keckes matblogg

Alla inlägg under maj 2013

Av Chatarina Berglund - 12 maj 2013 19:53

2013-05-11

Lördag

Regnet det bara öser ner och vi blir så blöt om både .......Så var det den här dagen: En väldigt grå himmel.

Jag var bara inomhus och ägnade mig åt spel och matförberdelser mm. Spelet blev så att jag fick 7 rättpå V-75, men inte blev jag förmögen på det nää, 7 rätt gav hela 248 kr och 6 och 5 rätt gav ingenting. Då när man äntligen får 7 rätt då blir utdelningen skitdålig...men man får vara glad åt det lilla.

Middagen blev helstekt rostbiff i ugnen på låg värme. Till det potatisbakelse med fetaost,lök mm. Fyllda halva tomater och sallad till det.

Nu är isen i alla fall borta man kan nog säga att den drog i fredags. Jag var ju till stan en sväng och på den tiden jag var borta hade detta hänt. Det är jätteskönt med öppet vatten.


     


2013-0512-

Söndag

Jag börjar med att gratulera Lotta på namnsdagen.

Idag har det varit en strålande härlig dag. Man fick massor med energi att vara ute och jobba på. Varmt och soligt.

Jag har planterat om en del i större krukor, och så har vi satt potatis i mjölkpaket det funkar jättebra, så brukar vi göra. så när jorden är varm i landet sätter man ner dom där. Tommy har gort hål med en spik i 40 mjölkpaket oj,oj.

I övrigt har vi fixat till i växthuset en del.

Till middag blev det halstrad saltströmming som jag har saltat in själv för några månader sen. Och kokt potatis, mjuktylla och hårt tunnbröd oj,oj så gott...

Evert kan inte leva för han syns inte till någonstans. Ingen av grannarna har sett till han heller.


         



Av Chatarina Berglund - 11 maj 2013 11:38

2013-05-10

Fredag

Idag fyller Anton år, men han orkar väl inte med någon födelsedag efter 1 vecka i Marmaris, han och Sanna kommer hem idag.

Rasmus var ju här idag oxå han sov rätt länge, men vad ska man göra när det regnar då kan man lika gärna sova.

Han körde ju "moppe" ut hit i torsdags, men det vissste inte vi för han sa inte det när han ringde. Och det var ju lika bra det för då hade vi bara varit oroliga att det skulle hända något.

Han skulle även köra moppe hem på fredag, men det regnade och var ju bara 5 grader. Vi hade inte hjärta att skicka hem han på moppen. Jag skulle ändå ner till vårdcentralen kl 16, så jag åkte tidigare så att han fick åka hem med mig.

När jag kom hem hade Tommy dammsugit och gjort så fint. Jag började med middagsförberedelserna. Vi gjorde egna hamburgare med hembakta hamburgerbröd, lök, ost, dressing, sallad, tomater, ättiksgurka mm. Det var jättegott.

Sedan blev det lite tv-tittande Postkodlotteriet, Lets dance mm.

Och sen blev det sängen och en bra bok.


     



Av Chatarina Berglund - 11 maj 2013 10:45

2013-05-09

Torsdag

Ohh, vilket pissväder, ursäkta språket, men det är inte kul när det regnar hela tiden. Man vill ju göra så mycket ute den här tiden på året, men man kan  inget göra åt vädret. Det är bara att gilla läget.

Rasmus ringde och undrade om han fick komma hit och sova här, jaa men självklart får du det, svarade jag.Man blir ju så glad när han fortfarande vill komma hit och sova över. Det är ju så himla roligt att få rå om han. Synd bara att vädret inte var det bästa . Han var ju sugen på att köra 4-hjuling och han for en sväng med den och hälsade på Hasse och Fredrik, och körde lite här på området, tur att han lånade Tommys regnjacka.

Sen lagade vi mat och och åt och hade det bara mysigt.

Middagen blev en  gourmettallriktallrik med  lite blandat, grönkålsfrittata, gravad lax med en röra på räkor,creme fraiche,lök,dill mm. Och stekt marinerad hokifile med pepparrotscreme, räkor, krabbsticks och ett glas med löjromsröra och creme fraiche och tunnbrödsticks, samt salami och parmaskinka med tomat och brieost. Mycket gott. Rasmus gillade även grönkålsfrittatan, han tyckte det såg lite konstigt ut men han tyckte det smakade väldigt bra.

Evert han är fortfarande borta nu är det drygt 2 veckor sedan vi såg han senast.

Vår Lom som vi sett simma runt här har nu hittat en fru, blind daten gav tydligen resultat.

Nu har även kanadagässen landat här, och dom är redan ett par som simmar runt här utanför.


 


 



     




Av Chatarina Berglund - 9 maj 2013 11:20

2013-05-08

Onsdag

Idag har det varit en härlig dag med mycket solsken. Härligt...Isen ligger kvar ännu ,men nu är mer än halva sjön isfri. Och den sjöfågel som vi såg häromdagen är nu här och simmar varje dag och det är en storlom, men den är ensam väntar nog på att daten ska dyka upp det kan ju vara en så kallad blind date haha. Den simmar och låter hela tiden. Det är väl en form av lockrop. För dom har väl kanppast tillgång till internet eller...Det är så roligt den här tiden när alla sjöfåglar har landat man kan stå och kolla på dom långa stunder det är som ett skådespel att se hur dom gör till sig för varandra, och svartsjukan mellan de olika könen.

Mina plantor spirar för varje dag . Nu har även gurkan stuckit upp. Och alla dom övriga frön har kommit upp oxå. Gurkan grodde  sist av alla  frön jag planterat.

I morgon torsdag ska jag sätta om en del plantor som har vuxit så dom behöver få större krukor.

Jag pratade med Karin i tisdags och hon var så lycklig för att Andreas hade varit hemma och hälsat på från torsdag till söndag. Han är i Stockholm och jobbar några veckor och då passade han på att åka upp till Boden.

Jag förstår att hon tyckte det var jättekul för det är 4 år till sommaren sedan dom träffades senast. Huja vad hemskt det skulle vara om jag inte fick träffa mina barn, min måg och mina barnbarn på 4 år hur skulle man klara det.

Dom ville verkligen ta vara på tiden för dom hade suttit upp halva nätterna och surrat om allt möjligt.

Men det kändes inte så hemskt när han åkte, sa hon för dom skulle nog komma till sommaren igen.Och det är ju snart sommar...

Evert har inte synts till nu är det snart 2 veckor sen han visade sig.

Till middag åt vi grillad, marinerad fläskytterfile med pommes i min fettsnåla acty fry, sötsur sås, sallad och grillad majs med gott smör till. Mycket gott.


               


Av Chatarina Berglund - 7 maj 2013 22:23

2013-05-07

Tisdag

Idag har det varit en blåsig dag på em blåste det riktigt ordentligt här nere vid vattnet, men isen försvinner mer och mer snart har vi öppet vatten, härligt.

Kniporna simmar runt här varje dag. Och i kväll såg vi en annan sjöfågel förmodligen en gräsand den var ensam och simmade omkring utanför oss.

Jag har varit till stan idag och handlat lite, och träffat min handläggare på försäkringskassan.

Anna,Rasmus, Wilma och Ludde har varit här och ätit middag. Robin jobbade tyvärr.

Det var jättekul att träffa dom. Vi skrattade väldigt mycket åt  barnen som höll på med sina mobiler och fotade med en kamera som inte visar hur du ser ut utan visar hur du inte ser ut. Förvrängd med jättelånga ben och på vissa väldigt korta ben, och mina underarmar hade dom lyckats få till smala spagettiarmar, synd att det inte stämmer vissa saker, och vissa foton är det tur att det inte stämmer haha. Jaa, vi skrattade hejdlöst, så tokigt det kan bli men kul hade vi.

Till middag blev det biffar med mozarellaost och gräddig tomatsås, potatisrundlar, sallad och hembakt surdegsbaugette.

Till efterrätt fick dom hemgjord kokos och vaniljglass med jordgubbar och lakritschips dom tyckte det var jättegott. Jag gjorde den i glassmaskinen.

Evert har vi inte sett till ännu nu är det snart 2 veckor och ingen har sett skymten av han.


 


       



Av Chatarina Berglund - 6 maj 2013 22:41

2013-05-06

Måndag

Jaa, ny vecka och nya utmaningar. veckorna springer iväg. Idag var det ju varmare i luften, och lite blandat med sol och moln. inte så varmt här nere vid sjön, det har blåst riktigt ordentligt, och vattnet stiger mer och mer. Men isen börjar luckras upp. Vi har ganska mycket öppet nu och sjöfåglarna simmar runt här utanför.

Evert har inte visat sig idag heller,

Jag har börjat plantera om mina små plantor i större krukor det är en hel del jobb med det, men roligt är det och se att det växer.

Det blir väldgt varmt i växthuset nu på dagarna så det är inte så länge så kan jag flytta ut plantorna. Det blir bra för dom tar en hel del plats.

Och Britt-Inger GRATTIS i efterskott jag glömde tyvärr bort dig på din rätta dag, men du hade säkert en bra dag ändå, bättre sent än aldrig.

Till middag idag lagade jag stekt makrill som jag först lättgravade och pressade lite lime över innan jag stekte den.En fantastiskt god fisk. Till det kokt potatis, stuvad spenat, rårivna morötter och en kall sås med hackade rödbetor, ättiksgurka, lök, äpple och creme fraiche och kryddor.Allt smakade bra.


           



          


Av Chatarina Berglund - 5 maj 2013 12:23

2013-05-04

Lördag

Idag var det lite växlande väder. Sol och moln, och på em. var det riktigt skönt i solen. Jag ägnade som vanligt en del tid åt V-75, men jag tror numera att man lika gärna kan ta telefonnumret som utgångsrad och fylla ut med typ personnummer då tror jag att man skulle vinna mer än om man läser och kollar kuskar och hästar för hästarna som är så bra enligt alla experter dom är ju aldrig det när loppen körs. Jag tror att jag ska ändra taktik från nästa lördag, man kan ju alltid testa, jag tror inte det blir sämre än det är nu med vinsterna.

Tommy har varit ute hela dagen och fixat han är så duktig. Han har putsat fönster i den inglasade deln på altanen och dammsugit och vaskat, och ställt i ordning möbler och lagt ut dynorna så nu väntar vi bara på sommaren  som ska komma till veckan.


Jag drömde i natt att Evert hade kommit tillbaka, men han var vit med svarta fläckar så jag tänkte att han har varit och stylat sig, det är därför han varit borta.

Till middag blev det marinerad benfri fläskkarre som vi grillade. Till det urgröpta fyllda potatishalvor, svampsås, sallad och grillspett. Det var jättegott.

Senare var vi över till grannarna en sväng och satt ute och surrade en stund, dom har en öppen spis ute som dom eldar i så det var riktigt sköntdär.

Nu är det bara 46 dagar kvar till Midsommarafton


             

Av Chatarina Berglund - 5 maj 2013 11:48

2013-05-03

Fredag

Jaa, idag var det inte bästa vädret med sol och värme, men ett bra väderföratt arbeta utomhus. Tommy har varit ledig idag, och det är så skönt och kul när han är ledig en vardag. Då passade vi på att vara lite duktiga utomhus.

Ni trodde säkert av rubriken att döma att vi hade värsta partyt igår, men icke det var uthus och utomhusröj vi ägnade oss åt. Tommy tog bort skotrarna och täckte dom, och båten knöt han fast så inte högvattnet drar iväg med den. För nu stiger vattnet för varje dag. Vi får mindre och mindre tomt.

Till middag åt vi råbiff som vi gjorde i den nya hamburgerpressen. Jag malde köttet till råbiffen själv jag använde rostbiffoch kryddade med lökpulver,svartpeppar och salt.  Hamburgerpressen funkade klockrent. Till det åt vi löjrom(en udda kombintion) men det passade bra och biffarna åt vi precis som namnet råa. Till det åt vi friterad stark ost , fallafel  sallad , lök och en rå äggula det var oxå jättegott. Fallafeln doppade vi en röra med stark tomatsås. Allt var mycket gott.

Gulliga Micke kom förbi och vi fick  filead och vacumpackad öring, härligt, han är ju för snäll den fiskaren.

Senare på kvällen var Cilla, Milla, Linus, Sara och Simon och hälsade på det var så trevligt att dom kom förbi.

Katten Evert har varit borta 1 vecka mycket konstigt. Den måste ju ha dött, kanske den blivit sjuk man vet ju inte. Det är hemskt när man inte vet om den lever eller...


           






Presentation


En blogg som handlar om mig min familj och mest matlagning

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11 12
13 14 15
16
17 18 19
20 21 22 23
24
25
26
27 28 29 30
31
<<< Maj 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards