keckes matblogg

Alla inlägg under juni 2013

Av Chatarina Berglund - 18 juni 2013 21:51

2013-06-18

Tisdag

Jag börjar med att gratulera kusin Björn på namnsdagen. Om vi nu ska prata väder så var ju gårdagen en väldigt blöt dag med massor med bött som ramlade ner, och på em kom det ett riktigt skyfall huja, huja och åskan mullrade och jag hade som vanligt jobbigt med all elektronik...Vi åkte till Storheden och handlade på måndagem. Skönt att göra bort det innan alla andra ska ut och göra sina inköp. Det var ändå mycket folk i farten på affärerna.

För att tala om den här dagen så har den inte varit blöt, men kall så förbann...ursäkta språket. Det har blåst väldigt mycket här nere vi sjön. Inget väder för att var utomhus.

Men lugn det blir bättre ryssvärmen är visst på väg tillbaka 24-25 på lördag, söndag låter mycket bra.

Jag har börjat förbereda en del mat till midsommar. Jag har gjort 2 sorters inlagd sill, köttfärslimpa, ketchup (jättegod och den passar till allt) , starksenap har jag kokat och bakat olivsnacks Det är bra att göra en del i förväg, men vissa saker kan man inte göra så långt i förväg.

Till middag idag stekte jag strömmingsflundror, kokt potatis och rårivna morötter. Det var jättegott.

Tänk vad tiden går fort nu är det ju i det närmaste midsommarafton och nyss var det julafton.

Och ingen Evert har vi sett till på väldigt länge, men en del tror att han får sig mat ute nu och återkommer senare till hösten, men det kan jag inte tro...


             

Av Chatarina Berglund - 16 juni 2013 19:24

2013-06-16

Söndag

Oj, vilken strålande dag det har varit idag riktigt varmt och soligt. Vi har varit ute och planterat ner det sista växterna för den här säsongen. Det tog några timmar innan vi fått ner allt. Tommy har putsat fönster på utsidan.

Jag putsade dom tidigare, men de hade redan blivit smutsiga av allt regn sista tiden. Fredrik kom förbi med strömming som dom hade fått av någon dom kände som fiskat i Luleå. Det var en hel del som jag rensat och paketerat in och satt i frysen

Och till middag grillade vi hemgjorda hamburgare med hembakta hamburgerbröd dressing, sallad, cheddarost, lök, tomater. Väldigt gott det oxå.


   

Av Chatarina Berglund - 16 juni 2013 18:29

Fredag

Idag var det ju lite sämre väder med regn och rusk. Inte kul att vara ute då. Nää då blir det inomhusjobb. Jag passade på att baka mjukkaka och chilikex det måste man ha till midsommar. Sen till middag lagade jag ugnstekta kycklingklubbor, bakad potatis som jag gröpte ur och gjorde ett mos med ost, hackad paprika och kryddor sen fyllde jag potatisarna med den röran och gratinerade innan servering. Och en sallad till det. Det var riktigt gott.

Våra grannar var över en sväng och hälsade på med lilla Zamira som inte är så liten längre. Hon har vuxit

jättemycket, och mer ska hon tydligen växa.




   



         


Lördag

Jaa bättre väder idag även om det inte var så där riktigt varmt. Lite regn på kvällen. Jag har som vanligt spelat trav både åt mig själv och till tjejträffen V-75 gick ju faktiskt i Boden. Jag har varit ute och pysslat om mina växter mm. Sen har jag som vanligt lagat mat. Och middagen blev en köttgrya med lök, vitlök, kabanosskorv, syltlök mm.mm Till det gjorde jag hasselbackspotatis och en sallad. Det var väldigt gott.

Om vi då ska återgå till V-75 så blev det ju 7 rätt, men inte blev man förmögen nää, 80 kr gav 7-orna och 6 och 5 rätt gav ingenting . Typiskt då när jag hade 7 rätt då hade i stort sett alla andra i Sverige oxå 7 rätt. Jaja, nya tag nästa lördag.


     



Av Chatarina Berglund - 14 juni 2013 18:41

2013-06-12-13

Onsdag och Torsdag

Nu blir det en dubbelblogg igen. Onsdag var ju Rasmus och Ludde här dom sov ju här och den stora han sov till drygt 12.00 Jag trodde att jag skulle klippa mig 14.15, men kom på att jag kanske skulle kolla mitt kort för säkerhetsskull,ojj det visade sig att jag skulle vara där kl.13.30 Kort då kanske ni undrar vaddå kort, men det är ju så att på Saxarna får man ett kort som stämplas varje gång och efter 10 gånger har du en gratis klippning det är ju värt en hel del när man som jag klipper sig var 6-e vecka, tummen upp för Saxarna. Jaa, ialla fall var jag tvungen sätta fart på grabbarna. Jag gick och duschade och jag sa till  Ludde du kan väl försöka få upp storebror, men när jag kom från duschen låg han fortfarande. Men då klev han upp och han sa, Mormor det är lugnt jag är klar på fem röda...ok det stämde han fikade sin macka och fixade till sig och vi kom i väg i god tid.Skjutasade hem dom på Erikslund. Sen åkte jag till frissan och det gick bra. Åkte sen på Goldkuhls för att köpa lite blommor, men dom hade inte så stort utbud, men en del blev det i alla fall.Var oxå på Blomdesign vid återvinningen och dom hade betydligt bättre petunior och även bättre pelargoner än Goldkuhls Sen åkte Tommy och jag till Luleå och handlade,. Vi köpte bl a ett nytt högtryck vårt gamla har lagt av.


Tjejträffstorsdag

Idag var det i alla fall sol när man vaknade även om det blåste rejält här nere vid sjön. Det var riktigt kallt när jag var ute och vattnade jag fick ha en kofta på mig. Grannen Chatrine ringde och ville jag skulle komma över en sväng och det gjorde jag. Hon hade gjort en jättegod macka med tonfiskröra, och sen satt vi och surrade en stund om ditt och datt. Gick hem vid 14-tiden och började med slingblekning och medan det verkade passade jag på att dammsuga och vaska av huset. Sen lagade jag mat till Tommy och det blev viltskav med kokt potatis han gillar det väldigt mycket, men det gör inte jag , men jag skulle ju på tjejträff så jag var inte så brydd om någon mat.

Vi var hos Milla och det var som vanligt god mat och trevligt sällskap.

Till förrätt var det ett glas med smulad kavring i botten, creme fraiche, löjrom och lök till det ett jättegott rågknäckebröd och till det drack vi champagne. Varmrätt var ugnstekt öring med hummersås och räkor. Till det var det en potatis med skal som hon kokat och sen hade krossat och gratinerat i ugnen, och en sallad.  Efterrätt var 2 sorters glass och en pannkaksmuffins med choklad och kaffe och VSOÄPP. Allt var var väldigt gott.

Vi surrade som vanligt om allt mellan himmel och jord, men väldigt mycket om O VE O FASA en besvärlig kille på området.

Billiga utlandsresor, om Mickes stora hälleflundra som han fått i Norge jag tror den vägde 55 kg, vilken bjässe,

Och Klara, Millas dotter hon tycker att om Benny kan heta Walsås då kan mina barn heta spagetti och köttfärssås. Vidare surrade vi om vad vi ska göra för vår pengar som vi samlat ihop på tjejträffarna, det är svårt att åka på en resa tillsammans och få det till att passa för alla samtidigt. Det slutade med att vi delade på pengarna och fick 2 000 kr var, sparade någon tusenlapp. Vi pratade om biggest loser om hur duktiga alla hade varit som gått ned så mycket, men samtidigt enades vi om att vi ska inte gå ner så mycket för man blir så gammal

och rynkig, Karin berättade om en gång när dom var i Turkiet då var dom och åt på ett ställe och senare på kvällen såg hon att folk började kasta tallrikar och det fick man göra, och då tänkte Karin att då gör väl jag oxå det. Så hon tog sin tallrik och sedan tog det övriga 3 oxå på deras bord och kastade sönder dom. Hon tänkte det är första gången man får lov att kasta sönder porslin.Men vad Karin inte visste det var att det var speciella tallrikar som man fick kasta. Dom fick betala tallrikarna på notan haha. Det var nog första och sista gången Karin kastade sönder tallrikar när hon går på restaurang. Allan var oxå uppe  på tapeten en del, och då handlade det mest om hur generös han är. Jaa, det var mycket mer än så men allt kommer man inte ihåg.

Men sammantaget en mycket trevlig kväll i trevligt sällskap.



Av Chatarina Berglund - 12 juni 2013 10:47

2013-06-11

Tisdag

Idag var det inte heller så där att man rusade ut och njöt av solen, nää en lite sämre dag igen, men..det blir bättre..

Jaa, då passar manpå och bakar lite grann. Jag bakade hamburgerbröd, varmkorvbröd och bullar.

Rasmus ringde och undrade om han och Ludde kunde komma ut och sova här.Jaa,självklart svarade jag så klart, ni är alltid välkommen det vet ni. Tjejen Wilma hade annat för sig med sina kompisar.

Dom åkte ut med Tommy efter jobbet, och fick äta middag med oss det blev ugnsomelett med potatis, korv, rökt skinka och lök. Rårivna morötter och en sallad. Dom gillade det.

Dom var en tur och provade fiskelyckan , men fiskarna ville inte följa med upp på land. Sen roade dom sig med dator, tv-spel, mobil mm. Dom var väldigt pigga på kvällen. Det kan ju beropå att dom har sommarlov och vänt på dygnet redan. Jag och Tommy lade oss vid 00.20 ochdå var det fullt ös på grabbarna grus. Jag låg och läste till 01.20 och då var dom fortfarande vaken . Någon gång vdi 02.00-tiden somnade dom nog.

Tommy steg uppvid 05.30 och jag vid 06.30, och den minsta Ludde ha kom upp vid 10.30, och den stora han sover ännu och nu är kl 11.30 ska snart väcka han. Ludde har fikat en halv mjukkakemacka med gravad lax, Han är nöjd..


 


         




Av Chatarina Berglund - 10 juni 2013 19:01

2013-06-10

Måndag

I morse när man öpnnade ögonen och tittade ut var det ingen sol, konstigt vi är ju så vana nu att solen skiner varje dag. Hoppas bara att inte detta är något vi ska vänja oss med istället för solen, nää så pessimistisk kan man inte vara med en eller två dagar utan sol.

Jag har mest sprungit runt här i huset och dragit ur kontakterna till all elektronik, eftersom blixten slog ner i vår trådlösa telefon sist åskan gick. Men så helt plötsligt så ljusnade det och jag i med kontakterna igen..tänkte vad ska jag hitta på nu, kanske bakar något..men nää..tänk om det blir mer dunder och brak då måste jag ut i bilen med korsordet och då kan jag inte lämna baket. Nää, och tänk om strömmen far då kan jag ju inte baka heller,nej inget bak. Men middag blev det i alla fall stekt makrill med kokt potatis, rårivna morötter, och en kall sås med morötter, lök, gurka, paprika, cremefraiche och kryddor. Det var mycket gott...Hoppas det blir bättre i morgon.

Nu är det bara 10 dagar till Midsommarafton...

När jag satt tidigare och skrev på bloggen så fick vi besök och jag försökte spara det jag skrivit, men just då försvann internet och även det jag bloggat. Det är sådana gånger man blir så heligt förba.....

Men det var ju värt för det var Jan-Erik och Ylva som kom och hälsade på, och det var så länge sedan dom var hit. Så vi har fikat och surrat om allt möjligt. När det är så långt mellan gångerna så har man mycket att prata om....


     

Av Chatarina Berglund - 9 juni 2013 20:44

2013-06-07

Fredag

Jaa, en härlig dag iada oxå varmt och sol. På em drog det ihop med lite moln och även lite muller av åska.
Vi var ute och grejade mest hela dagen, man vill ju bara vara utomhus.
Till middag blev det hemgjorda hamburgare, pommes,max hamburgerdressing, sallad,lök och tomater. Det var riktigt gott.

Senare på kvällen blev det mer åska och regn och blixtar. Våran trådlösa telefon gick sönder av åskovädret, men allt annat klarade sig.


       


2013-06-08

Lördag

Lite mer moln idag, men ändå varmt. Regnet vräkte ner i natt jag vaknade av att det dånade på taket. Och en del åskmoln tornade upp sig men det blev som inget av det .Åskmolnen blåste nog bort. Och det var ju skönt.

Tommy var ute mest hela dagen och klippte gräset bl a. Och jag var oxå ute och fixade med mina växter som vanligt. Vatten behövs ju till plantorna i växthuset i stort sett varje dag.

Jag spelade som vanligt V-75 fick 5 rätt men då blev det ju naturligtvis ingen utdelning på 5-orna typiskt. DD fick jag in och fick 154 kronor alltid något.

Jag tog fram en en bit rostbiff från frysen som jag marinerade med min marinadspruta och det funkade väldigt bra. Jag stekte den på 150 grader i ca 1,5 timme och den var så god smakade väldigt mycket och dessutom var den både mör och saftig. Det ska jag absolut göra fler gånger. Till det blev det paltmuffins, pepparsås, en ugnsomelett med svampstuvning, fyllda halva tomater och sallad . Mycket gott....


       


2013-06-09

Söndag

Det har ju varit ännu en strålande dag med sol, lite moln och ytterst lite regn. Varmt har det oxå varit.

På dagen var det riktigt spegelblankt och vackert och när vi tittade ut såg vi knipmamman ute och simmade med 7 ungar på ryggen helt fantastiskt dom var så små så dom kan inte vara många dagar. Jag hann inte springa in och hämta kameran och fota dom tyvärr.Men dom håller ju till här omkring så dom dyker säkert upp fler dagar. Då ska jag försöka fånga fam. knipa på en bild.

Senaretog vi bilen och for ut och åkte en sväng. Vi kände oss hungriga så det blev ett besök på Artic Thai och Grill där åt vi friterad kyckling, ris, sallad och en massa olika såser. Det var jättegott och så mycket mat man får jag orkade då inte alls äta upp allt.


     




Presentation


En blogg som handlar om mig min familj och mest matlagning

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19 20
21
22 23
24 25
26
27
28
29 30
<<< Juni 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards