keckes matblogg

Alla inlägg under april 2013

Av Chatarina Berglund - 11 april 2013 21:38

2013-04-11

Torsdag

Jaa, detta börjar nästan bli lite märkligt att solen visade sig även idag från sin rätta sida. Helt underbart.

Man kunde egentligen skriva samma väder som igår varje dag haha.

Jag tog en promenad på isen tidigt på morgon och det var fortfarande lite svalt, men man blir varm när man går. Gick fram till Anna och Robins stuga och tillbaka gick jag oxå isvägen. Det var jättsskönt.

Senare åkte jag till Älvsbyn och handlade lite mat så vi inte svälter i hjäl i helgen och till veckan. Haha.

När jag kom hem började jag med middagen för nästan hela familjen Holmgren var här på middag.

Tyvärr inte Rasmus som har åkt till Galtispouda men sin flickvän och hennes föräldrar.

Men det var jättekul att de övriga kunde komma. Anna åker oxå bort i morgon till Kvickjokk med jobbet.

Till middag blev det fiskpudding med kokt potatis, dillsmörsky och sallad. Alla tyckte det var jättegott.

Och kaffe med rajderkaka till efterrätt.

Nu ska vi kolla på kniven mot strupen.....


       


Av Chatarina Berglund - 11 april 2013 16:11

2013-04-10

Onsdag

Tänk att vakna upp ännu en morgon och se den strålade solen det är ju så fantastiskt.

Det jävla... lite när jag skulle blogga så att det kommer nu i stället.

Jag tog en promenad på isen och när jag gått en bit såg två filurer nere vid sjön det var inte trädkramare utan tvärtom trädskövlare. Jag tänkte det där kanske är något för min deckare . Jag var tvungen gå fram och kolla läget, men det visade sig att allt var i sin ordning. Det var den som ägde tomten som hade velat att dom skulle såga ner en jättestor björk som var rutten, och man var rädd att den skulle blåsa omkull.

Ok, fortsatte min promenad fram till Anna och Robins stuga och gick upp där och tog vägen hem. Det var så varmt och skönt i solen så jag bara njöt. Fotade lite grann efter min väg.

Tänk att det finns övergångsställen även i Alträsk, men det är väldigt livlig trafik på sommaren så det kan behövas haha.

Och en fin rökkåta hittade jag oxå i byn. Och där har det rökts en hel del kött, fläsk,skinka mm. Mums.

Men inga  nya bevis eller annat  om Morden på .........Men jag fortsätter min undersökning i trakten.

När jg kom hem ringde min granne och ville att jag skulle komma över och sitta ute med henne i solen och njuta. Det gjorde och vi satt och solade och surrade någon timme. Mycket härligt.

Middagen idag blev fläsk och löksås med kokt potatis. Mycket gott.



 

Anna och Robins stuga den bakre gula  


        



En riktig byaväg....


   

Av Chatarina Berglund - 9 april 2013 17:57

2013-04-09

Tisdag

Tänk att dom hade fel vädergubbarna och väderkärringarna. Det blev ju en fantastiskt fin dag idag oxå haha.

Rubriken soloonsdag stämmer det känns som jag har varit solo i hela Alträsk. Jag har inte sett en enda människa och endast 1 skoter.

Jag tog en promenad på sjön det var så härligt jag gick till Anna och Robins stuga sen vände jag och gick tillbaka och tog en sväng förbi holmen, men det känns lite kymigt när man tänker på gårdagen, det var knappt jag tordes gå fram men det gjorde jag i alla fall. Inga nya bevis hittade jag. Men när jag tittade ut genom fönstret för en stund sedan såg det ut som det rördes något där borta. Men det var ingen skoter...Men jag hörde på radio idag att de var någon som hade sett utomjordingar till och med någon som hade dom på bild..så man vet aldrig...

I övrigt har jag varit ute oc njutit i det fina vädret.

Jag tog fram vårt lilla bord med  2 stolar och satte det på altanen, och satt där och drack kaffe och åt en macka så mysigt.

Middagen idag blev en bondomelett i ugn med potatis, korv , rökt skinka ,lök och en äggstanning. Och en salllad till det. Mycket gott..


         


Av Chatarina Berglund - 8 april 2013 17:28

2013-04-08           

Måndag

Jaa ytterligare en dag med sol,sol och åter sol....Men nu kanske det blir sämre väder i morgon enligt dom som förstår sig på det här med väder, men dom har ju haft fel förr...

Jag tog en promenad på isen och gick nu naturligtvis förbi lillholmen. Jag var ensam där i dag det är inte så ofta det händer. Det var bra att det inte var fler där för jag upptäckte vissa ruggiga saker där bl a en svart sopsäck som var upphängd i ett träd och en massa blodspår lite varstans i snön. Det är som gjort för min deckare om Morden på ..........Sen tror jag att jag hittat mordvapnen det kan vara 2. Lite apelsinskal fotade jag och tog även reda på kanske man kan få fram dna. När jag närmade mig holmen var det en skoter som körde därifrån i racerfart det sprutade bara snö. Den kan ju vara inblandad.

Sen gick hem och satte mig i solen och njöt det har verkligen varit varmt idag jag var tvungen ta av mig jackan. Jag funderar en hel del  på min deckare....

Nu börjar det bli riktigt otäckt på holmen....  

Idag till middag blev det köttsoppa med klimp och ostmackor jättegott.


   

Det här kan vara 2 mordvapenen 1 gaffel och en stekpanna nog kan man få in en rejäl smäll med den...






 




 




 



 



 



         

Av Chatarina Berglund - 7 april 2013 18:34

  

Söndag en sådan härlig dag igen ännu varmare i luften idag . Vi har varit ute hela dagen. Vi har ätit utomhus i solen .

Det är ju så mysigt och extra gott utomhus.

Jag har kört skoter kring sjön några svängar jättekul är det faktiskt.

Senare på em tog jag en promenad på isen det är så hårt och fint att gå fortfarande.
Så länge det är kallt på natten så håller det på dagen och det är så skönt att promenera efter isen.

Det har varit en del skotrar ute och kört, och en och annan skidåkare har det oxå varit. Även några stycken som har promenerat. Och vid Lillholmen har det varit fullt med folk och skotrar.

I kväll blir det en lugn kväll med Mästarnas mästare och en ny serie som börjar kl.21.00

Det är bara 74 dagar till midsommarafton


 


Av Chatarina Berglund - 7 april 2013 17:45

Lördag

Idag lördag vaknade upp till strålande sol igen ytterligare en härlig dag.

Började med travet och det gick ju inte alls så bra , jaa egentligen gick det ju bra det blev 6 rätt , men ingen utdelning så därför var det inte alls bra. Jag gjorde ett till mig själv och ett till tjejträffen och 6 rätt på båda. Jaja nya tag nästa lördag.

Vid 13-tiden åkte vi till stan och uppvaktade Tobbe som fyller 70 år. Och där var det mycket gott. Minipajer med olika fyllningar, laxpaj, snurror med ansjovis, kavringstårta med löjrom och räkor mmmm och allt var väldigt gott.

Och tårta naturligtvis , men den smakade jag inte. Det droppade in folk medan vi var där och vi åkte därifrån vid 15.30 ca.

När jag kom hem var det bara köra igång med pizzadegarna som vi ska ha till pizzakvällen. Jag gjorde 36 degar, och så sätter jag en och en deg i plastpåsar då tar var och en sin pizzadeg, väldigt enkelt.

Vi åkte sen till bagarstugan för att duka och fixa till för kvällen.

Vi var 21 glada, trevliga och pizzasugna personer där. Och trevligt var det och alla gjorde sina pizzor på olika sätt, runda, hjärtformade, rektangulära och vissa hade en modell som jag inte vet vad jag ska kalla den, men huvudsaken är att dom är goda.

Det fanns så mycket gott att lägga på ex. kebabkött, kebabsås, tonfisk, räkor, grillad fläskfile, salami, skinka, paprika, tomater, oliver svamp, grönmögelost, tomatsås och riven ost förstås.

Till efterrät blev det en raiderkaka som jag hade bakat och kaffe.

Vi var hemma vid 02-tiden och då var det städat nästan allt förutom dammsugning och vaskning av golven.

Sammanfattningsvis en mycket trevlig kväll.



           



Av Chatarina Berglund - 6 april 2013 10:46

2013-04-04

Torsdag

En fin dag med sol, sol och åter sol. Till stan en sväng och fyllde på förråden med det vanliga kattmat på dollar och lie annat tjafs som alltid följer med när man åker på den butiken. Och förstås lite mat på kvantum.

Senare på kvällen var jag på tjejträff hos Karin som vanligt mycket trevligt när vi "tjejer" träffas.

Det var förrätt som var en varm smördegspizza med salami, soltorkade tomater,svarta oliver och ost mycket gott.

Varmrätt var rödspättarullar med en smarrig sås. Och till det gratinerat mos  på potatis och kronärtskocka. Väldigt gott. Efterrätten var camembertost lagd på en botten av hackade nötter och aprikoser och till det hjortron. Mycket, mycket gott!!!! Och kaffe och likör till det.

Det surrades om allt mellan himmel och jord om bl a den underbara påsken med det fina vädret, hundar, renar, bränder, Tobbes födelsedag,även denna gång var vägglöss uppe på tapeten, om skidåkarna som är i stan under veckan och bor hos Lotta på vandrarhemmet. En massa kändisar. Om Morris, Lottas hund som ev. hade kissat på Kicki och Tobbes matta när den var och hälsade på där. Om flyttfåglar bl a om tranorna som vände om när dom var på väg hit för att våren är försenad, och Karin var inne på att det skulle vara härligt att vara en svan, men då skulle hon vilja ha hjälm och solglasögon och då skulle vi ju alla känna igen henne för det är väl inte så vanligt att svanar har den utstyrseln. Vi pratade även en del om fiske och Milla var så stolt för att hon hade fått en gös när hon satt och pimplade med sin man Micke , som för övrigt är en riktig storfiskare, men Milla lyckades få upp en fisk före han. Den fiskematchen slutade oavgjort 2-2 det blev alltså "sudden"men den förlängningen skulle dom ta en annan dag då det blåste lite mindre.

Det är bara en del av allt vi hann med. Men en mycket trevlig kväll. Sen kom min Tommy och hämtade mig och Milla vi 23,30-tiden hon åkte med oss för hon skulle oxå till Alträsk till sin stuga.Hennes övriga familjemedlemmar  var redan där.


 


Karins efterrätt. Tyvärr glömde jag fota den övriga maten.


2013-04-05

Fredag

Idag var det oxå sol det är ju helt fantastisk vad den lyser vareviga dag . Toppenhärligt.    

Var ute en stund och njöt av det fina vädret. Dagen har jag ägnat åt förberedelse för lördagens pizzabak i bagarstugan eftersom vi ska på 70-års öppet hus på lördag på dagen hos Tobbe som fyller år och mitt barnbarn Rasmus har namnsdag han heter Wilhelm som andranamn efter min morfar.

Jag har gjort kebab rullar 2 st , tomatsås, kebabsås, en salsa med tomater, lök, paprik, vitlök, chili, olja , salt och peppar och en röra med creme fraiche, dill, persilja lök och kryddor. Och ett bröd har jag bakat i en torr stekpanna det inehåller bara mjöl och vatten. Man äter det tillsammans med salsan och röran det är jättegott. Det är sånt som man får före maten utomlands när man går ut och äter.

Till middag blev det Janssons frestelse med rödbetor och ägghalvor jäääättegott.....

Pizzadegarna ska jag göra när jag kommer från 70-års kalaset på lördag.


             



Av Chatarina Berglund - 3 april 2013 18:04

2013-04-03

Onsdag

Ferdinand har namnsdag idag då får vi gratulera grannens katt.

Idag var det ju sol på morgon, men senare på dagen blev det mer och mer mulet. Och inte så skönt var det när jag promenerade en sväng.

Och nu regnar det här.

Idag har jag bakat mina frukostbröd bl a för dom kan jag inte vara utan.

Jag tog oxå fram symaskinen för jag skulle fixa till några saker som behövs sys in och lite annat smått och gott, och det gick bra.

Evert han kommer och får sin mat, och sitter på altanen och solar sig på dagarna. När grannarna är här med sin katt då får han lite däng då och då.

Idag kom Ferdinand och jagade in Evert bakom grillen vi har på altanen, och vi hörde bara att han skrek och jamade.

Till middag blev det hemgjord pölsa, kokt potatis och rödbetor till Tommy. Jag åt soppa för jag gillar inte pölsa.

Och när vi satt och åt såg vi flera skotrar och flera hundar på isen, och helt plötsligt när vi tittade ut kom det en hel flock med renar de var då minst 100 st. Jag provade ta ett foto men det var för långt bort.

Anna skickade sms idag från Adolfström och ett mms på Ludde som höll i en riktigt fin firre som han fått där uppe i fjällen.



Bra jobbat Ludde!!!


     



 




Presentation


En blogg som handlar om mig min familj och mest matlagning

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3
4
5
6 7
8 9
10
11
12
13 14
15 16 17
18
19
20 21
22 23
24
25
26 27 28
29
30
<<< April 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards