keckes matblogg

Alla inlägg den 22 januari 2014

Av Chatarina Berglund - 22 januari 2014 19:32

Onsdag

Jaa i morse när vi vaknade vid 6.30 var det -19 grader. Det är lite för kallt. Det blev lite kyligare  på fm ca -25.

Och på em var det bara 14 grader. Konstigt vad det växlar upp och ner.

Tommy åkte till Anton och Sanna och målade klart i deras lägenhet. Hasse åkte med han hade lite snickerijobb kvar, men nu har båda klart sina uppdrag. Anton och Sanna åkte till IKEA för att göra en del inköp. Det lät riktigt roligt tycker jag, känner mig oxå sugen på att åka till IKEA någon dag.

Jag har varit hemma och stått vid spisen för det mesta åtminstone i närheten av den. Jag had tänkt baka bullar,men nej inga bullformar och i min lilla by finns det inte någon butik att handla om det är något man saknar.

För det mesta brukar jag ha de flesta saker hemma just för att om man kommer på att man ska baka nåt så blir det besvärligt och tråkigt när man just då hade lust att baka då kan det gå över till nästa dag när man har handlat hem det som saknades. Ibland har jag 3 burkar vaniljsocker och 3 burkar bakpulver i skåpet,även florsocker kan jag ha flera paket men det hjälpte ju inte idag. Det var bullformar jag skulle ha haft flera av eller åtminstone ett paket.

Men i morgon ska vi åka och handla och då ska jag se till att det inte saknas något om lusten faller på och man vill baka.

Jaja, då blir det matlagning då. Jag gjorde en potatispannkaka (mammas recept) till Erikslundarna och till oss gjorde jag en annan variant med finriven potatis och blandade i lite vetemjöl och salt och rörde ihop till en smet.

Sen stekte jag små potaiskakor i stekpannan och till det åt vi stekt fläsk och lök. Ungefär liknade innehåll som pannkakan men en ny variant som jag aldrig provat förr.Det var jättegott. Jag kommer absolut att göra det fler gånger.

Tommy kom hem vid 15-tiden och då gjorde vi oss klara för att åka ner till stan en sväng. Jag fick ett sms att min nya telefon hade  kommit och fanns att hämta på Coop. Jag var ju väldigt sugen på att åka och hämta den och det gjorde vi. Vi åkte förbi Erikslundarna och lämnade pannkakan och en burk lingonsylt. Sen tog vi med en burk med köttbullar som jag har haft i frysen sen i julas. När vi kom hem hade vi - 19..

Och jädrans vad snygg min nya telefon är, men jag har bara laddat den jag har inte börjat använda den ännu.

Ska nog ta i tu med det nu efter bloggandet.

I kväll har det blivit en del TV-tittande Farmen, Mästerkocken oj, vad jag tyckte synd om Oskar det var inte hans dag, stackaren. Sen har vi även tittat på Mia på Grötö,hon är så himla bra, och hennes gäster var ju oxå roliga...Nu har vi bara - 12 grader.

Dagen har blivit 2 timmar och 28 minuter ljusare..Härligt!!!!

Tjinge ling !!


         




Presentation


En blogg som handlar om mig min familj och mest matlagning

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16
17
18 19
20 21 22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Januari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards