keckes matblogg

Alla inlägg under juni 2013

Av Chatarina Berglund - 7 juni 2013 11:21

2013-06-05

Onsdag

Jaa, på morron när man slog upp sina blå var det inte så att man ville ut till varje pris. Näär, tempen visdae bara 11 grader men + i alla fall. Nästan skönt med en sådan dag då kan man passa på och baka lite grann. Jag bakade surdegsbaguetter och mitt lätta knäckebröd, Jag laborerade lite grann med smaksättningar . Jag bakade 3 satser och smaksatte en sort med chili och tomatflakes, en annan med dill och lökpulver och den tredje med pesto alla blev goda, men dill och lökpulver tyckte vi var godast.

På em sprack det upp och blev sol. Skönt. Vi åt pasta med en fläskfile, bacon och en sås på creme fraiche och en sallad till det . Gott vardet...

Jaa, idag har mina barnbarn Rasmus o Wilma haft skolavslutning. Dom har kämpat så bra fick kanonfina betyg och Wilma är en hejare på spanska högsta betyget fick hon i det ämnet alltså A, så jag har föreslagit att jag och Wilma drar till Spanien och hon sköter språket haha. Tänk vad skönt nu har dom sommarlov det är dom värda. Det är bara Ludde som får sommarlov på fredag .


         


Torsdag en härlig dag vi har varit ute hela dagen och fixat en hel del. Tommy har klippt gräset och kört med trimmern runt hela tomten det blev mycket fint.

Jag har vattnat mina planteringar och satt ner de sista växterna i stora kärl. Och sen har vi njutit av det underbara vädret. Jag har även flyttat ut Olivträdet i solen.

Middagen blev grillad öring med sallad, kulpotatis varma rödbetor med grönmögelost och en god sås.


                 


                          




Av Chatarina Berglund - 3 juni 2013 19:13

 2013-06-03

Måndag

Tänk vad tiden går fort snart midsommar ...Jaa, inte har det varit något fel på vädret idag heller. Det drog ihop  på em och det såg ut som det skulle bli ett riktigt åskväder, men det blåste tydligen bort. Och det var bra för jag gillar inte när det åskar. Min mamma var väldigt rädd för åska, och hon skrämde upp oss barn så vi blev ju oxå det. Och sen har jag i min tur skrämt upp Anna. När hon var liten for vi alltid ut med bilen när det gick åska. Och det gör Tommy och jag fortfarande om det blir riktigt blixt och dunder. Är jag ensam hemma när det åskar då tar jag med mig ett korsord och går och sätter mig i bilen tills det är över.

I övrigt har väl den här dagen varit lite utejobb med växterna som vanligt. Det gäller att sköta om dom och prata med dom, och berömma dom och tala om vad dom växer bra. Haha. Jag tvättade en maskin och hängde ut tvätten och den var torr på nolltid, bra torkväder.

Tommy har varit till Luleå på em med fyrhjulingen den ska in på service i morgon bitti. Den måste oxå servas. Så det blev lite sen middag och det blev inkokt röding med kokt potatis, kokta ägg och en kall sås med creme fraiche,dill, lök, bostongurka och kryddor. Det var gott...

Kråkorna har varit helt galna idag dom har kraxat och skrikit värre än vanligt. Undrar om det beror på att det var åska i luften dom kanske oxå är rädd för åska....

Igår kom Rasmus hem från Jäckvik. Han hade haft det jättebra och fint väder.  Dom hade varit till Norge och han hade klättrat i berg, fiskat mm han var nöjd.

När vi var på Trescorona och åt pizza igår skickade jag en bild på instagram samma som jag skickade till facebook

och då var det så att Ludde hade använt min telefon när han var här i lördags och så glömde han logga ut, och jag funderade hur pizzan kunde hamna på Luddes instagram, man är ju lite trög. Han fick många likes för hans kompisar trodde ju att han var i Älvsbyn och åt pizza.

Då ringde Ludde och undrade om jag kunde logga ut han från instagram, ok jag fixade det med lite hjälp av Rasmus, och jag hörde att det skrattades väldigt gott hemma hos Holmgrens. Jag och Tommy höll ju oxå på att skratta på oss. Det är inte lätt med allt nytt som dyker upp och så vill man gärna hänga på allt. Då loggades jag oxå ut och sen kommer jag inte ihåg varken lösenord eller användarnamn men det fixar sig nog...


       


Av Chatarina Berglund - 2 juni 2013 21:36

2013-06-01

Lördag

Ohh så härligt väder även idag. Vi håller oss förstås utomhus även idag. Inget dopp idag. Anna och Robin skulle på räddningstänstfest så hon undrade om Wilma och Ludde kune få sova här . Och naturligtvis får dom ju det. Det är ju så kul att få rå om dom.

Jennie och Krister våra grannar var här idag med sina barn Jontan, Viktor och lilla Sanna, och även hundarna Charlie och Ceasar. Det ar så roligt när man hör barnen tjoa, bråka lite och skratta massor för dom gick ju raka spåret ner till  vattnet och badade Det är härligt att höra barnens stoj man lever upp på ett bra sätt.

Jonatan sa, till Tommy, att vi håller på fiska nu men sen tänkte vi komma över och höra om vi kan få en glass av er haha.

Anna skjutsade ut Wilma och Ludde på em för Wilma hade varit i skolan på öppet hus på dagen. Ludde han fiskade en del men han fick bara napp ingen fisk ville följa med upp på land tyvärr. Wilma fotograferade en del hon har en sån där fin systemkamera. Sen åt vi middag det blev en förrätt med smördegskorg med lax och räkröra , tunnbrödssticks mm. Varmrätt grillad fläskfile  som jag marinerade med min marineringsspruta, ugnspotatis, sås, sallad, periljesmör  och grillade majskolvar. Dom tyckte det var gott.

Till efterrätt blev det melon och jordgubbar. Sen kom det ju en regnskur och vi tänkte nu kommer myggen men inte är det många ännu.



     

 


Söndag

Wilma och Ludde sov till 10.00 ca. Sen höll dom på med mobil, Ipad, dator mm för det var ju lite grått på fm . Ludde gjorde en sväng med sitt kastspö ,men det var samma i dag bara napp och ingen fastnade på kroken synd.

Sen till lunch stekte jag plättar och hemkokt jordgubbssylt det gillar dom. Anna och Robin hämtade dom på em för Ludde skulle spela fotboll mot BBK kl 15.00

Senare kom solen och det blev riktigt skönt.

Vi åkte ut en sväng med bilen och hamnade i Älvsbyn och där blev det ett besök på trescorona och vi åt Pizza med oxfile, gorgonzola, lök, tomater och bearnaisesås det var mycket gott. Jag har inte ätit pizza på 2 år ca.


         




Av Chatarina Berglund - 2 juni 2013 21:08

2013-05-31--06-01

Fredag

Även idag var det en riktigt härlig dag med + 28 och sol,sol och sol       det är ju underbart. ett dopp även idag mycket skönt. Vi har gödslat alla bänkar och pallkragar och även potatislandet samt genomvattnat jorden ordentligt innan plantering. Vi har satt ner potatisen  i landet och även i stora krukor och hinkar.

Jag har sått rödbetor, morötter, dill, ruccola och selleri i pallkragar.

Och även plantert ner alla plantor i stora hinkar och krukor där dom ska stå och förhoppningsvis växa hela sommaren.

Även petunior, verbena och balsaminer har jag planterat ut. Hoppas sommaren blir fin så det kommer att växa så det knakar.

Man vill ju helst inte vara inne , men man måste ju tänka på maten tur att vi har AC så det blir en bra inomhustemp

Hasse var här och åt han kom sjövägen med båt. Vi åt öringfile (som vi fått av Micke) den marinerade jag med min marineringsspruta den funkar perfekt. Till det kulpotatis som jag oxå marinerat och kulorna tog jag ut med kuljärn och ugnstekte dom. En sås med creme fraiche , dill, grönsaksbuljong, peppar, vitt vin mm. Sallad och fyllda paprikahalvor. Mycket gott..

Vi satt ute till 00.30 och det var jätteskönt och det bästa av allt det finns inga myggor.


               

             

Presentation


En blogg som handlar om mig min familj och mest matlagning

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19 20
21
22 23
24 25
26
27
28
29 30
<<< Juni 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards