keckes matblogg

Alla inlägg den 6 april 2013

Av Chatarina Berglund - 6 april 2013 10:46

2013-04-04

Torsdag

En fin dag med sol, sol och åter sol. Till stan en sväng och fyllde på förråden med det vanliga kattmat på dollar och lie annat tjafs som alltid följer med när man åker på den butiken. Och förstås lite mat på kvantum.

Senare på kvällen var jag på tjejträff hos Karin som vanligt mycket trevligt när vi "tjejer" träffas.

Det var förrätt som var en varm smördegspizza med salami, soltorkade tomater,svarta oliver och ost mycket gott.

Varmrätt var rödspättarullar med en smarrig sås. Och till det gratinerat mos  på potatis och kronärtskocka. Väldigt gott. Efterrätten var camembertost lagd på en botten av hackade nötter och aprikoser och till det hjortron. Mycket, mycket gott!!!! Och kaffe och likör till det.

Det surrades om allt mellan himmel och jord om bl a den underbara påsken med det fina vädret, hundar, renar, bränder, Tobbes födelsedag,även denna gång var vägglöss uppe på tapeten, om skidåkarna som är i stan under veckan och bor hos Lotta på vandrarhemmet. En massa kändisar. Om Morris, Lottas hund som ev. hade kissat på Kicki och Tobbes matta när den var och hälsade på där. Om flyttfåglar bl a om tranorna som vände om när dom var på väg hit för att våren är försenad, och Karin var inne på att det skulle vara härligt att vara en svan, men då skulle hon vilja ha hjälm och solglasögon och då skulle vi ju alla känna igen henne för det är väl inte så vanligt att svanar har den utstyrseln. Vi pratade även en del om fiske och Milla var så stolt för att hon hade fått en gös när hon satt och pimplade med sin man Micke , som för övrigt är en riktig storfiskare, men Milla lyckades få upp en fisk före han. Den fiskematchen slutade oavgjort 2-2 det blev alltså "sudden"men den förlängningen skulle dom ta en annan dag då det blåste lite mindre.

Det är bara en del av allt vi hann med. Men en mycket trevlig kväll. Sen kom min Tommy och hämtade mig och Milla vi 23,30-tiden hon åkte med oss för hon skulle oxå till Alträsk till sin stuga.Hennes övriga familjemedlemmar  var redan där.


 


Karins efterrätt. Tyvärr glömde jag fota den övriga maten.


2013-04-05

Fredag

Idag var det oxå sol det är ju helt fantastisk vad den lyser vareviga dag . Toppenhärligt.    

Var ute en stund och njöt av det fina vädret. Dagen har jag ägnat åt förberedelse för lördagens pizzabak i bagarstugan eftersom vi ska på 70-års öppet hus på lördag på dagen hos Tobbe som fyller år och mitt barnbarn Rasmus har namnsdag han heter Wilhelm som andranamn efter min morfar.

Jag har gjort kebab rullar 2 st , tomatsås, kebabsås, en salsa med tomater, lök, paprik, vitlök, chili, olja , salt och peppar och en röra med creme fraiche, dill, persilja lök och kryddor. Och ett bröd har jag bakat i en torr stekpanna det inehåller bara mjöl och vatten. Man äter det tillsammans med salsan och röran det är jättegott. Det är sånt som man får före maten utomlands när man går ut och äter.

Till middag blev det Janssons frestelse med rödbetor och ägghalvor jäääättegott.....

Pizzadegarna ska jag göra när jag kommer från 70-års kalaset på lördag.


             



Presentation


En blogg som handlar om mig min familj och mest matlagning

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3
4
5
6 7
8 9
10
11
12
13 14
15 16 17
18
19
20 21
22 23
24
25
26 27 28
29
30
<<< April 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards