keckes matblogg

Alla inlägg den 27 januari 2013

Av Chatarina Berglund - 27 januari 2013 19:17

2013-01-25

Fredag

Bättre och bättre dag för dag....Återhämtar mig för varje dag. Våra grannar har bjudit oss på middag i kväll (taco)Gott och trevligt. Dom tänkte på mig att jag skulle slippa stå vid spisen och laga mat. Det var jättesnällt av dom. Det är ju så att jag får hålla mig från att jobba på för mycket. Jag tar det lugnt ännu, man känner sin begränsning.

Ju piggare man känner sig ju svårare blir det att komma i håg att inte lyfta och stå för långa stunder.


2013-01-26

Lördag

En vanlig lördag med V-75 spel som gick som vanligt dåligt. 5 rätt och 15 kr/st och 4 st det blir inte många kronor.

Men nya tag nästa lördag man får inte ge upp.

Rasmus ringde på em och undrade om det gick bra om han kom till oss och sov över till söndag. Jaa, naturligtvis får du komma du är ju alltid välkommen. Kul att han fortfarande kommer och sover här även om det inte är lika ofta nu som förr, men det är ju helt naturligt, om han vore här varje helg skulle vi tycka att det var konstigt oxå. Nu är det ju tjejer och annat som gäller helt naturligt, som det ska vara i hans ålder.

Det var så kul att han kom och han är så hjälpsam och duktig på att ställa upp för mig. Extra mycket nu när han vet att jag inte för anstränga mig så mycket.

Vi lagade maten förrätt med tunnbrödsrulle fylld med lax och räkröra och till det räkor och rökta musslor.

Varmrätt strimlad lövbiff med lök, paprika, rosepeppar, grädde och senap. Halva fyllda potatisar och en varm sallad. Gott.

Rasmus och Tommy dukade på och dukade av och skötte marktjänsten så jag fick bara sitta och ta det lugnt.

Efter det började vi se en film hypnotisören, men jag blev så trött så att vi avbröt och får se den klar en annan gång. Jag är ovanligt trött på kvällarna men det hör väl till. Jag brukar inte vara det i vanliga fall.


       


2013-01-27

Söndag

Vaknade vid 08.00 och kände mig pigg men låg kvar en stund. Ont i hela kroppen eftersom jag fortfarande bara kan sova på rygg. Jag ser fram emot att kunna sova på sidan. Upp och tog min medicin och efter ca 45minuter kändes det bättre. Fikade och tog det lugnt. Rasmus sov till 11 ca. Sen fikade han en macka med mormors mjukkaka. Efter det for han ut på en skotertur runt omkring här, hälsade på Hasse bl a.

Anna ringde och sa att dom skulle komma och hämta Rasmus vid 16-tiden. Då bestämde vi att vi skulle laga sjömansbiff och bjuda dom på . Alla hjälptes vi åt med maten jag skalade potatis och Rasmus skivade den. Och hips vips var den i ugnen. Tommy diskade och plockade undan. Mycket smidigt.

Kl 16 ca kom Anna,Robin,Wilma och Ludde.Kul Dom tyckte det var smaskigt!!

Efter maten plockade dom undan allt dukade fram kaffe , och jag satt bara på stolen och tittade på hur dom strenade fram och tillbaka. Skönt men konstigt.

Jag fick en bukett med tulpaner av Fam. Holmgren dom är så snälla.

Ludde skulle på innebandyträning i Sävast kl 18.15 och även Robin för han är en av tränarna.

Nu ska vi titta på TV Så ska det Låta (tittar på det nu samtidigt som jag bloggar) och senare en Pilgrims död.

Tro inte att jag glömt Evert. Nää, han kommer varje dag och får sin mat ( 2 gånger per dag). I morse satt han på altanen och tittade mot dörren, han väntade nog bara på maten.

Det var den helgen.

Dagen har ökat med 2 timmar och 45 minuter härligt!!!



   



Presentation


En blogg som handlar om mig min familj och mest matlagning

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3
4
5 6
7 8 9 10
11
12
13
14
15 16 17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Januari 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards