keckes matblogg

Alla inlägg den 14 april 2013

Av Chatarina Berglund - 14 april 2013 18:39

2013-04-13

Lördag

Jaa idag lördag var det ingen sol när man slog upp ögonen, men det var i alla fall varmt.

Jag ägnade en hel del tid åt V-75 för att verkligen försöka få in 7-an , men icke endast 4 rätt, så nu går det bakåt igen. Fick in dagens dubbel men det gav bara 125 kr. Men nya friska tag nästa lördag.

I övrigt har jag mest varit inomhus och donat.

Vi hittade en yxa vid Lillholmen förmodligen mordvapnet den är inlämnad till kriminaltekniker för undersökning. Deckaren tar sig.Men nu är det snart slut med skoteråkning på Alträsket vi bör ju reda ut detta mord innan det blir öppet vatten.

Till middag idag blev det en rostad baugetteskiva med brieost, salami, tomatmarmelad och avokado till förrätt.

Varmrätten var riktigt lyxig med oxfile, potatisbullar med lök,vitlök, paprika och ost och även hasselbackspotatis, och en rödvinssås, sallad och persiljesmör.

Efterrätt kaffe och kaka. Fredrik och Ronja var här och åt middag med oss.


       


2013-04-14

Söndag

Idag var det strålande sol när vi slog upp ögonen härligt. Vi packade i ordning picknickkorgen och drog ut med skotern, och stannade på Lillholmen och eldade och lagade lunch där. Jättehärligt, det var riktigt varmt.

Våra grannar och Fredrik kom oxå dit.

Senare på em har jag börjat plantera frön bl a, tomater, auberginer, gyllenbär, chili, selleri,squash,gurka,basilika mm. Ska fortsätta i morgon med resten. Om ni tittar på bilderna av fröna jag planterat så ser ni något som ser ut som havregryn uppe på jorden, men det är det inte. Det heter  värmekulitoch det är sådant som vi fyllt i vår skorsten mellan rökröret och muren. Och då läste jag att det var väldigt bra att använda när man planterade frön för det ger både näring och håller även jorden fuktig. Så nu ska jag prova och se hur bra det är.

Idag var det lite slirigt på sjön. Man åker ner när man går i skoterspåren så nu är det nog slut med att man kan promenera på isen. Synd.

Till middag idag blev det potatissoppa med ostmackor. Gott..


   



Presentation


En blogg som handlar om mig min familj och mest matlagning

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3
4
5
6 7
8 9
10
11
12
13 14
15 16 17
18
19
20 21
22 23
24
25
26 27 28
29
30
<<< April 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards