Direktlänk till inlägg 3 januari 2013
Jag lägger ut receptet på Surkålsgrytan eftersom det har kommit önskemål om det.
Ska försöka få till höftandet haha.
Surkålsgryta (Choucroute) 4 personer
1 burk druvans surkål
1 gul lök skivad
1 bit skinka eller rökt sidfläsk ( man tager vad man haver)
Kabanosskorv 2 st
Salsiciakorv (finns att köpa färsk alltså rå) den är jättegod
Några prinskorvar. Man kan ta annan korv om man vill.
Kummin
Lagerblad
Peppar
Buljongtärning.
2-3 dl vatten
Stek löken, korven, och skinkan
Koka ihop surkålen med vatten och buljongtärning ta bara en 1/2 buljontärnig till att börja med för lagen som surkålen ligger i är oxå salt. Lägg även i kryddorna och låt dom koka med. Koka i ca 20 minuter. Smaka dig fram hur salt du vill ha.
Sedan lägger du i den stekta löken ,skinkan och korvarna. Låt det koka ca 10 minuter.
Strö hackad persilja över och servera med dijonsenap.
Lycka till. Smaklig måltid.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 |
5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
12 |
13 | |||
14 |
15 | 16 | 17 | 18 |
19 | 20 | |||
21 | 22 |
23 |
24 |
25 | 26 |
27 | |||
28 |
29 | 30 | 31 |
||||||
|