keckes matblogg

Alla inlägg den 29 januari 2014

Av Chatarina Berglund - 29 januari 2014 18:14

Onsdag

På morron var det -11 men det tål vi ju absolut. Vi fikade som vanligtoch läste NSD som numera inte innehåller så mycket läsbart. Efter det så gjorde vi de vanliga morgonsysslorna med bäddning mm.

Vi bestämde oss för att vara hemma hela dagen idag och fixa lite smått och gott.

Ut på en liten promenad och det var skönt , men det blåste lite kallt, men så länge man rör sig går det bra. och vackert var det oxå med solen som sken. Man märker för varje dag hur dagen blir ljusare och ljusare. Tänk vad fort det går. Om 1 månad till då ska vi förhoppningsvis känna att solen värmer lite grann.

Tommy fyllde på mat till fåglarna idag igen dom äter verkligen mycket, men det är klart det är ju massor med fåglar för att inte prata om ekorrarrna dom hamstrar sin mat i kinderna man ser hur stora kinder dom har när dom sitter och äter.Och sen springer dom iväg och gömmer maten  i snön och lite runt omkring.Sen kan man se på våren hur dom hoppar omkring och söker igen det dom gömt.

Och senare under dagen fick vi  besök av ett par från Brännberg som jag har lovat att hjälpa lite grann när karln i huset fyller år.Och dom var här en bra stund och vi surrde om allt möligt. Dom var bjuden på middag hos några andra grannar här i byn på em.

Vår lunch bestod av Kaffe och smörgås idag. Enkelt och gott.

Senare på em då började vi fundera på vad vi skulle hitta på till middag. Och vi bestämde oss för att det blir pasta idag med en krämig pastasås med fläskfile, svamp, lök, paprika, vitök och kryddor. Färsk tagliatelle med riven parmesan och en sallad till det. Jaa, det var jättegott.

I övrigt blir det lite TV-tittande. Gokväll har ju matlagning på onsdagar, men det var inte min släkting Maud som lagade mat idag.Det var Susanne som lagade en matkasse med 4 middagar i kväll, hon är väldigt duktig.

Sen är det ju Mästerkocken oxå i kväll det kan vi inte missa heller.

Och dagen har blivit 6 timmar och 17 minuter ljusare. Härligt som sjutton.....  


     

Nu blirdet inget mer i dag .Tjingelng


Presentation


En blogg som handlar om mig min familj och mest matlagning

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16
17
18 19
20 21 22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Januari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards