keckes matblogg

Direktlänk till inlägg 25 augusti 2013

Surströmmingshandel, Dukning , Surströmmingsfest och Kroppkakor

Av Chatarina Berglund - 25 augusti 2013 20:31

2013-08-22

Torsdag

Idag var det en mulen dag från morgonen. Vi steg upp vid 7.30 och var pigg och alert. Vi fikade en macka och kaffe. Gott

Senare åkte vi till stan för att vi skulle handla till surströmmingsfesten på lördag.

Solen kom fram och det var så varmt när vi kom till stan.

Handlingen på kvantum gick bra. Sen åkte vi på Dollar Store och handlade dukar, servetter, muggar och plasttallrikar.

Efter det åkte vi till Karin och Lasse och hälsade på och drack kaffe och en god macka. Karin ville ha hjälp med ett papper somskullefyllas i.

Lasse var uppe oxå och drack kaffe tillsammans med oss. Sen ville han lägga sig och vi sa till sköterskan  från Vårdcentralen att vi var ju 3 st som kunde hjälpas åt med att få han i säng.Oj,oj vilken pers det var fastän vi var 3 st, och även ett hjälpmedel som ska underlätta när han ska lägga sig, men ändå var det väldigt tungt och svårt.

Karin klarar absolut inte av det själv. Han har ett larm så hon larmar när han vill stiga upp och när han vill lägga sig då kommer dom från hemtjänsten och hjälper han.Det är ju bra. Jag tycker så synd om Karin som måste slita ut sig alldeles. Hon behöver få all den hjälp som hon kan få. Och även avlastning behöver hon. Vi får se om det dyker upp något boende snart..

Vi åkte sen till byagården och lämnade allt vi hade handlat. Det var en hel del.

Senare grillade vi utskuren biff och gjorde råstekt sockerpotatis, pepparsås, persiljesmör och parmaskinkalindad sparris. Mycket gott.

Vi tittade på den Brittiska serien den är jättebra. Och sen var det sängen och boken med Håkan Nesser...


           

Fredag

Vi steg upp som vanligt ca 7.30 och fikade en macka och kaffe. Tommy började med bilen städade den invändigt, den blev som ny.

Sen åkte vi till byagården och dukade för surströmmingen på lördag. Tommy tog med gräsklipparen och klippte gräset där oxå. Hasse och jag dukade. det blev snyggt svarta dukar, vita tallrikar och dubbla servetter en lila och en vit.

När vi kom hem fortsatte Tommy med bilen. Jag började fundera på middagsmaten och det blev Tacos med en massa tillbehör som vanligt är när man äter den maten.

Anna, Robin , Rasmus, Wilma och Ludde kom ut i kväll dom ska vara i sin stuga hela helgen. Urban har ju flyttat in i sin nya stuga så han ska inte bo i Anna och Robins stuga längre.

Det var ju kul att få träffa fam.Holmgren Alla 3 var förbi här och dom lånade båten för dom skulle fiska, men de blev ingen fisk. Rasmus kom förbi direkt och hämtade 4-hjulingen. Och Ludde hade deras egna mindre 4-hjuling.

En kanondag har det varit vilket sommarväder toppen...i slutet av augusti..


   

           


 


Lördag

Oh, vilken dag det var och kvällen oxå var ju så fin. Det är ju helt fantastiskt med 23-24 +grader i augusti.

Trav V-75 gick ej bar bara 4 rätt alltså inte mycket att prata om. Nej, nya tag nästa lördag.

Tommy tvättade vår bil i dag, oj så fin den blev.

Vi åkte till skolan vid 16.15 ca.

Vi hackade lök, satte i gång potatisen det handlar ju om ca 12 kg potatis så det tar en stund innan de är kokta.

Vi skivade gurka och tomater och satte fram allt klart för de väntande gästerna. Allt tar tid.

Vi var 50 personer med barn (nää inte 50 st som var med barn) men ni förstår. Och vi hade ju som vanligt ett lotteri och kan ni tänka er att det fanns kantareller 2 stora korgar på lotteribordet. Jag höll riktigt på svimma hoppades ju så klart at jag skulle vinna ialla fall den ena. Och tänka sig det gjorde jag oxå hur det gick till ska vi inte orda om så mycket haha. Jag lyckades i alla fall få den ena korgen med mig hem .Mums ..Ett helt kilo var det. Tänk vad vi ska njuta i vinter av dessa svampar. Det var en jättetrevlig fest med trevliga, glada och hungriga gäster. Och surströmmingen smakade som vanligt bra. Rasmus var ju oxå med och åt surströmming han gillar det. Kul.

Vivar även bjudna på inflyttningsfest hos våra nya grannar. Vi hade lite snärjigt från den ena festen till den andra.

Vi kom hem strax före 22.00 från surströmmingsfesten och gick direkt över till grannarnas fest med en hel del folk. Även om en del hade åkt hem redan. Dom hade varit ca 30 personer. Och det var jättetrevligt på den festen oxå.

Vi blev där till 02.30 med mycket skratt och även en hel del sång och gitarrspel.Kul

Sen var det skönt att inta sängen och sova till vi vaknar haha. Fast det gör man väl alltid..



         

Söndag

Vaknade av ett strålande väder idag igen. Fantastiskt. Kl. 10.15 det kändes skönt efter en hård lördag/söndag.

Vi fikade och tog det lugnt. Sen åkte vi till skolan och städade. Vi röjde bort det mesta innan vi åkte därifrån,så det var inte så mycket kvar att städa. Hasse med flera hade städat det mesta.

Vi tog reda på potatisen det var kvar en del  och en del lök fanns oxå. När vi hade gjort det klart åkte vi hem och  började med middagen . Det passade bra att ta reda på potatisen och löken. Jag skalade potatisen och malde dom och gjorde en hel panna med kroppkakor. Sen kokade jag en soppa med tomater, lök, vitlök och buljongtärningar. Den blev jättegod. Även en rödlökschutney gjorde jag av löken som var kvar. Man kan inte slänga bort maten.

Jag bjöd Familjen Holmgre på kroppkakor med smör och lingonsylt, Dom tyckte det var jättegott.

Och en stråålande dag har det varit. Hoppas det fortsätter såå. Med många fina höstdagar. Det känns om en andra sommar.


 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Chatarina Berglund - 9 juni 2022 16:15

        Hej på er alla mina vänner nu ska jag blogga litegrann om det som hänt senaste tiden!   Vi väntar på den där gula härliga saken som strålar men den visar sig inte mycket men den lyser med sin frånvaro!  Vi vill ju sitta ute på ...

Av Chatarina Berglund - 11 maj 2022 17:00

  Vi hade en trevligValborgsmässoafton i och utanför Byagården i Alträsk med massor med folk  ! Majbrasa hade vi oxå och grilleldar för de som ville. Visålde även  hamburgare som grillades i en stor murrika. Och ett dignande fikabord med många  go...

Av Chatarina Berglund - 4 april 2022 16:00

Hej all mina vänner nu var det länge sedan jag bloggade men nu blir det lite grann om mat mm! Det händer ine så mcycket i Alträsk men ute i den stora världen händer det mycket tråkiga saker alla nyhetssändningar och andra program  handlar bara om a...

Av Chatarina Berglund - 16 januari 2022 17:00

  Hej svejs på er alla mina vänner och od fortsättning på det nya året 2022 ! Jaa det är ju fortfarande Covid ochmycket restriktioner det verkar aldrig ta slut! Nu är alla storhelger över Jul.Nyår och Trettondagshelgen nu blir nästa högtidpåsken o...

Av Chatarina Berglund - 13 december 2021 16:45

  HEJ sVEJS alla mina vänner nu är det länge sedan jag bloggade men ska försöka skriva ner lite grann men det händer inte så mycket numera! Vi håller oss hemmavid för det mesta! Någon tur tll stan ca 2ggr i veckan och handlar lite förnödenheter....

Presentation


En blogg som handlar om mig min familj och mest matlagning

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards