keckes matblogg

Alla inlägg den 19 maj 2013

Av Chatarina Berglund - 19 maj 2013 21:39

2013-05-19

Söndag

Milla fyller år i dag Grattis till henne.

Oh, vilken härlig dag det varit idag. Vi har varit ute hela dagen och slöat och jobbat bara lite...Jag blev så sugen på ta ett dopp , men då gick jag ner med fötterna i sjön och kände efter nääää, inget bad ännu alldeles för kallt +11 ingen badtemp. Då kom jag på att jag skulle sätta mina fötter i ett fotbad och fixatill dom så här inför sommaren och barfotaracet. Det är ju inte kul med vinterfötterna, hälar som är som rivjärn och några andra skavanker, jag tror inte jag är ensam om detta fenomen.

Jag tog fram fotbaljan fyllde vatten det var sjövatten jag använde men Tommy hade tagit upp vatten i kannor som hade stått sen igår och det var perfekt i temperatur och satte mig nere vid sjön med en underbar utsikt lite lagom bris, och spegelblankt vissa stunder. Bara det måste ju göra att fötterna mår bra. Sjöfåglarna simmade omkring och en del måsar flög runt och och dök efter fisk. Och vissa måsar flög bara runt och skränade,men till och med det låter vackert.

Jag satt länge för jag tänkte hela vinterns gamla hudsamling ska bort och det tar tid...Oj, ni skulle bara veta vilka fötter jag har nu mjuka som en barnstjärt..fantastiskt. Jag var tvungen att ta på mig sockar för jag nämndes inte gå och smutsa ner mig på en gång.

Och gissa vad vi åt till middag ,joo surströmming med kokt potatis, lök,tomater , tunnbröd både mjukt och hårt.

Oh så gott och så härligt när man kan sitta ute och äta den.

Jaa, ungefär så har dagen varit, helt underbar.



Så vackert var det när jag satt i fotbad.....

     

Av Chatarina Berglund - 19 maj 2013 12:57

2013-05-18

Lördag

Ägnade en del tid på fm åt V-75 som vanligt det gick käpprätt åt h-vete nu pratar vi inte mer om det.....

Oh, vilken härlig dag sol,sol och åter sol. Det här behöver vi alla få njuta av. Varit ute hela dagen för det gäller at ta till vara på dessa dagar. Jag har planterat om en del växter som vuxit sig för stora  i de små krukorna.

Tommy har fixat sommarvattnet från sjön med min hjälp, och det funkar klockrent. Det är bra att ha när vi ska börja vattna allt i växthuset, tvätta av bilen mm.

En och annan båt har passerat under dagen. Och även vi har varit ute en premiärtur med båten vi var tvungen att ha båten  när vi satte ut slangen till sommarvattnet. Slangen är 100 meterl ång så den måste långt ut för att ligga på djupet.Vi har väldigt långgrunt här.

Till middag blev det rimmad ( legat i en saltlag i ca 2 dygn) hel kyckling , som jag ugnstekte i ca 1 tim och 10 min. Potatisgratäng, grekisk sallad, fyllda paprikor och en kall sås med creme fraiche, paprika , chili mm. Allt smakade mycket bra.


       




Presentation


En blogg som handlar om mig min familj och mest matlagning

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11 12
13 14 15
16
17 18 19
20 21 22 23
24
25
26
27 28 29 30
31
<<< Maj 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards