keckes matblogg

Alla inlägg den 10 januari 2013

Av Chatarina Berglund - 10 januari 2013 18:24

2013-01-10

I dag har jag varit ute och fyllt på mat till fåglarna. Dom äter massor,men dom är ju många. Jag gjorde en blandning  med margarin, nötter, linfrö och dinkelkärnor som jag körde i hop i  matberedaren. Sen packar jag det i en kaffekopp och lägger det i frysen. När de har frusit tar jag ett snöre och knyter i grepen på koppen och hänger ut det till småfåglarna. Dom gillar det verkligen.

Evert dök upp i dag redan vid 10.30 satt han på altanen . Då gjorde jag i ordning en tallrik med kattmat från en burk som jag köpte på dollar i går. Det gillade han, åt upp allt. Det ska tydligen vara sådan mat. Kanske, man vet inte i morgon.

Middagen i dag blev soppsoppa låter konstigt, men svampsoppa låter bättre.

Det var sopp som vi plockat i höstas, som jag har i frysen. Den svampen är så god att man behöver inte jaga annan svamp. Och den finns det för det mesta gott om i skogen. Fast kantareller är ju oxå jättegott, men det finns ju inte så mycket av den sorten.

Blandad sopp, lök, paprika och en uns av vitlök buljong och svartpeppar. Kokar i hop den och mixar den lite grann, sen reder jag av med lite matlagningsgrädde och lätt creme frache.Jag hade stekt en kycklingfile som jag tärnade och marinerade med lite rökessens, som jag oxå smaksatte soppan med .Strör över persilja innan servering. Till det ostmackor. Supergott!!!

Jag lägger ut en bild på mitt olivträd som håller på att växa genom taket. Jag hade det i växhuset under sommaren, sen tog jag in det när det blev lite kyligare sent i höst, och nu står det här i fönstret och växer. Om det blir några oliver återstår att se. Men det klarar sig i alla fall inomhus ännu.

Tulpaner är ju fina, det är ju så kul att sätta i  en vas det lyser upp tillvaron.Jag blir glad när jag ser tulpaner.

Och i går fick jag en bukett med tulpaner av min granne. Jättekul!


 


   


 



 



 


Titta så fint!!



   




  




  




Presentation


En blogg som handlar om mig min familj och mest matlagning

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3
4
5 6
7 8 9 10
11
12
13
14
15 16 17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Januari 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards