keckes matblogg

Alla inlägg den 14 januari 2014

Av Chatarina Berglund - 14 januari 2014 19:02

Måndag

Idag var det -13 grader när vi vaknade vid 7.30 och vi började med att elda en brasa. Sen blev det fika som vanligt en macka och kaffe. Det känns alltid rätt.Vi läste NSD och den var tunn och rätt så innehållslös dessutom...Tommy tycker det är synd att vi inte får Världsbladet (PT) på morgonen samtidigt som vi får NSD, men det går inte numera så vi får den med posten. Det finns mera att läsa om i PT än i vår lokala tidning och jag är benägen att hålla med,även om Boden skriver dom mer än NSD. Konstigt...Och våra vänner på utsidan dom jobbade på flög fram och tillbaka och hit och dit och hängde upp och ner. Dom kämpar verkligen för födan. Det är som ett skådespel att titta på dom på morgonen.

Senare åkt vi till stan en sväng.Chatrine liftade med oss ner till stan för hon har fel på sin bil. Vi åkte till Anna och Robin för att lämna mat som vi hade över. Anna jobbade men Robin var hemma och han kokade kaffe så vi fikade där, och så kom Iris förbbi och hälsade på, kul att träffa henne. Hon hade slitit sig från Vitattnet.

Maten vi lämnade var gryta, sjömansbiff, fylld ugnstekt karre och köttsoppa samt ostfralla. Då har dom mat någon dag och slipper fundera på det.

Vi åkte sen på supermarket och handlade några saker och där var det en hel del kändisar, och det vart en hel del surrande med alla möjliga. Sen åkte vi hem och lagade middag och det blev köttfärssås, pasta, grönsaker och parmesan, mycket gott.

Vi tittade på Farmen och oj,oj det verkar vara en hel del intrigmakare i år. Få se hur det fortlöper.

Sen skulle vi titta på handbollen , men just när det började kom Hasse, Fredrik, Justina och Ronja och hälsade på

och det passade bra för jag hade precis kokat kaffe, så vi fikade lite kex med ost och bullar och kolamuffins.

Det var kul att dom hälsade på och vi surrade och skrattade massor och tiden bara rann iväg helt plötsligt var kl drygt 01.00

Sen var det sängen och en liten stund med boken ...




 

     


Tisdag

I dag kl 08.00 när vi vaknade var det - 17 grader. Och då blev det en brasa och fika, NSD och vännerna på utsidan. Samma fart på dom idag. Kurrarna oxå dom springer fram och tillbaka och ena stunden är dom på fågelbordet nästa stund är dom på taket och så håller dom på. När Tommy hämtade ved såg han en massa  gråa pälstussar som låg i snön utanför här från något djur,,men vilket djur kanske några ekorrar som haft slagsmål

eller...det var så korta små tussar så det såg inte ut som att det kunde vara  kattslagsmål.

Och våran Evert har vi ju inte sett till sedan tidigt i somras. Så den kan knappast var vid liv nu.

Vi åkte även till stan idag för att titta på Antons och Sannas nya lägenhet som dom har köpt. Hasse ska hjälpa dom med att lägga nya golv mm och Tommy ska hjälpa dom med en del inom måleribranchen. Lägenheten var fin men en del skavanker fanns de ju och sen vill dom oxå sätta sin egen prägel på den så klart.

Efter det så åkte vi till återvinningen och tittade vad dom hade för roliga grejer. Men det blev endast 2 böcker av Karin Wahlberg för 20 kr, väldigt billigt.

Sen åkte vi hemåt och och nu har dom fixat vägen både hyvlat och breddat så nu är det stor skillnad att köra på Älvsbyvägen. Det känns bra. Det har varit en vacker dag idag med solen som verkligen visat sig, man blir så glad när man tittar ut och ser solen. Även om det är kallt så är det så vackra dagr.

Väl hemma blev det middagsförberedelse .Jag tänkte på vägen hem på vad vi skulle kunna fixa för käk och kom på att vi hade en förpackning med steksill i kylen. Så det blev ugnstekt sill med lök och gräddsås, kokt potatis, rödbetor och kokta ägg. Hujedamej så gott det var...

Lite TV-tittande Farmen, Bygglov mm. Och nu bloggar jag samtidigt som jag lyssnar och tittar på Leif GW Persson. Han är oxå en rolig typ.

Dagen blir längre och längre för varje dag och nu är solen uppe ca 4 timmar och 34 minuter Solen går nu upp 9.26 och ner kl 14.00 Visst är det härligt...


     

Presentation


En blogg som handlar om mig min familj och mest matlagning

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16
17
18 19
20 21 22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Januari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards