keckes matblogg

Alla inlägg den 13 januari 2013

Av Chatarina Berglund - 13 januari 2013 15:55

2013-01-12

Lördag

I dag har jag ägnat mig åt V-75 som vanligt för att försöka vinna de stora pengarna, men det går nästan alltid fel. Man sitter där och knåpar i hop en rad och upptäcker att det blir fär dyrt då måste man plocka bort en del hästar och vad gör man , joo plockar bort de hästar som vinner konstigt!! Jag gjorde även ett system för tjejträffen vi har ju en vinst sedan tidigare , och då spelar vi varannan vecka. Lika illa på båda systemen bara 4 rätt huja. Men man får inte ge upp nya tag nästa lördag.

Evert kom på fm och åt sin kattmat med god aptit. Sen satte jag ut en portion på em oxå han åt upp den med.

Jag spelar även WF och det gillar jag lessnar aldrig. Jag spelar med några som jag känner hela tiden, och vissa slumpade oxå. Ibland har 7-8st på gång då kan det vara körigt.

Middagen idag var förrätt pannacotta med riven västerbottensost, dill salt, peppar och gravad lax och räkor.

Varmrätt Marinerad stek som jag stekt på låg värme i ca 2 timmar och sen marinerat i 2 dygn.Till det potatisrulle

(finriven potatis , ägg, salt och peppar) plattar ut potatisen i en stekpanna och steker den på ena sidan. Sen gör jag ett potatismos med ägg, riven ost, salt och peppar. Jag fyller sedan potatiskakan med mos och rullar ihop den till en rulle. Strör på riven ost och gratinerar innan serveringen. Pepparsås och grönsaker.

Senare såg vi postkodmiljonären och stjärnorna på slottet mm. En lugn helg.  




 


   


  

Det var ett flygpaln som flög här över ser ut som det störtar på andra sidan sjön bakom berget.......






  



 

 





Av Chatarina Berglund - 13 januari 2013 13:11

2013-01-11

Fredag

I dag har jag som vanligt matat Evert. Kattmat på burk funkar bra han äter som en vilde. Tydligen ska det vara det för att passa han. Och det är ju enklare än att hålla på och hacka ihop en massa överblivna rester, som han ändå inte gillar.

När han kom på morgonen och gick på altanen var han väldigt tovig i pälsen. Och¨då upptäcke Tommy när han kom hem att det var en massa katthår utanför i snön och det var förmodligen grannens Ferdinand och Evert som hade haft någon sammandrabbning. Evert har väl förmodligen pinkat in ett revir här hos oss nu, och då får väl inte  grannens katt komma hit för han.

Till middag i dag blev det marinerad kycklingfile och pasta med gräslök och riven ost. Kall currysås och en kall sås med creme fraiche, ajvar relish, lite vitlök och kryddor.Det smakade gott.

Våra grannar var över en stund med kattungen Zamira för att hon skulle få prova på en annan miljö än deras hem.

Det gick bra hon verkade trivas hon skuttade omkring och utforskade,men sen lade hon sig ner och sov hur lugnt som helst.


 


 


 


 




 



 




Presentation


En blogg som handlar om mig min familj och mest matlagning

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3
4
5 6
7 8 9 10
11
12
13
14
15 16 17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Januari 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards