keckes matblogg

Alla inlägg under maj 2013

Av Chatarina Berglund - 30 maj 2013 23:15

2013-05-30

Torsdag

Kanondag igen +28 grader vad kan man göra annat än njuta. Ma känner inte för att ta för sig så mycket sådana här dagar.

Det började på fm med att helt plötsligt var det 2 gäss på tomten och spatserade. Den ena åt och den andra höll utkik så att ingen fara närmade sig (typ jag då) och sen när den ena ätit färdigt då tog den andra över kollen på faror som kunde närma sig och den andra fick äta i lugn och ro.Dom är väldigt skärpta kan man säga.

Dom var kvar ganska länge men sen när jag hade varit ute en stund då hoppade dom i och simmade iväg.

Jag tänkte nu ska jag prova gå ner i vattnet och kolla tempen +21. Och det var riktigt skönt så det blev ett dopp

genom att vattnet är fortfarandeär  högt så behövde jag inte gå så långt ut. Och det gick faktiskt vara under en stund utan att det kändes kallt. Det var jätteskönt frös inte när jag kom upp heller. Fantastiskt jag minns då inte sist jag badade  den 30 maj. Det var nog när jag var liten, typ.

När Tommy kom hem åkte vi ner till stan och köpte lite plantjord, gödsel, bark mm.Och på kvantum och handlade lite grann bl a en lax köpte vi som jag gravat i kväll.

Och när vi kom hem grillade vi en hamburgare det blev middagen idag. Och det var så gott.


Badtempen på Alträsk Beach Club + 21 grader härligt.....



     

Här simmar dom i väg mina kompisar..jag var väl ett hot...



Av Chatarina Berglund - 29 maj 2013 22:18

2013-05-29

Onsdag

Viiiilken dag så varmt och soligt. Lite vind här nere vid vattnet, och det är ju tur att det fläktar när det är så här varmt.

Jag blev bjuden över till grannen på en lunchmacka. Det var jättegott. Vi satt ute i solen och surrade och njöt av de fina vädret.

När jag kom hem sen gick jag ner till sjön och tänkte jag ska gå i och kolla hur det känns idag, oj så förvånad jag blev det var riktigt skönt. Jag gick ut en bit tills vattnet var ovanför knäna, och jag hade faktiskt tänkt doppa mig, men ändrade mig. Tänkte jag tar det i morgon. Badtempen +20 grader.

Det är ju fortfarande högt vatten för  på sommaren när badsäsongen normalt börjar har vi så långgrunt så vattnet det går bara upp en bit över fötterna när man stiger i. Nu går det till knäna i stort sett på en gång som man kliver i vattnet.Det kändes lite konstigt.Får väl se i morgon om det blir årets första dopp eller...

När jag gick in senare och skulle börja med middagen var det riktigt svalt och skönt inomhus. Det blev inte så avancerat köttfärsås med tricolorepasta,sallad och riven ost, men gott var det.

Urban hälsade på oss i kväll. Nyss hemkommen från Thailand, gissa om vi blev paff. Vi visste att han skulle komma men inte exakt när. Det var kul och sitta och surra med han. Han berättade en hel del roliga händelser från Thailand.


 

Badtempen på Alträsk Beach club +20


     



Av Chatarina Berglund - 28 maj 2013 22:19

2013-05-28

Tisdag

Jaa, återigen en kanondag.Vi blir ju bortskämda på det här viset. Men det är bara njuta så länge det håller i sig.

Det har jag gjort idag bara varit ute och jobbat lite, men njutit mest. Doppade fötterna i vattnet kändes varmare än förra gången jag testade, men ändå inte riktigt badtemp ännu fast jag kollade och tempen låg på 17-18 grader nära land förstås.

Jag har satt några nya jordgubbsplantor, eftersom några stycken har dött under vintern.

Och potatisen växer så det knakar den behöver oxå komma ner i landet snart.


Middagen idag blev hemgjord pytt i panna med stekta ägg och rödbetor. Det var gott...


     

Vattentemperatur på Alträsk Beach Club 17-18 grader

Av Chatarina Berglund - 27 maj 2013 22:23

2013-05-27

Måndag

Jaa, ni har väl hört denna ramsa som jag har till rubrik idag. Enligt bondepraktikan så sägs det ju så. och ska man gå efter det så kommer det ju att bli en riktig kanonsommar, och det behöver ju vi. Hoppas bara att det stämmer....

Idag har det ju varit soligt men en del blåst vid vattnet, men det var sydlig vind och det var en varm vind.

Jag har satt om en del plantor i stora hinkar som dom ska stå i hela sommaren. Tomater, gurka,squash mm.

I övrigt har jag burit ut alla plantor i växthuset, och nu får dom stå där till jag ska plantera ut dom.

Det blev tomt inne i fönstren när alla plantor försvann.

Annars har jag mest varit ute och njutit av den fina dagen.

Tommy och jag har varit till storheden en sväng på em. Handlat lite smått och gott. Vi åt på Coop. Jag åt torsk med dillsås, kokt potatis och sallad. Tommy åt karre med sås, kokt potatis och sallad. Det gick väl an men inte så mycket mer. Och jag miste aptiten när jag plötsligt fick något hårt i munnen ohhh tänkte jag kändes som en stor bit av en nagel, men som tur var det en plastbit den var rätt stor tur att jag inte svalde den. Jag hade nästan ätit upp allt när det hände, och jag sa inte ens något till personalen. Det ångrar jag så här i efterhand.

Sen var vi på Ica Maxi och handlade lite grann. När vi kom ut därifrån började det regna stora droppar, men det slutade när vi passserade Sandudden. Och hemma hade det inte regnat.

På vägen hem var vi tvungen stanna och fotografera det var alldeles gult av kabbelekor vid vägen  i Mockträsk. Väldigt vackert.

Bara 24 dagar kvar till Midsommarafton.....


   

Det där är plastbiten det ser ut som om den är 1 dm , men så stor var den inte ca 2 cm



     


Av Chatarina Berglund - 26 maj 2013 20:12

2013-05-26

Söndag

Jag börjar med att gratulera Wilma som har namnsdag idag.

Även Mors dag är det ju idag. Grattis alla mammor...

Oh, vilket strålande väder vi har sol,sol och varmt och ännu varmare ska det bli till veckan. Härligt.

Idag har vi varit ute och njutit av solen.

V-75 i går gick som vanligt inte bra men man ger inte upp det borde ju smälla till någon gång.Det enda jag fick var 99 kr på DD.

Vi grillade rostbiff till middag i går till det klyftpotatis, sås, kryddsmör, sallad, fyllda halva paprikor och grillad majs.

Mycket, mycket gott!!!

           



Idag morsdag har Anna, Rasmus, Wilma och Ludde varit här och ätit middag.Tyvärr inte Robin han jobbar. De var jättetrevligt som vanligt att få besök av fam. Holmgren. Jag fick jättefina grillbestick av dom.

Till middag blev det Förrätt på smördegsbotten fylld med lax och räkröra garnerad med rökt lax, räkor och löjrom. Varmrätt ugnstekt hel benfri kotlettrad med potatistårta, sallad, gräddsås, rödlöksmarmelad och hembakta surdegsbaguetter.

Till efterrätt hemggjord glass 2 olika sorter en med vanilj och en med violsmak.

Alla tyckte det smakade bra....


 


 





             





Av Chatarina Berglund - 23 maj 2013 23:16

2013-05-23

Torsdag

Idag har det oxå varit soligt, men här nere vid sjön blåste det lite kallt på fm , men bättre på em då blåsten avtog

då var det riktigt skönt.

Jag har sytt nya dynor på mina utestolar. Sen satt jag ute en stund på em och njöt av kaffe och sol.

Potatisen växer för fullt och även de övriga planteringarna, men det blir lite kallt på nätterna, och under helgen skulle det tydligen bli runt 1 +grad på natten. Vi får nog sätta in ett element i växthuset så inte växterna fryser bort.

Nu har vattnet sjunkit efter så mycket att våran grillplats står på torra land igen. Härligt då behöver vi inte båten när vi ska ta oss till den.

Till middag blev det inlagd sill med korianderfrön och apelsinskivor, kokt potatis och kokta Alträskägg.

Mycket gott.

Nu är det bara 30 dagar till Midsommarafton.....


           



Av Chatarina Berglund - 22 maj 2013 22:34

2013-05-22

Onsdag

Jaa, vilken dag det har varit även idag. Syster yster Karin och jag har varit till storheden och handlat en del idag.

Jag gjorde tvärtemot när jag var till Älvsbyn förra veckan. Jag tog bara en kortärmad tunika på mig,och när vi kom till Luleå så blåste det riktigt kalla vindar i skuggan. Men vi var ju mest inne på affärerna så det gick bra.

 Jag köpte en matta och Karin köpte 4 mattor, hon ska ju alltid vara värst haha.

Sen köpte jag ett roligt armbandsur. Tyvärr fanns det inte i rött, så det blev rosa. Lite småtjafs som silikonmuffinsformar, kan vara bra att ha. Sen blev det lite mat på Coop. Och Karin bjöd mig på lunch på Cooprestaurangen det blev torsk med en sås av något slag som jag ej riktigt kunde räkna ut innehållet på, ok men ingen höjdare.

När jag kom hem var det så mycket varmare här än i Luleå. Chatrine ringde och ville jag skulle komma över en stund. Och vi satt ute och det var jätteskönt i solen.

Ingen middag lagad idag det fick bli rester av pastasalladen och den smakade bra även idag.

Jag läggger in en bild av grannens fina bastuflotte. den har vi varit ute med många gånger dom 2 senaste somrarna. Den är verkligen kanonfin. Mycket roligt har vi haft när vi varit ute med den. Hoppas det blir fint i sommarså vi kan följa med dom ut även i år.

  

  

 


Av Chatarina Berglund - 21 maj 2013 18:43

2013-05-21

Tisdag

Jaa, på morron var det mulet, men senare klarnade det upp och vart sol och fint. 

Jag åkte en sväng till stan för att handla lite på dollar bl a. behövde  fylla på förrådet med duschcreme, tandkräm, papper, kryddor mm. men ingen kattmat. Evert är fortfarande spårlöst försvunnen.

Oj,oj så hemskt med den försvunna flickan  som dom hittat idag.  Nää, inte flickan men delar av henne.Usch.Alltså i lilla Boden går det en mördare lös. Huja. Tänk så hemskt hur kan man göra något sådant, hon måste ju ha styckats. Jag ryser när jag tänker på det. Stackars de anhöriga....

Till middag blev det en pastasallad med kyckling,oliver,marinerd paprika, purjolök,tomater,ost soltorkade tomater,vitlökskorv mm

Och till det rostat bröd och en kall sås med creme fraiche paprika, chili mm. Jättegott.


         



Presentation


En blogg som handlar om mig min familj och mest matlagning

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11 12
13 14 15
16
17 18 19
20 21 22 23
24
25
26
27 28 29 30
31
<<< Maj 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards