Direktlänk till inlägg 1 december 2012
2012-11-30
Jag har inte berättat om maten vi åt i går fredag, men här kommer det en meny.
Förrätt Stekt raskensbröd med hemgravad lax, kräftstjärtar, löjrom,smetana mm. Väldigt gott!!
Varmrätt Hel färsk kyckling lagd i hemkokad saltlag med salt, socker och kryddor (svartpeppar, basilika,vitlök)
Koka en lag med 2 liter vatten ca 7 msk salt + 1 grönsaksbuljongtärning och kryddor.Lägg ner den råa kycklingen och låt den ligga ca . 20 timmar. Ta upp kycklingen och torka den torr.Pensla med soja , honung, pressad citron och svartpeppar och lite senap. Stek kycklingen i 225 grader ca 25 minuter. Ta ut och pensla med marinaden och sänk värmen till 150 grader och stek färdigt i ca 40 min. pensla en gång till under tiden.
Jättegod blir den saftig och kryddig mums. Till detta gjorde jag en risotto med lök, paprika och kantareller (OBS kantarellerna har vi själva plockat i Alträsk)Mums igen. Varm sallad stekt paprika , lök och gurka,salt och peppar.
Efterrätt blev kaffe med hembakta pepprkakor och ädeloströra mums igen!!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
8 |
9 | |||
10 | 11 |
12 | 13 |
14 |
15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 |
20 |
21 |
22 |
23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 |
28 |
29 |
30 |
|||
31 |
|||||||||
|