keckes matblogg

Alla inlägg den 5 januari 2014

Av Chatarina Berglund - 5 januari 2014 12:51

Jaa, nu har det gått några dagar på år 2014 och det verkar väl bra så här långt. Vädermässigt väldigt varmt och halt och regn och minst av allt snö. Det är ju annorlunda att det är varmt så här länge mitt i den normalt kallaste tiden på hela vintern. Men vi kanske får vänja oss med sådan vintrar framöver.

Nyårsdagen då tog vi det bara lugnt och tittade på TV och åt potatissoppa till middag med ostmackor och det var så gott.

Torsdag åkte vi en sväng till stan och köpte en ny trådlös fast telefon för den vi hade brusade och sprakade så det gick knappt att prata i den.

Sen var vi till Sixten Nilssons och tittade på skotrar. Det fanns en hel del fina och dyra. Vi handlade lite på kvantum och sen åkte vi hem. Väl hemma så tog vi det bara lugnt och åt lite rester till middag. Sen tittade vi på TV bl a Antikrundan och Tyskungen av Camilla Läckberg. Fredrik var förbi en sväng och drack kaffe.


 


Fredag var vi hemma hela dagen och Tommy var ute och fixade en del och jag var inne och fixade ,städade lite mm.

Hasse ringde och vill vi skulle komma dit och äta middag med dom och det tackade vi så klart ja till.

Han hade gjort en mindre form med janssonstill förrätt och sjömansbiff till varmrätt och glass med färsk frukt till efterrätt. Allt var så himla gott. En trevlig kväll med god mat och dryck vad kan man mer begära.

Hemma strax efter 24 och då var det sängen som gällde.


Lördag jaa, även idag var det +grader när vi kollade tempen. Tommy gick en promenad på morgonen. Jag är fortfarande förkyld och hostig så jag väntar med promenaderna till det gått över.

Då var det ju V-75 dax igen och som vanligt satte jag mig och kollade på travet och hade ju bestämt mig för att inte kolla på några experter utan bara gå efter mina egna tips. Och inte gick det bra heller 4 rätt och inte får man några pengar på det. Nää, men jag kan inte skylla på någon annan än mig själv den här gången. Inte var jag någon expert den här gången, men vi får väl se nästa lördag , kanske det går bättre....

Till middag åt vi en förrätt med rårakor löjrom och gravad oxfile.  Till varmrätt Grekisk pyttipanna med en kall sås  av creme fraiche med rivet limeskal, vitlök, salt och peppar. De var jättegott.

Senare blev det lite TV-tittande Stjärnorna på slottet mm. Våra grannar var över en sväng och hälsade på och vi surrade om ditt och datt. Vi bestämde att vi skulle åka till Western Farm trettondagsafton, men i natt har jag knappt sovit på grund av hostan jag har hostat halva natten , väldigt jobbigt. Jag känner mig som upphängd och nedsläppt idag.  Huvudvärk, hostig , snorig och allmänt risig, trodde det skulle ge sig jag har ju haft det en vecka nu. Så det blir nog inget Farmen för mig.

Dagen har blivit 42 min längre sedan det vände.Härligt....Solen gick idag upp 09:48 och ner kl 13:30


 


     


     

    


Presentation


En blogg som handlar om mig min familj och mest matlagning

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16
17
18 19
20 21 22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Januari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards