städat en av våra bodor. Om ni såg att det stod röj i rubriken så var det inte helgröj vi har haft utan det var bodröj i dag. Vi har  haft ut allt och sorterat bort en hel del och sparat en del men det blev så fint och gott om plats.Jag hittade till och med en duk som jag har saknat länge svart, vit och röd mina färger helt perfekt.

Det tog hela dagen i stort sett och Molly hon har varit med och undersökt och luktat i allt för henne var det nya dofter igen. Skönt att ha gjort det nu ska vi ge oss på nästa stuga och det blir timmerstugan det är så roligt på våren när man får rensa och städa och bli av med det där som jag ville ha kvar i fjol men nu har det legat och mognat till och beslutet var enklare nu.Det var riktigt skönt på em solen tittade fram en stund.

Till middag i dag blev det stekt fisk , stuvad spenat, rårivan morötter och kokt potatis. Och fisken vi åt hette Tilapiafile och dom finns inte i Alträsk men får man inte fisk i Vår sjö då får man köpa den från Vietnam. Men den var då i alla fall jättegod.


         

Nu blir det inte mer....


Hörs snart igen...     Bara 65 dagar kvar till Midsommarafton...Härligt


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Chatarina Berglund - 9 juni 2022 16:15

        Hej på er alla mina vänner nu ska jag blogga litegrann om det som hänt senaste tiden!   Vi väntar på den där gula härliga saken som strålar men den visar sig inte mycket men den lyser med sin frånvaro!  Vi vill ju sitta ute på ...

Av Chatarina Berglund - 11 maj 2022 17:00

  Vi hade en trevligValborgsmässoafton i och utanför Byagården i Alträsk med massor med folk  ! Majbrasa hade vi oxå och grilleldar för de som ville. Visålde även  hamburgare som grillades i en stor murrika. Och ett dignande fikabord med många  go...

Av Chatarina Berglund - 4 april 2022 16:00

Hej all mina vänner nu var det länge sedan jag bloggade men nu blir det lite grann om mat mm! Det händer ine så mcycket i Alträsk men ute i den stora världen händer det mycket tråkiga saker alla nyhetssändningar och andra program  handlar bara om a...

Av Chatarina Berglund - 16 januari 2022 17:00

  Hej svejs på er alla mina vänner och od fortsättning på det nya året 2022 ! Jaa det är ju fortfarande Covid ochmycket restriktioner det verkar aldrig ta slut! Nu är alla storhelger över Jul.Nyår och Trettondagshelgen nu blir nästa högtidpåsken o...

Av Chatarina Berglund - 13 december 2021 16:45

  HEJ sVEJS alla mina vänner nu är det länge sedan jag bloggade men ska försöka skriva ner lite grann men det händer inte så mycket numera! Vi håller oss hemmavid för det mesta! Någon tur tll stan ca 2ggr i veckan och handlar lite förnödenheter....

Presentation


En blogg som handlar om mig min familj och mest matlagning

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards