keckes matblogg

Direktlänk till inlägg 24 mars 2014

Älvsbysväng, Hyresgäster, V-75 och Paltsöndag

Av Chatarina Berglund - 24 mars 2014 18:32

Torsdag

Vi vaknade vid 5.30 huja så tidigt vi blir bara piggare och piggare för varje morgon, var ska detta sluta.

Nää, men det är skönt att komma upp tidigt. Vi fikade som vanligt och läste NSD och Molly fick springa ut på en pinkrunda och en sväng förbi gaveln på huset för att kanske få chansen att träffa på kurrarna, men tur är väl det att dom sticker upp i tallarna så fort hon närmar sig. Jag tror inte det är några roliga lekkamrater till Molly.

Vi åkte sen till Älvsbyn och handlade och tog även med en massa till återvinningen.

Vi fikade oxå på Centrum konditori en macka och kaffe. Och det kom en kille och satte sig vid samma bord som oss, och han var väldigt pratsam. Han hann med att berätta det mesta. Det var fjällresor, fiskeresor, bilreparationer, fotografering, datahantering mmmm oh, han var en hejare på allt. Han hade fått de största fiskarna och fotograferat de bästa bilderna mm. En riktig tusenkonstnär från Älvsbyn. Och Alträsk kände han till och Gunnar som har hönseriet här kände han oxå till.

När vi kom hem åkte Tommy till Anna och Robins stuga och fixade en del. Jag och Molly var hemma och var ut en sväng på isen jag sparkade och Molly sprang.  Vi köpte kycklingben i Älvsbyn som jag stekte och det var en hel del närmare besämt 44 st som ska vara till 40-årsfesten resten kommer jag att steka en annan dag. Till middag åt vi sill, kokta Alträskägg och kokt potatis, jättegott. Senare på kvällen bakade jag smördegsrundlar fyllda med grönmögelost och lufttorkad salami och dom ska servers med hjortrnsylt. Det blev ca 94 st.

Lite TV-tittande blev det Farmen, Antikrundan mm

   

 

     


Fredag

Jaa, vi vaknade tillen ny dag och kl var 6.00 ca när vi steg upp och kaffet var redan bryggt så det var bara att göra sig en god macka och så naturligtvis NSD. Sen blev de dom vanliga morgonsysslorna.Tommy hade fullt upp med  snöröjning för det hade kommit en hel del snö på natten och morgonen. Sen  fixade han uppe i friggebodan för vi har hyrt ut den i helgen till barnbarnet Rasmus och hans tjej Linnea. Tommy fixade elementen så att det blir varmt där och  sen städade han en del.

Anna skjutsade ut dom vid 17-tiden och det är ju så himla roligt när dom kommer hit och vill sova man får verkligen vara glad så länge dom vill det. Dom ska stanna till söndag så vi får riktigt rå om dom.

Dom var ute en del och körde 4-hjuling på isen Rasmus sa det gick jättebra att köra den.

Molly var ute en hel del och busade med Ramus och Linnea och även med Tommy.

Till middag blev det en förrätt med en råraka med skagenröra och gravad lax till varmrätt lagade jag ugnstekta kycklinglår från Guldfågeln, sås, sallad och pommes frites. Kaffe och snöglass med mariannechoklad till det. Allt var jättegott tyckte våra gäster. Hasse var oxå här och åt middag med oss.

Senare ringde Chatrine och ville vi skulle komma över en sväng till dom och det hade vi tänkt, men då dök Lasse och Carina upp här så vi blev hemma. Rasmus och Linnea var här busade med Molly och sen när dom gick upp till stugan och lade  sig så låg Hunden i korgen och halvslumrade. Kl var 03.00 innan dom åkte hem och 3.30 innan vi kom i säng, men det var trevligt och tiden gick så fort. Vi får ju sova så länge vi vill på morgonen.


       

Lördag

Kl 6.20 kom Molly vid min säng och hade tofflan i munnen, oj så lite sömn tänkte jag, men då sa jag till Mollymen snälla lilla vän vi var ju uppe så länge i natt kan du inte gå och lägga dig en stund till är du snäll och detta hon gjorde . Och nästa gång kom hon var kl 8.30 och då var jag pigg så då steg vi upp.

Det var en strålande dag på fm men sen mulnade det på och blåste en del. Rasmus och Linnea kom upp vi 10-tiden

och dom åt frukost mjölk och smörgås. Sen så åkte dom ut med 4-hjulingen och kom tillbaka och hade bestämt att åka till Lillholmen och elda och så skulle dom göra plättar. jag gjorde en plättsmet och vi hällde den i en petflaska. Jag skickade smör, hallon och jordgubbssylt och läsk. Dom åkte först över till södra sidan för att hämta en klasskompis till Linnea som var hos sin mormor och morfar för hon skulle oxå följa med dom.

Efter en stund kom Linnea och Angelica hit och undrade om dom kunde få lite korv för det gick inte så bra med plättarna. Rasmus fick i alla fall till några plättar så det blev både korv och plättar till slut.

Jag satt som vanligt med V-75 och försökte ytterligare en gång få till en SJUA men icke denna gång heller lyckades jag.

Nää, för många norska hästar eftersom det gick i Norge och dom känner man inte alls till. Många högoddsare så 4 rätt blev det, men å andra sidan blev det ingen 7-a denna gång.

Till middag gjorde jag en stek av innanlår och en potatiskorg av smördegsbotten och fylld med spritsat mos, sås, sallad och en omelett med sparrisstuvning. Jaa, det var riktigt gott.

Efter det blev det lite TV-tittande och sen kom Tindra och Clara över och busade med Molly en stund och dom var här till ca 23.30 och då började vi oxå tänka på att det var sängdags.

Rasmus och Linnea gick upp tidigare till stugan och skulle titta på någon film och så skulle dom komma ner senare men dom hade somnat och vaknade kl 02.00 och då insåg dom att det var nog bara fortsätta att sova.


     


Söndag

Vi sov till kl 9.00 det var jätteskönt. Det snöade en del på fm, men det upphörde rätt så snabbt det var ju varmt i alla fall. Ramus och Linnea sov till ca 10.30 sen åt dom frukost och efter det åkte dom till Angelika och hämtade henne och sen blev det Lillholmen med eldning och korvgrillning. Angelicas mormor hade skickat korv med alla tillbehör man kan behöva till det. Dom har varit ute i stort sett hela dagarna och dom har till och med fått lite färg.

Jag frågade vad dom tyckte att vi skulle äta till middag på söndag för då skulle Anna, Robin ,Wilma och Ludde komma ut en sväng och hämta Rasmus och Linnea och då skulle jag bjuda på middag och då tyckte Linnea att  vi skulle äta palt. Jaa, ok sa jag då får det bli så . Jag skalade potatis och hackade fläsket och förberedde för paltkoket så det blev 25 paltar och dom skulle komma redan vid 15-tiden för att Wilma har fotbollsträning kl. 18.00 Och alla åt vi palt och blev mätta och belåtna sen blev det kaffe med nybakad sockerkaka. Det blev en del paltar över dom skickade jag med Anna så kan dom äta stekt palt till middag på måndag.

Det blev så tyst när alla åkte hem det tyckte  nog Molly oxå för hon gick runt och snusade och undrade nog vart dom tog vägen...

Vi tittade på Farmen sista avsnittet, Mästarnas mästare och Liza Marklunds deckare...

 


Måndag

Vi vaknadetill en strålande härlig dag.Blå himmel och -1,2 kl 6.30 Vi fikade som vanligt och de vanliga morgonrutinerna. Sen åkte Tommy till stan och köpte bensin till skotern. och jag förberedde picknickkorgen för en tur till Lillholmen. Vi bestämde oss för Hamburgare med bröd, dressing, lök, tomater och isbergssallad.

Jag bryggde en termos med kaffe och gjorde varsin macka som vi kunde fika när vi kom holmen.

Tommy körde skoter och jag och Molly promenerade. Vi eldade som vanligt en brasa och sen fikade vi och njöt av det fina vädret, men helt plötsligt började det mulna på och då var det inte lika skönt när solen försvann.

Molly sprang runt och utforskade holmen ännu en gång.

Vi grillade även hamburgare och åt det innan vi packade ihop och begav oss hem. Vi var ute till kl 14.30 ca.

Jätteskönt.

Tommy åkte till Anna och Robins stuga en sväng. Jag och molly var hemma. Vi åt ingen middag eftersom vi åt en sen lunch.

Tommy åkte förbi Hasse och hämtade köttet som han rökt åt oss det är jättegott...

Vi har tittat på Halv åtta hos mig med nya programledaren..man saknar ju Helge..Familjen annorlunda mm


 

 


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Chatarina Berglund - 9 juni 2022 16:15

        Hej på er alla mina vänner nu ska jag blogga litegrann om det som hänt senaste tiden!   Vi väntar på den där gula härliga saken som strålar men den visar sig inte mycket men den lyser med sin frånvaro!  Vi vill ju sitta ute på ...

Av Chatarina Berglund - 11 maj 2022 17:00

  Vi hade en trevligValborgsmässoafton i och utanför Byagården i Alträsk med massor med folk  ! Majbrasa hade vi oxå och grilleldar för de som ville. Visålde även  hamburgare som grillades i en stor murrika. Och ett dignande fikabord med många  go...

Av Chatarina Berglund - 4 april 2022 16:00

Hej all mina vänner nu var det länge sedan jag bloggade men nu blir det lite grann om mat mm! Det händer ine så mcycket i Alträsk men ute i den stora världen händer det mycket tråkiga saker alla nyhetssändningar och andra program  handlar bara om a...

Av Chatarina Berglund - 16 januari 2022 17:00

  Hej svejs på er alla mina vänner och od fortsättning på det nya året 2022 ! Jaa det är ju fortfarande Covid ochmycket restriktioner det verkar aldrig ta slut! Nu är alla storhelger över Jul.Nyår och Trettondagshelgen nu blir nästa högtidpåsken o...

Av Chatarina Berglund - 13 december 2021 16:45

  HEJ sVEJS alla mina vänner nu är det länge sedan jag bloggade men ska försöka skriva ner lite grann men det händer inte så mycket numera! Vi håller oss hemmavid för det mesta! Någon tur tll stan ca 2ggr i veckan och handlar lite förnödenheter....

Presentation


En blogg som handlar om mig min familj och mest matlagning

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15 16
17
18 19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards