keckes matblogg

Alla inlägg under januari 2014

Av Chatarina Berglund - 1 januari 2014 14:14

2013-12-30

Vaknade tidigt och kollade tempen -3. Fikade som vi brukar och hade koll på våra små vänner där ute, som kämpade på för att äta sig mätta....Dom måtte göra av med lika många kalorier som som dom får i sig på en gång som dom flaxar och far omkring. Jaa, sen åkte Tommy till Älvsbyn en sväng för att köpa hummer och han lyckades få tag i några  där. Vi köpte på kvantum men dom hade bara 1 kvar. När vi var där på söndag.

Jag var hemma och förberedde en del för nyårsafton. Bakade petit shouexer lite olika storlekar, surdegsbaguetter, smördegspinnar som jag fyllde med ost och snurrade till  och ost och chilitoppar.

Vi kollade oxå på skotrar Tommy vill så gärna ha en ny skoter, han påstår att den vi har är inte bra att ta sig fram med och kanske inte så bra bakåt heller. Jaa,inte vet jag men vi kollade en hel del på nätet och kom fram till att det finns en hel del, men en del har gått så många mil och ska vi köpa en annan skoter vill vi helst ha en som inte gått så många mil. Jaa, vi får se på torsdag ska han och Fredrik åka till Luleå och titta på en skoter då får vi se om det blir affär.

Till middag åt vi grillade parisare med bröd det var gott och enkelt.


            


NYÅRSAFTON

Jaa, nu har ett år gått igen. Tänk vad fort det går. Det var kyligt när vi vaknade på morron -12. burr det är vi inte van med, men skönt om det kunde få vara så nu ett tag. Men inte det redan på em var det bara - 3 och så snöade det en del. Och halt så in i bomben och när det kommer sån där fjunig snö på de isiga vägarna är det livsfarligt att vistas ute. Åtminstone vår väg upp till stora vägen och ska man gå ut och promenera då måste man ju gå efter vår hala väg upp till stora vägen. För stora vägen är ju bättre där sandar dom men vår lilla väg är det ingen som sandar och det är 750 m upp till postlådorna och på 750 m kan man hinna ramla flera gånger och bryta både armar och ben.Nää, nu hoppas vi på bättring vädermässigt.

Jaa, vad tror vi då om 2014 ska det bli bättre eller..för våran del har väl 2013 varit ett relativt bra år. Tommy har ju gått i pension och det är ju toppen. Och det där med nyårslöften med dom är det ju så att man kan ändå inte hålla dom så då är det bättre att officiellt inte avlägga några sådana. Man kan hålla dom inom sig själv och överraska omgivningen.

Jaha då har vi kommit fram till sista måltiden på 2013 tillsammans med goda vänner ochv år meny var denna kväll.

En drink med lite tilltugg som räk och löjromsfyllda petishouxer, chips med dip och ost och chilitoppar.

Förrätt vitlöksgratinerad hummer med snurrade ostfyllda smördegspinnar.

Varmrätten var helstekt oxfile med små fyllda hela tomater, morötter med purjolöksrosetter, pepparsås, smördegsrullar fyllda med potatis och västerbottensost, kantarellstuvning i små smördegsformar och sallad.

Till efterrätt en vaniljpannacotta med nötchokladhack och jordgubbsgeletäcke till det kaffe och likör.

Alla tyckte det var väldigt gott.

Och så blev klockan 24 och vi skålade in det nya året med skumpa och sen var det en massa fyrverkeri här runt omkring, Väldigt tjusigt när det lyste upp på himlen. Vi konstaterade att Jan Malmsjö börjar bli gammal och bör kanske bytas ut...

Efter det ringde det rätt så många som vill önska oss GOTT NYTT ÅR. Vi åt senare en ostbricka med lite olika ostar,  kex, vindruvor och tomatmarmelad. Det smakade oxå bra.

Framåt dryga 2-tiden rumlade gästerna hemåt.

Och vi plockade undan och kom i säng vi 3-tiden nöjda med sista kvällen på 2013 och även nöjda med de förtsa timmarna på 2014.


           

Presentation


En blogg som handlar om mig min familj och mest matlagning

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16
17
18 19
20 21 22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Januari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards