keckes matblogg

Alla inlägg under februari 2013

Av Chatarina Berglund - 12 februari 2013 18:31

2013-02-12

Tisdag

Fettisdag i dag.  När jag gick i skolan då var vi alltid lediga på fettisdag , och då var vi  ute hela dagen och åkte skidor vi hade fika och frukt med oss det var mysigt.

Men nu för tiden blir det ingen skidåkning. Sist jag åkte skidor det är några år sedan. Det var en fantastisk vårdag och jag tog på mig  pjäxor (dom hade jag köpt på röda korset såg som nya ut men....)och skidor och begav mig ut på sjön, och det kändes ok, men lite tungt gick det och ju längre jag åkte ju tyngre gick det och tillslut klibbade det så mycket under skidorna och byggde på så jag blev längre och längre. När jag sen försökte ta bort snön under så skaka jag på foten och skidan och plötsligt lossnade pjäxan ja bara överdelen själva sulan satt kvar i bindningen på skidan och samma med den andra pjäxan så bra var dom som såg ut att vara helt nya. Det slutade med att jag fick hasa mig hemåt och trycka ner så hårt jag orkade för att sulan skulle sitta kvar i skidan och det var en bra bit, och jag fick stanna stup i ett och ta bort snön, och dyngsur var jag om fötterna. Och då tänkte jag alllldrig mer skidor. Jag var så slut när jag kom hem kändes minst som jag åkt Wasaloppet. Det gick ju inte ta av sig skidorna och pulsa för det var så löst så man sjönk hela tiden.

Idag har jag kokat bruna bönor och stekt fläsk och korv till middag.

Jag har oxå bakat 25 mjukkakor och 32 bullar till semlor.

Och dammsugit har jag oxå gort känner mig riktigt nöjd med dagen.

Evert har ätit både lunch och middag idag. Han sitter på altanen och  och solar sig.

Vi har smakat mjukkakan till kvällsfikat den var riktigt god. Jag bakade den av paltspadet som blev när jag kokade palt i söndags och blandade med lite mjölk det funkar kanonbra.


           



Av Chatarina Berglund - 11 februari 2013 17:04

2013-02-11

Måndag

Jaa, en ny vecka och nya utmaningar förhoppningsvis.

Det har varit en riktigt vacker dag i dag med sol och bara -8 under dagen. Tog en liten promenad det var så skönt.

Evert har oxå hälsat på och fått sin mat som vanligt. I övrigt har jag inte gjort så mycket. Lagat lite mat och tvättat. Middagen idag blev köttfärsfrestelse med sallad. Det var gott.

Jaa, idag när jag var ute och promenerade kom en björn och sprang förbi mig och jag slet tag i pälsen och lyckades få tag i en hårtuss, JAG blev allt lite förvånad men inte björnen den sprang bara vidare som tur var.


 

BILDBEVIS!!!


 


 



 




         

Av Chatarina Berglund - 10 februari 2013 19:09

2013-02-10

Söndag

Vi sov till 9.30 idag skönt. Fikade en god macka och kaffe och bara myser. Inte ut genom dörren i dag. Bara varit inne och tagit det lugnt. Eldat i kaminen så vi har varmt och skönt. Det är ju inte så kallt ute i dag -11. I går morse var det -28 burr så kallt vill vi inte ha.

Evert kom vid 12-tiden och fick sin mat och kråkorna hämtade tallriken som vanligt efter han ätit klart.

Helt plötsligt blev jag så sugen på palt, jag sa till Tommy ska vi äta palt i dag jaa, tyckte han vad gott.OH så blev det jag satte igång och skalade potatis, tinade och hackade fläsk och malde och donade och hips vips låg det 21 paltar i grytan

Oj,oj vad gott det var. Anna med familj kom inte ut i dag för Ludde har träning, och hon hade gjort renstek till middag inte illa vilken söndagsmiddag.

Tommy tar ner palt åt dom i morgon så har dom middagen klar. Och en form med sjömansbiff ska dom oxå få  i morgon.

Efter paltmiddagen fick vi paltswimen båda två .    


Av Chatarina Berglund - 10 februari 2013 14:11

2013-02-09

Lördag

I dag är det lördag och V-75 spel. Ett system till tjejträffen och ett til mig själv, men det vill sig inte 3 rätt på tjejträffens system och 4 på mitt eget. Tänk att det är så svårt att få till en sjua, men nya tag nästa lördag.

Evert han kommer varje dag och får sin mat.När han har ätit då kommer kråkorna och landar på altanen och tar med hela tallriken (papperstallrik) och flyger ner på sjön och dukar upp för lunch där.I fredags samlade Tommy i hop några tallrikar som var uppdukade på isen. I övrigt så har jag ägnat mig åt matlagning en del av dagen.

Till middag åt vi wienersnitzel med citron,ansjovis och kapris samt persiljesmör

och till det sockerstekt klyftpotatis mycket gott.

Till efterrätt varm camembert med hjortronsylt och kaffe.

Jag tog fram Tommys pensionspapper för att han skulle fylla i dom och skicka in dom, han säger att han ska ta pension nu, men det blev inte gjort i går heller. Det tar ju ca 2 månader innan det är klart.

Jag hittade några roliga potatisar passar som alla hjärtansdagspotatisar.


 


Det är tur att vi har kaminen så vi kan elda!!!


 


       


Av Chatarina Berglund - 9 februari 2013 23:54

2013-02-09

Lägger in recept på fiskpuddingen enligt begäran!!!!

Lördag

1 paket torsk (eller kolja , alaska pollock mm)

1 stor lök

3 hårdkokta ägg

3 råa ägg

1 burk cremefraiche

Salt och peppar


Stek löken i smör på låg värme, lägg på fisken på lökbädden skuren i mindre bitar,. salta och peppra, och pressa över citron ca 2 msk och låt den puttra en stund ca 10 minuter.

 Hacka äggen. Vispa ihop de råa  äggen med creme fraiche och blanda i fisken och löken,tillsätt de hackade äggen och rör ihop allt. Salta och peppra

Smörj en eldfast form och häll i smeten.

Grädda i 200 grader ca 40-50 minuter

Servera med kokt potatis och dillsmörsky. Tomatdillsalsa Röd lök, tomater, dill och vinäger , salt och peppar

Smaklig måltid



Av Chatarina Berglund - 9 februari 2013 16:54

2013-02-08

Fredag

Vaknade tidigt vid 07.00 alldeles för tidigt efter en kväll med tjejerna, men jag var pigg så bara upp och hoppa, nää inte hoppa men...Röjde undan gjorde jag innan jag lade mig skönt att ha det gjort när man stiger upp på morgonen.

Till middag blev det paj (gjord i min nya gerbera pajform) paj med hjortonsylt, purjolök , bacon, riven västerbottensost och riven ädelost, och äggstanning mycket gott.Sallad till.

Senare på kvällen var vi till Thord och Birgitta en av våra grannar och uppvaktadeThord för han gick i pension i torsdags. Våra andra grannar Christer och Chatrine, Tommy och jag gick dit och vi sjöng naturligtvis "när man är en glad pensionär då är man sällan sur eller tvär". Dom blev så glada och vi hade så trevligt. Dom åker för övrigt till  Indien på torsdag och ska vara borta i 14 dagar .Det blir kul att höra när dom kommer hem hur dom haft det. Trevlig resa.


 


Av Chatarina Berglund - 8 februari 2013 12:41

2013-0207

Jaa, tjejtäff här hos mig mycket trevligt som vanligt när vi träffas. Kul att träffa alla glada "tjejer".

Vi började med en drink och lite tilltugg (chips, minituc, tortilla med chili och mangosmak och en dip med ost).

Förrätt var pannacotta med västerbottensost, gräslök, stenbitsrom, rödlök och tunnbrödssticks med parmesanost och dill. Och en petit choux med räk och laxröra.

Varmrätt Sjömansbiff, sallad,  rårivna marinerade rödbetor med en röra på majonäs och dijonsenap blandat med  små  lättkokta blomkålsbuketter.

Eferrätt inget sött och sliskigt utan ostar och olika sorters kex med tomatmarmelad och hjortronsylt samt kaffe med likör.

Dom verkade gilla maten så jag känner mig nöjd.

Det snackades hejvilt om allt mellan himmel och jord vi hann med operationer, fall som vi gjort under livets gång (alltså då vi ramlat på olika ställen, pinsamma situationer ex jag ramlade inne på ok 2 ggr inom 1 minut  som bambi på hal is och jag såg personalen hade svårt att hålla sig för skratt, men det visade sig att det var olja på golvet) sen var det nåt fall i en trappa med spräckta revben som följd mm. Och Cilla hade åkt kana på Millas altan framåt och bakåt en bra stund tills hon slutligen ramlade på arslet (det hände samma dag som tjejträffen ).Kusiner pratade vi om, lite släktutredningar, Cuba en av tjejerne har nyss varit där (Milla), hundar Lotta har nyss skaffat en tryffelhund, och vår nya förbränningstoalett var ett intressant ämne hur man gör när man använder den mm och mycket mycket mer.

Sen kom vi in på vad vi ska göra med pengarna vi har samlat ihop. Förslag var att åka till Finland en helg eller till Piteå på weekend, eller Skellefteå en weekend men sen åkte datorn min fram och då var det helt plötsligt Turkiet som var intressant, men ingenting blev bestämt den här gången heller, så vi får se hur det blir.

Dagen har ökat med 4 timmar och 9 minuter

Misströsta inte bara 133 dagar kvar till midsommarafton.


           



Av Chatarina Berglund - 6 februari 2013 22:23

2013-02-06

Pust, stön och suck tjejligan kommer i morron det är min tur nu, och gissa om jag farit fram som ett jehu och fejat och putsat och tagit bort alla runda hörn. Helt plötsligt blev huset större haha. Nää, skämt och sido det ska bli jätte kul när dom kommer hit. Har förberett en del , men ingen panik jag har ju hela dagen på mig i morgon.

Evert har som vanligt hälsat på och fått mat, han åt med god aptit.

Fåglarna  och ekorrarna har oxå fått påfyllning av solrosfrö och nötter.

I övrigt är det mycket bättre med mig, men det enda jag riktigt mycket längtar efter det är att få ligga på sidorna när jag sover. Det funkar inte ännu, men en stund längre för varje natt. Det gör fortfarande ont när jag legat en stund på sidan. Men det blir nog bra så småningom.

Nu har en del bandage börjat lossna och såren ser bra ut

Idag blev det fiskpudding med dillsmörsky , dilltomtsalsa och kokt potatis. Rackarns vad gott det var. Det var länge sedan jag lagade den rätten.

Dagen har ökat med 4 timmar och 2 minuter detta är uppgifter tagna från Världsbladet.


     




Presentation


En blogg som handlar om mig min familj och mest matlagning

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4 5 6
7
8 9 10
11 12 13 14
15
16 17
18 19 20 21
22
23 24
25
26
27
28
<<< Februari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards