keckes matblogg

Alla inlägg den 17 maj 2013

Av Chatarina Berglund - 17 maj 2013 18:07

2013-05-16

Torsdag

Vilken härlig dag det blev idag, med sol och värme. En riktig sommardag...Jag åkte till Älvsbyn som omväxling för att veckohandla. Jag var ut och kände på tempen , och kl var bara 10.00 och lite kalla vindar här vid vattnet.

Jag tänkte nu tar jag fram min svarta kappan alltså den utan foder (sommarkappan), tidigare har jag haft den svarta med foder, kändes lite sorgligt att hänga den åt sidan men ok man måste hänga med årstiderna. Men tänkte jag...kängorna får hänga med idag oxå, och även den lilla cerisrosa halsduken. Klar  att sätta  mig i bilen och styra kosan mot Älvsbyn , nöjd med sommarsmäcken tralala, men väl i Älvsby gick jag först på bolaget och köpte en vinflaska till tjejträffen  som vi ska ha i kväll, och...där kom det in en äldre dam med shorts, vita ben (det har ju alla som inte har solat nyligt) och linne samt foppatofflor oj, tänkte jag är det så man ska vara klädd idag vilken miss av mig, men jag tänkte vaddå hon är väl den enda som är så lättklädd här på byn, men icke det vimlade av sådana lättklädda människor. Jag åkte till Coop och skulle handla och där möttes jag av massor med lättklädda människor med t-shirt, shorts, barbent, mm huja. Jag tänkte ställa mig på parkeringen och ropa , jag åkte från Arjeplog i morse kl 04.00 -grader därav klädseln. Haha!! Handlade snabbt och åkte hem och svidade om till lättare klädsel....

Hem och packade in varorna och sen var det dax att göra sig klar och åka på födelsedagskalas hos "lilla" Rasmus som fyller 16 år oj, vad tiden går....

Och där var det en massa gott som vanligt, fikabröd, tårta och smörgåstårta. Jag kunde inte motstå smörgåstårtan jag åt en lien bit trots att jag skulle på tjejträff hos Kicke senare. Iris var oxå där kul att träffa henne det är inte så ofta nu sedan hon flyttade till Vitvattnet. Tyvärr var inte Wilma hemma hon var på domarutbildning så hon träffade vi aldrig.

Efter kalaset var det dax att åka till Kicki på tjejträff, vi hämtade upp Karin på vägen oxå.

Väl på Baldersgatan var det en fördrink ute på altanen det var jätteskönt att sitta ute en stund. Och grannen närmast han öppnade dörren och när han såg oss, han sa oj ikväll blir det jobbigt. Om ni klär av er naken ringer jag polisen. Haha vi lovade att vi skulle behålla kläderna på hela kvällen. Jag vet inte hur dom brukar bete sig dom som besöker Kicki o Tobbe i vanliga fall man kan ju undra.

Sen flyttade vi in och blev serverade en förrätt av smördegsbulle fylld med lax och räkor mm. mycket gott. Varmrätten var grillspett 3 olika sorter kyckling, fläskfile och köttfärs. till det klyftpotatis, två kalla såaer sallad och varma grönsaker morötter, blomkål, rödbetor mm oxå väldigt gott.

Till efterrätt en tårta med grädde och någon röra vet inte vad men jag smakade en liten smal bit för jag äter ju aldrig några sötsaker.

Sen tuggades det och surrades om allt möligt mellan himmel och jord. Bl a om hundar Morris (lotta hund) och om Sally en beaglevalp som Milla och hennes familj ska köpa den är bara några dagar gammal ännu.

Sen pratade vi naturligtvis om flickan som är försvunnen i Boden mycket konstigt att hon inte hittats ännu.

Och Milla hon hade så konstigt i ögonen dom rann, sved , brände kliade och kändes som någon hade stuckit något vasst föremål i ögonen. Vi hade en massa förslag vad det kunde vara starr, pollenallergi, inflammation mm.Hon smorde med en salva som Kicki hade fått när hon hade haft besvär.

Och Karin berättade att Annelie hade fått inbjudan till parfymträff i Stockholm det var Mikael Bindefeldt som hade skickat den. Emma Sjöberg (Wiklund) skulle lansera en ny parfym och det var därför hon var inbjuden.Annelie har ju själv en parfymblogg. Spännande.

Jag berättade att Tommy har skickat in sina pensionspapper så nu är det nära förestående med pension för han. Det blir kul oj vad trevligt vi ska ha...

Jaa man kommer inte ihåg allt vi surrade om det blir en hel del på dom timmarna.

Men sammantaget en riktigt trevlig kväll...


     



         


Presentation


En blogg som handlar om mig min familj och mest matlagning

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11 12
13 14 15
16
17 18 19
20 21 22 23
24
25
26
27 28 29 30
31
<<< Maj 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards